Welk cadeau geef je aan een jongen van 5 jaar?

Traditiegetrouw na de verjaardag van een van de drie kinderen ook inspiratie voor verjaardagscadeaus passend bij geslacht en leeftijd. Ik probeer hier ook altijd rekening te houden met ieders portemonnee. Kleine en wat grotere cadeau’s. In deze blog geef ik je cadeau inspiratie voor een jongen van 5 jaar.

Lego is altijd een goed idee

Wat we vaak zien is of de kinderen gaan voor lego of ze gaan voor playmobil. Hier in huis wordt dus met lego gespeeld. Hoewel we wel wat van playmobil hebben, wordt daar dus niet naar omgekeken.

  • Lego Ninjago is op dit moment hier heel favoriet.
  • Lego City blijft ook gewoon heel leuk en hebben we al veel.
  • Lego Classic handig om ook gewoon wat basis dingen in huis te hebben.

Ontdekken buiten

Superhelden

  • Dekbedovertrek van de Marvel superhelden kan hij straks in bed rustig aan zijn moeder uitleggen wie nu wie is. Want die moeder snapt er helemaal niks van 😉
  • Bakugan een serie op Netflix waar onze beer graag naar kijkt. Van Sinterklaas kreeg hij al eerder Bakugans en nu kon hij zijn collectie aanvullen.
  • Verkleedkleren van de superhelden, de prinsessenjurken van zijn zus zijn al een tijdje niet meer interessant, maar de superhelden verkleedkleren zouden het nu heel goed doen. Een t-shirt van zijn superheld volstaat ook trouwens. Captain America en Ironman vliegen voorbij.

Creativiteit voor jongens

Hoewel we bij creativiteit vaak denken aan knippen en plakken, maar dat is helemaal niet zo. Creativiteit heb je in heel veel vormen. Jongens zijn vaak anders creatief van meisjes. Naast lego dus ook:

Nerf is een favoriet cadeau bij onze jongen van 5 jaar

Eigenlijk is Nerf voor 8 jaar en ouder, maar er wordt hier bijna gesmeekt of hij het mag. De onderstaande items zou ik dan wel toelaten hier in huis.

Freek Vonk een grote held

Onze gevoelige kleuter is een echte dierenvriend en is dan ook echt weg van Freek Vonk. Het liefst heeft hij natuurlijk zelf een huisdier (hond en konijn zijn favoriet), maar helaas is niet iedereen hier in huis een dierenvriend. Een mooi alternatief is dan ook Freek Vonk:

Tenue van de favoriete voetbalclub

Ik zal me niet uitlaten voor welke club we hier in huis zijn, maar onze beer is gek op zijn voetbaltenue. Het zit ook gewoon enorm lekker. Zeker een aanrader om iets van een favoriete club te kopen.

Wist je dat ik ook bij iedere verjaardag een brief schrijf aan de jarige? Voor onze 5 jarige schreef ik deze brief.

Lerend spelen

Lerend spelen blijft altijd leuk. Daar zijn ook heel veel leuke dingen voor te vinden. Leuke voorbeelden hiervoor zijn:

Ben je op zoek naar cadeau inspiratie voor een andere leeftijd? Hier vindt je inspiratie voor een 4-jarige of  2-jarige

Wil je op de bovenstaande blog reageren, dan kan dat uiteraard door een berichtje hieronder achter te laten, te mailen of via de social media een berichtje te sturen. 

Wil je op de hoogte blijven van onze ervaringsverhalen, reviews van boeken gerelateerd aan hsp abonneer je op dit blog en krijg direct een mailtje als er een nieuwe blog online is. Ook via Facebook, Instagram, Pinterest en Twitter kunnen jullie ons blijven volgen. Zie ik je daar? Wil je maandelijks op de hoogte blijven van tips, een blik achter de schermen en de laatste blogs? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Niet schrikken! Deze blog bevat affiliate linkjes. Deze linkjes brengen je naar de webwinkel voor meer informatie over het product en de mogelijkheid het te kopen. Door hierop te klikken en het product te kopen steun je Inge Beleeft. Wil je er meer over weten, kijk dan op affiliate links.

Please follow and like us: