6 maanden groep 1, hoe doet onze gevoelige dochter het?

Onze dochter zit inmiddels ruim een half jaar in groep 1 en vandaag vertel ik jullie hoe het nu met haar gaat op school. inmiddels is dit de derde blog in de reeks het eerste jaar op school. Eerst over haar eerste week op school en net na de herfstvakantie nog een keer.

Ze leert zo veel in groep 1

Ons meisje leert veel op school. Al die indrukken waren soms echt te veel prikkels op een dag. Ik liet het op Instagram al een keer in mijn stories zien, maar ze kan al aardig haar naam schrijven. Al is het dan wel in spiegelbeeld. Schijnt typisch te zijn voor linkshandige kinderen. Ook de naam van Draakje weet ze uit haar hoofd hoe ze het moet schrijven. Glimmend van trotsheid als ze het weer geschreven heeft. Ik doe dan gezellig met haar mee. We laten vooral veel in haar eigen tempo doen. Niks forceren en dat wat ze vraagt stimuleren. Ze leerde de afgelopen periode zoveel over de seizoenen, de maanden, de dagen, maar ook cijfers. Ook de tekeningen zijn van krassen naar echte mensen verandert.

Emotionele ontwikkeling

Waar we in de eerste maanden echt een meisje hadden die overweldigd werd door alle prikkels. Waar de nachten onrustig waren en we het vaak moesten ontgelden. Zien we nu weer ons meisje terug. Een spring in het veld, vrolijk, lief, maar soms ook gewoon een draak. Ze straalt en kletst honderd uit. Durft zelf te vragen of ze komen spelen en gaat ze tegenwoordig zelf haar buurmeisje ophalen.

Vriendjes en vriendinnetjes

Voor zover we weten heeft ze het enorm naar haar zin met haar klasgenootjes. Speelt ze graag met vriendinnetjes, maar worden de vriendjes ook niet vergeten. Van de twee doordeweekse dagen mag ze er altijd een spelen. Hadden we plannen? Jammer dan voor de plannen, ga maar lekker spelen. Ik gooi dan mijn programma om, want dit wil ik ze niet ontnemen.

uitnodigingen voor kinderfeestjes

De eerste uitnodigingen voor een kinderfeestje druppelen binnen. Waar ze het in het begin nog heel spannend vond, gaat dat nu ook stap voor stap steeds beter. Ook al moet ze nog vier maanden wachten, in haar hoofdje al helemaal bezig met haar eigen kinderfeestje.

Overprikkeling

Regelmatig komt ons meisje nog thuis met een grote dosis overprikkeling. Dan is het te druk geweest in de klas of is er iets gebeurt dat indruk op haar heeft gemaakt. Ze weet dit ook steeds beter te verwoorden. Geeft aan wat haar dwars zit. We proberen dan er samen over te praten. Het pittige is op de momenten dat ze het niet heeft verteld en het blijft hangen. Dan mondt dat uit in een woede aanval. Waarna ze in tranen uitbarst en het verhaal er alsnog uitkomt. Toch helpt het haar door met een kleuterboekje de dag door te nemen. Daarmee kunnen we al veel tackelen voordat ze gaat slapen.

Ze is de laatste tijd enorm gegroeid en we zijn echt trots op haar. Wij tekenen voor deze mooie ontwikkelingen voor de komende maanden.

Iedere hoogsensitieve persoon is anders en reageert anders op prikkels. Ook heeft iedereen iets anders nodig om te ontprikkelen. Daarom is het goed om te kijken welke tips bij jou of jouw kind/gezin passen.

Deze blogs zijn geschreven uit eigen ervaring. Regelmatig raadpleeg ik bronnen om bepaalde dingen uit te leggen over hoogsensitiviteit. Deze bronnen worden dan bij de blog vermeld. Wil je tips gericht op jou of jouw gezin, raadpleeg dan een HSP coach.

foto’s zijn van pixabay.

Please follow and like us:

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
%d bloggers liken dit: