Self-care bij ADHD

Misschien denk je wel bij het zien van de titel van deze blog: Inge, je schrijft toch helemaal niet over ADHD, maar over hoogsensitiviteit? Dat klopt! Maar onder de HSP zijn er ook die ADHD hebben. En dat niet alleen. Zowel ADHD en HSP zijn prikkelgevoelige mensen. Er zijn zo veel raakvlakken. Dat ik bij het zien bij deze titel, Self-care bij ADHD, dacht: hier kan een HSP ook wat uithalen. Want ik weet ook zeker dat er onder de HSP die dit blog bezoeken ook ADHD-ers zitten.

Wat vind ik van het boek

Voor de verandering begin ik eens met wat ik van het boek vind. Bij het lezen van de meeste pagina’s denk ik: oh wat toevallig, over dit onderwerp heb ik als eens op mijn blog wat geschreven. Maar dan vanuit het oogpunt van een HSP. En dat maakt dat ik het dus een fijn boek vind. Het bevestigd dat ik dus goed bezig ben voor mezelf en mijn gezin. Stom hè dat een boek dat ‘moet’ bevestigen. Het biedt dus handvatten als je aan het begin van je reis bent, maar geeft dus ook bevestiging als je al op reis bent. Het voordeel van dit boek is dat de hoofdstukken kort en krachtig zijn. En ja er wordt veel besproken, maar op een duidelijke manier. Ik hou er wel van dat informatieve boeken korte hoofdstukken hebben. Als de hoofdstukken lang zijn, nodigen informatieve boeken mij niet uit om te lezen.

Wil je weten wat de overeenkomsten en verschillen zijn tussen ADHD en HSP, lees dan de onderstaande blog eens.

Lees ook: Hoogsensitief, ADD, ADHD, ASS en hoogbegaafd

Het boek Self-care bij ADHD

Zo dat is eruit, wat ik van het boek vind. Maar wat kan je dan allemaal voor informatie in het boek vinden? Het boek is opgedeeld in zes hoofdstukken die daarna opgedeeld worden in sub hoofdstukken. De zes hoofdstukken zijn:

  1. Emotionele selfcare: zoals het hoofdstuk al zegt gaat dit over allerlei verschillende emoties. Van woede, tot het verleden en het heden, maar ook angsten en overwinningen.
  2. Fysieke selfcare: gaat over het bewegen, het stoppen met roken, gebruik van alcohol, naar buiten gaan, maar ook over voeding en hydrateren. Eigenlijk bespreekt dit hoofdstuk alles van het huis waar jij als ziel in mag leven. Je lijf.
  3. Mentale selfcare: Gaat onder andere over jezelf begrijpen met of zonder hulp van een professional. Maar ook hoe je mentaal met ADHD omgaat. Hoe kun je mentaal goed voor jezelf zorgen.
  4. Sociale selfcare: gaat over communicatie in verschillende relaties, conflicten, praten met andere over ADHD, maar ook dat niet iedereen dezelfde ‘symptomen’ heeft.
  5. Professionele selfcare: dit hoofdstuk besteed aandacht aan het werkende leven.
  6. Praktische selfcare: hier ga je in op het dagelijks leven, zoals budgeteren, impulsiviteit, opruimen, plannen etc. Echt dus de praktische dingen.

Lees ook: Spiritueel handboek aura’s

Algemene informatie

Titel: Self-care bij ADHD

Auteur/illustratie: Dr. Sasha Hamdani

Aantal bladzijde: 192

Uitgeverij: Deltas

ISBN: 978-90-447-6635-6

Te koop bij: Bol., Bruna en de lokale boekenwinkel

Prijs: € 25,95

Foto: is eigendom van Inge Beleeft.

Ik heb het boek van Uitgeverij Deltas ontvangen om te reviewen

Please follow and like us:

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial