11x mijn gedachten tijdens een vakantie in een stacaravan

Op de camping, tralalalala op de camping, tralalalalala! Ook al kamperen wij ‘luxe’ met een stacaravan, de camping vind ik een ideale plek voor kinderen om vakantie te vieren. Lees hier .. gedachten van mij tijdens onze vakantie in een stacaravan.

Oh ja hoe scheer ik normaal mijn benen onder de douche?

De douchecabine is al zo lekker ruim en dan ook nog je benen scheren. Scheerschuim op de benen, mesje pakken en gaan met die banaan. Voor je het weet heb je alweer aan de doucheknop gezeten omdat je omhoog kwam. Krijg je de volle laag, is het water steenkoud omdat je hem hebt verschoven of verbrand je je billen omdat hij net de warme kant op ging.

Leuk zo’n stacaravan met airco, maar hoe werkte die afstandsbediening van de airco ook alweer.

Het heeft bij ons 3 dagen geduurd voordat we doorhadden hoe de airco ook alweer werkt. Nergens een beschrijving te vinden en hij stond op stand “van” in plaats van airco.

Praat niet zo hard

We hebben nogal vroege vogels die tussen 6:30 en 7:00 uur ontwaken. Deze gedachten heb ik dan ook zo vaak gehad in de stacaravan. Buiten is het dan vaak nog lekkerder dan binnen, maar onze vroege vogels staan dan ook gelijk aan. Kan het niet een standje zachter jongens, de buren hoeven nog niet mee te genieten van dat gebekvecht, de vrolijke noten en het valse gezang. Behalve bij de feestvierende Fransen naast ons, daar mochten ze ’s ochtends vroeg het koekje van eigen deeg terug geven.

Wat kunnen ze toch heerlijk spelen met zo weinig

Opvallend is dat ze zich tijdens de vakantie beter dan ooit weten te vermaken. Ze hebben weinig nodig om heerlijk te spelen. De steentjes, de beestjes andere kinderen er was altijd wel iets om zich mee te vermaken. Thuis willen ze alleen maar schermtijd, tijdens de vakantie nauwelijks om gezeurd.

spelende kinderen

Zwemmen, zwemmen, zwemmen oh en zwemmen

We waren nog niet koud op de camping of ze wilde al in het zwembad liggen. Met drie kinderen zonder zwemdiploma, vind ik het zwemmen echt wel een dingetje. Ik zit er niet heel rustig. Heb ik ze alle drie nog. Ik ben één keer alleen met drie koters geweest. Dat heb ik ongeveer een uurtje vol gehouden, daarna was ik bekaf. Als ze straks allemaal een zwemdiploma hebben zit ik veel comfortabeler bij het zwembad. Daarnaast had ik een bikini die niet maar een beetje opdroogde in de zon, dus liep steeds in zeiknatte zooi.

Iedere dag vers stokbrood

Onze oudste ging na een weekje iedere dag zelf vers stokbrood halen. Natuurlijk hadden we iedere dag vers stokbrood nodig, want na een dag kon ie verder als honkbalknuppel. Wat kwam ze iedere keer trots terug. Het wisselgeld mocht ze houden. Ook wij zijn enorm trots op haar hoe ze dit deed.

stokbrood

Ik kan geen stokbrood meer zien

Na bijna 3 weken stokbrood kan ik nu geen stokbrood meer zien. Mijnj buik, maar ook mijn mond kijken weer uit naar een heerlijke hollandse meergranen boterham.

Waarom in je nette kleren?

Ik vind het altijd heel verrassend dat er mensen in hele nette kleren lopen tijdens de vakantie op de camping. Ik neem namelijk altijd makkelijke kleding mee. Geen jurkjes, want op zo’n camping en met kleine kinderen wordt alles veel te snel vies. wassen kan wel, maar echt schoon worden je spullen niet.

Ik heb een wagen vol geladen

Waarom sleur ik iedere vakantie toch weer zoveel zooi met me mee? Maar echt hè een deel gebruik ik dan nauwelijks op vakantie. Misschien dan toch een lijstje maken van de dingen die ik wel veel gebruik tijdens een vakantie. Dan neem ik tenminste gericht spullen mee.

Ik kan mijn kont niet keren

De ruimte is veel beperkter dan thuis. Ik stoot me dus met regelmaat ergens tegen aan. Om het nog maar niet te hebben over de lengte van mijn man en het bed. Het is maar goed dat ik het dichts bij de deur lag, anders struikelde ik iedere ochtend over zijn benen 😉.

Even geen vaatwasser dus alles met de hand doen blijft gezellig

Nooit het leukste, maar wel het gezelligste klusje. De afwas met de hand. Afwassen en afdrogen was nooit mijn leukste bezigheid, maar ik vind het wel het gezelligste klusje om te doen. De oudste twee wilde maar al te graag helpen met de vaat.

Dit waren mijn 11 eerlijke gedachten tijdens onze vakantie in de stacaravan. Benieuwd waar we de vakantie hebben doorgebracht en hoe we de camping ervaren, lees dan ons vakantieverslag en de review van de camping.

foto’s via Pixabay

Please follow and like us:

2 gedachten over “11x mijn gedachten tijdens een vakantie in een stacaravan”

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial