Een brief aan:Tante Pollewop, hoera 7 jaar!

Het moment is daar dat onze zes jarige dame weer een jaartje ouder wordt. Wat was het weer een jaar. Hoe dit bijzondere jaar is verlopen deel ik je vandaag in je brief voor je zevende verjaardag.

Lieve Tante Pollewop,

Vandaag mogen we alweer je zevende verjaardag vieren. En wauw wat is die tijd hard gegaan. 7 jaar geleden stond de wereld op zijn kop door de vliegtuigramp met de MH17. Dagen was ik daar mee bezig, want ja het was ook nog eens verschrikkelijk warm en kon niet zo heel veel meer dan lekker rustig aan doen. Iedereen vol verwachting in afwachting van jouw komst. Nu ben je een jonge dame met een sterk eigen wil.

Vorig jaar was het nog even spannend of je naar groep drie mocht. Als we nu terugkijken op het afgelopen schooljaar was het de beste keuze die we gemaakt kunnen hebben voor jou. De overgang naar groep drie liet jou groeien en hoe.

Ook de vakantie in Frankrijk deed je goed. Je kreeg daar wat meer verantwoordelijkheid en mocht zelf over de camping lopen, ging je zelf de broodjes halen en het wisselgeld mocht je houden. Stralend kwam je terug.

De eerste weken vond je spannend, maar we hadden nauw contact met je juf. Als er iets spannends was lieten we het haar weten. Maar ook tegen de dingen waar je tegenaan liep. Je frustraties, je perfectionisme, je onzekerheid. Niets bleef ongemerkt en werd zowel door je juf en door ons opgepakt.

Het zwemmen ging eindelijk de goede kant op en met sinterklaas kreeg je je briefje me voor het laatst badje voor je zwemdiploma. Helaas mocht je maar 2x zwemmen in het vierde badje toen alles weer op slot ging. Waar we zo verwacht hadden begin van 2021 je diploma in de pocket te hebben, liep dat echt even heel anders.

Het thuisonderwijs ging in de tweede lockdown een heel stuk beter dan in de eerste. Je had duidelijke taakjes en ging vaak samen met papa aan de slag. Je deed het goed, maar mistte school heel erg. Gelukkig mocht in de tweede week van februari de school weer open, zodat je lekker met je vriendinnetjes kon spelen en leren.

Hoewel dat maar voor twee weken was voordat de voorjaarsvakantie aanbrak. We hadden plannen om leuke dingen te ondernemen tijdens deze vakantie. Toch liep die vakantie een beetje boel anders. Want na een ochtendje op het stand, leek het ons toch een beter idee dat papa even naar de teststraat ging. Dit vertelde we jullie niet, zodat je je geen zorgen hoefde te maken. Die maandag moesten we jullie vertellen dat het logeerpartijtje niet doorging. Helaas bleek papa corona te hebben.

Die dag moesten we dus met ons viertjes door de teststraat. Ik weet hoe moeilijk je het vond, maar je deed het waanzinnig goed. De testuitslag was net als die van papa positief en zaten we de hele vakantie in isolatie thuis. Dat was wel even een baalmoment maar we maakte er het beste van. Je genoot van de zeepbellen maken, het spelen in de achtertuin, maar ook gewoon een filmpje kijken. We moesten helaas wat langer in isolatie blijven, maar uiteindelijk mochten we na 2 weken weer naar buiten.

Half maart mocht je weer aan de slag met zwemlessen. En haalde je na deze lange weg vol hobbels op 3 juli je A diploma. Wat een feestje was dat he.

Inmiddels heb je zomervakantie, een prachtig rapport mee naar huis gekregen en hebben we een vrolijk meisje in huis. Ben je enorm gegroeid en groei je in lengte en sociaal emotioneel. Hebben we onze uitdagingen met jou, maar ook mooie gesprekken. Ook krijg je weer een stukje meer verantwoordelijkheid. Dat is voor ons allebei spannend, maar ook heel leuk.

Maar voor nu gaan we lekker jouw verjaardag vieren met jouw favoriete taart en maken we er een feestelijke dag van. Geniet, groei, ervaar en bewonder mooie meid.

Liefs,

Mama

Please follow and like us:

4 gedachten over “Een brief aan:Tante Pollewop, hoera 7 jaar!”

    • Ja het is mooi om te zien hoe ze zo kan en mag groeien, vallen en weer opstaan. Lief dat je dat zegt. We doen ons best en alles met liefde.

      Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial