Hoe houd je het eerste kinderfeestje van je kleuter leuk?

De eerste verjaardag van je kleuter op de basisschool, een flinke mijlpaal voor je kleuter. Jij bent vast al dagen aan het zoeken naar hoe je het kinderfeestje gaat organiseren, want het is immers het eerste kinderfeestje? Hoeveel kinderen gaan we vragen? Wat gaan we doen? Hoe houden we het leuk? Lees dan eens deze blog hoe wij het aanpakte met de eerste verjaardag van onze dochter. 

Uitnodiging kinderfeestje

Na de eerste paar kinderfeestjes van klasgenootjes te hebben gehad nu tijd voor haar eigen kinderfeestje. Och wat vond ze het spannend. Wie wilde ze wel en wie niet. Mag ik de hele klas mama. Nee dat is echt veel te veel. Uiteindelijk mocht ze 7 kindjes uitnodigen. Omdat het eind van het schooljaar naderde deed ik er een safe the date uit. Twee meisjes konden niet omdat er een ander klasgenootje ook zijn feestje vierde. Ons meiske vond uiteindelijk vijf meisjes prima. De kaartjes deelde we uit na schooltijd. Dit om teleurgestelde gezichtjes tegen te gaan wordt dit vanuit school gevraagd. Thema hadden we ook gelijk bedacht en verwerkt in het kaartje.

Eindelijk is het zover

Ze was verschrikkelijk zenuwachtig vooraf. Onrustige nachten waren de rode draad in ons leven de afgelopen dagen. De laatste nacht was ze zelfs zo onrustig en verdrietig van alle emoties dat ze eigenlijk geen feestje meer wilde. Maar de ochtend van haar feestje stond ze te stuiteren. Toch wel heel veel zin in. Papa was vandaag ook thuis en dat maakte stiekem het feest compleet.tafel met bekertjes voor kinderfeest

Ophalen van school, laat het feestje maar beginnen

De zes meiden haalde we op van school en liepen naar ons huis. Eenmaal thuis eerst even limonade drinken en doorgeven wat ze wilde eten. Patatjes met kroket of frikandel. Manlief ging het eten halen en de meiden gingen hun cadeautjes verstoppen. Daarna mochten de cadeautjes gezocht worden. Zingen voor haar verjaardag vond ze echt niet leuk! Nadat ze een cadeautje had gevonden, mocht ze hem uitpakken. Helemaal verwend, wat vond ze het geweldig! Van klickarmband tot strijkkralen, van puzzel tot pennen. Allemaal ahhhh en oooohhhhh dat stralende bekkie was onbetaalbaar.

Patat op tafel

Na het uitpakken van het laatste cadeautje kwamen ook de patatjes binnen. Tafelkleed diende als bord dus strooide we alle patatjes op tafel. Sausje erbij en heerlijk smullen. Dikke pret hadden ze.

Buiten spelen

Na het eten wilde ze lekker buiten spelen. Dat kwam goed uit, want wij moesten de tafel afruimen en gereed maken voor het knutselen. We knutselde eenhoorns met foamklei. De meiden riepen we naar binnen toen de tafel klaar was om te gaan fröbelen. De een wat fanatieker dan de ander maar ieder op haar eigen manier. Zo leuk om te zien hoe ze bezig zijn.

Lekker spelen

Na het knutselen wilde de meiden vooral lekker spelen. Helemaal prima want ze vonden het echt een feestje om op de kamer van de jarige jet te spelen. Tussendoor haalde we ze nog even naar beneden voor cake versieren en limonade dobbelen. Om 15:30 uur riepen we de meiden naar beneden en werd het tijd om lekker naar huis te gaan. Moe maar voldaan gingen de meiden naar huis met een goed gevulde ‘goodiebag’.creatief met kleuters

Feestje op school

Ook mocht er nog op school getrakteerd worden. Aangezien ons meiske altijd in de zomervakantie jarig is besloten we op de laatste dag van school te trakteren. Nu hebben we deze keer de mazzel dat we laat vakantie hebben. Daardoor is het precies een week voor haar verjaardag. De juf vond het eigenlijk wat ongezellig de laatste dag voor de vakantie. Voor ons voelde dat helemaal niet zo. Normaal trakteren ze aan het eind van de dag, nu mocht ik om tien uur komen.verjaardagskroonNiet wetend dat dit hele spektakel gewoon 45 minuten zou duren. Er werd gezongen, ze mocht de digitale taart versieren, vijf opdrachtjes doen er werd nog meer gezongen. Echt een feestje. Nou dat was dertig jaar geleden wel anders. Even zingen, trakteren en dat was het dan. Echt stond ook een beetje met waterige oogjes te kijken. Zo gaaf en bijzonder dat er zo’n feestje van werd gemaakt op school.Omdat het de laatste dag was voor de zomervakantie, en gelukkig was het prachtig weer, trakteerde we ambachtelijk schepijs. Ik vond dat lekker feestelijk het schooljaar uitgaan.Feestjes een en twee zitten erop. We gaan ons nu klaarmaken voor haar verjaardagsfeest.

 

Wil jij je ervaring delen laat het in een reactie hieronder, op social media of via de mail weten.

Please follow and like us: