Sinterklaas Bloghop: Een spel voor alle emoties

Vandaag komt Sinterklaas aan in Nederland. Een hele leuke en spannende tijd voor onze kinderen, maar dit jaar net een beetje anders dan andere jaren. Hoe leuk is het dan dat er 27 bloggers de handen ineen slaan? Naast dat we allemaal een heel leuke winactie hebben klaarstaan, leer je ook nog eens andere bloggers kennen. Veel plezier bij met hoppen en succes als je meedoet bij een of meerdere winacties!

Wat is een bloghop?

Voor degene die nog nooit eerder met een bloghop hebben meegedaan zal ik kort uitleggen wat dit inhoud. Het is eigenlijk een digitale roadtrip. Je verplaatst je digitaal van de ene naar de andere blogger om zo wellicht voor jou nieuwe bloggers te ontdekken. En het leukste van alles is dat we met deze bloghop allemaal een leuke winactie eraan gekoppeld hebben.

Lees, lees, lees

Als je niet op mijn blog bent begonnen, dan kom je bij Judith van Lees, lees, lees vandaan. Judith is woonachtig in het Brabantse land. Waar ze overigens via omzwervingen via Engeland, Honduras, Utrecht en Rotterdam terecht is gekomen. Zoals haar blognaam al verteld leest ze graag met haar zoon (2013). Soms is het lastig kiezen in het grote boekenbos wat nu te lezen. In haar blog deelt ze tips over de boeken die bij haar zoon (en haar) aanslaan.

Dus laat je inspireren op LeesLeesLees!

Welkom op Inge Beleeft

Ben jij door de bloghop voor het eerst op Inge Beleeft? Of ben je een trouwe lezer? Beide van harte welkom! Ik ben Inge en ben 37 jaar jong. Ik ben woonachtig in het Westland samen met mijn grote liefde. In 2013 trouwde we en in 2014 mochten we onze eerste kindje welkom heten. In 2016 volgde onze tweede telg en in 2018 maakte de derde ons gezin compleet. Na de geboorte van onze oudste merkte ik dat ze anders reageerde dan dat ik om me heen hoorde van moeders. Een zoektocht begon en uiteindelijk in 2016 ontdekte we hoogsensitiviteit bij onze oudste. Op dat moment viel voor mij het kwartje. Niet alleen ons kind, maar ook ikzelf ben hoogsensitief.

We zijn inmiddels 5 jaar verder en we weten dat we allemaal hoogsensitief zijn. Allen op een eigen manier. In onze zoektocht miste ik naast de waardevolle blogs van coaches ook ervaringsverhalen. Daarom besloot ik in 2018 mijn blog te starten. Inge beleeft net even anders. De blog voor hoogsensitieve mensen.

Misschien vindt je dit interessant: Aftellen geeft hoogsensitieve kinderen overzicht. Gebruik in de decembermaand een adventskalender om af te tellen naar kerst.

Het bordspel kleurenmonster.
Het kleurenmonster bordspel te winnen tijdens de bloghop

Wat kan je winnen bij Inge Beleeft?

Tijdens deze bloghop kan je bij ons allemaal wat winnen, maar wat kan je bij mij winnen? Ik besloot voor “Het Kleurenmonster – bordspel” te gaan. Dit spel wordt niet gesponsord, maar bekostigd door Inge Beleeft. Ik wilde een product dat past bij hoogsensitiviteit. Daarnaast vind ik het gewoon heel leuk om iemand blij te maken.

Waarom Het Kleurenmonster bordspel?

Vorig jaar zag ik dit spel voor het eerst en het eerste wat ik dacht was, dit past zo bij hoogsensitieve kinderen. Hoewel we het spel zelf niet hebben (maar staat wel op onze wensenlijst), kan ik je wel doorverwijzen naar een review van dit spel. Onze kleuter heeft onlangs met dit thema op school gewerkt en is helemaal enthousiast over het kleurenmonster die de emoties een kleur geeft. Dat kan kinderen enorm helpen om over gevoel te praten.

Hoe doe je mee?

Ben jij enthousiast geworden en wil je dit spel graag winnen? Lees dan snel hoe je kan deelnemen aan de winactie.

 • Laat onder deze blog weten dat je meedoet?
 • Heb je me al gevonden op Facebook en/of Instagram? Onwijs gaaf! Doe je dit nog niet en ben je geïnteresseerd in hoogsensitiviteit? Dan zou ik het stiekem geweldig vinden als je me volgt.
 • Het delen van deze blog op Facebook of Instagram zou ik tof vinden, maar is geen vereiste.
 • Een geldig e-mailadres bij je reactie is gewenst als je hieronder reageert. Heb ik geen geldig e-mailadres dan kan ik je niet op de hoogte brengen dat je gewonnen hebt.
 • Beantwoord de e-mail binnen 48 uur, anders zal ik een andere winnaar kiezen.
 • Deze win actie sluit op zondag 21 november 2021 om 12:00 uur.
 • Zondag 21 november zal ik in de avond de winnaar per mail informeren. In verband met de privacy zal er over de winnaar niet worden gecorrespondeerd.

Hoewel Sinterklaas een leuke tijd is, is het voor hoogsensitieve kinderen een periode vol extra prikkels. Sinterklaas vieren doen wij met zo min mogelijk prikkels.

Je mag doorhoppen naar…

De bloghop zou geen bloghop zijn als ik je nu mag doorsturen naar de volgende blog. Ik mag je doorsturen naar Puntsgewijs. Dit blog is van Marieke. Zij is getrouwd en moeder van een dochter (2013) en een zoon (2015). Na het behalen van haar Pabo-diploma heeft Marieke 10 jaar als leerkracht op een basisschool gewerkt. Eind 2016 gooide ze het roer om en stopte ze met haar baan als leerkracht. Ze nam enkele maanden de tijd om na te denken wat ze nu echt zou willen. Dat resulteerde erin dat ze in april 2017 een eigen bedrijf had waarin ze haar diensten aanbied aan andere bedrijven. Daarbij kan je denken aan schrijven van blogs tot het benaderen van influencers. Maar ook van het schrijven van productteksten, beheren van website en/of social media.

Op haar eigen blog, Puntsgewijs deelt ze reviews van producten, recensies van boeken en tips over dagjes uit of kindvriendelijke restaurants.

Veel plezier!

Hoppen bij Inge Beleeft zit er nu echt op, ik wens je heel veel plezier met het verder hoppen bij alle andere bloggers. Wie weet kom je weer leuke nieuwe bloggers tegen. Deze bloghop komt niet zomaar tot stand. Daar zit een organisatie achter. De dames van de organisatie Esmée en Amanda wil ik dan ook via deze weg bedanken voor de organisatie.

Wil je op de hoogte blijven van onze ervaringsverhalen, reviews van boeken gerelateerd aan hsp abonneer je op dit blog en krijg direct een mailtje als er een nieuwe blog online is. Ook via FacebookInstagramPinterest en Twitter kunnen jullie ons blijven volgen. Zie ik je daar? Wil je maandelijks op de hoogte blijven van tips, een blik achter de schermen en de laatste blogs? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Wil je op de bovenstaande blog reageren, dan kan dat uiteraard door een berichtje hieronder achter te laten, te mailen of via de social media een berichtje te sturen. 

Niet schrikken! Deze blog bevat affiliate linkjes. Deze linkjes brengen je naar de webwinkel voor meer informatie over het product en de mogelijkheid het te kopen. Door hierop te klikken en het product te kopen steun je Inge Beleeft. Wil je er meer over weten, kijk dan op affiliate links.

Sint 2021Sint 2021

Please follow and like us:

117 gedachten over “Sinterklaas Bloghop: Een spel voor alle emoties”

 1. Hoi Inge,

  Leuk om je zo via de hop weer even tegen te komen. Wat een mega toffe winactie heb jij. deze kende ik helemaal nog niet. Is ook een leuk spel voor Milan denk ik.

  Beantwoorden
  • Mijn oudste is een hsp dame die vrij veel aandacht vraagt in het gezin. De jongste houdt zich verborgen, pas heel recent liet zij iets los over haar gevoel. Pas toen begon ik te denken dat het zo maar eens zou kunnen dat ze ook hsp is en daarom voelt dat zus dit nodig heeft. Maar zij mag er zelf ook zijn en haar gevoel uiten. Zou dit spel haar kunnen helpen?

   Beantwoorden
 2. Ons zoontje van 5 had net 2 weken het thema ‘kleurenmonsters’ in de klas. Ik denk dat ik zijn juf een immens groot plezier zou doen met dit prachtige spel. Wij doen graag mee.

  Beantwoorden
 3. Wat moet dit een geweldig spel zijn voor hsp’ers! Mijn zoon loopt zo vaak vast als het om gevoelens gaat; wat zou het fantastisch zijn om dit spel met hem te mogen spelen en hem zo meer wegwijs te maken in deze overweldigende wereld, vol emoties!

  Beantwoorden
 4. O super leuk, op school is mijn middelste zoontje ook bezig geweest met de kleurenmonsters.
  Ik denk dat kinderen hier veel baat bij kunnen hebben!
  Doe graag mee voor onze jongens!

  Beantwoorden
 5. Ik kreeg helemaal kippenvel tijdens het lezen van je blog. Ik kwam hier tijdens het hoppen, en ga je zeker volgen. Af en toe is het lastig als mama van een sensitief kindje, en wat is dit spel mooi. Ik doe graag mee. Bedankt Inge

  Beantwoorden
 6. Wat een prachtig en mooi boek! Onze geadopteerde dochters zouden met hun gevoelens hier vast veel aan kunnen hebben! Goed voor de meisjes en voor mama!

  Beantwoorden
 7. SUPER ACTIE! Wat leuk onze kids zijn gek op het boek en het 👾 komt ook regelmatig langs op school dus het spel zou fantastisch zijn om te spelen tijdens de kerstvakantie.

  Beantwoorden
 8. Leuk weer zo’n Sinterklaasbloghop.
  Doe ook ieder jaar weer mee, leer daardoor ook weer andere blogs kennen.
  Wat leuk om zo’n Kleurenmonster bordspel te mogen winnen.
  Ik doe graag mee voor mijn kleinkinderen en volg bloglovin.

  Beantwoorden
 9. Owww zo leuk blij dat dit er is ik heb 2 hsp kindjes en ben er zelf ook 1 zou dit echt geweldig vinden als cadeau voor onder de kerstboom😀😀☘️☘️

  Beantwoorden
 10. Dit zou mooi en fijn zijn voor onze dochters. D.m.v kleuren aan te kunnen geven hoe ze zich voelen in plaats van steeds de vulkaan laten uitbarsten.

  Beantwoorden
 11. Dit spel zou ik enorm graag winnen om met de kinderen op mijn werk te doen; een doelgroep waar veel kinderen ass hebben, waar hsp ook een belangrijk aspect in heeft. Fijn om beeldend met kleuren en gevoelens bezig te zijn!

  Beantwoorden
 12. Wij doen heel graag mee met deze winactie! Mn zoontje heeft ook het kleuren monster op school gehad en is er enorm enthousiast over! Dit spel zou geweldig zijn <3

  Beantwoorden
 13. Wat super dat kleurenmonster. En nu de donkere dagen er weer zijn, is het echt weer tijd om spelletjes te spelen. En zo leuk om voor Sinterklaas aan ons kelinkind te geven

  Beantwoorden
 14. Dit spel zou zeer welkom zijn in ons gezin, waar hoogsensitiviteit altijd een rol inneemt. Is het niet bij mijn vrouw, dan wel bij mijn zoon met autisme. Gevoelens zijn maar ‘raar’ en niet altijd goed uit te leggen. Dit toffe spel zal in ons gezin zeker zijn steentje bijdragen!

  Beantwoorden
 15. Ik kwam hier langs gehopt, leuk! Het kleurenmonster ken ik wel, daar werk ik op school ook mee. Het spel hebben we nog niet. Ik zou het graag eens spelen met mijn eigen kind en daarna op school gebruiken. Ik maak dus graag kans!

  Beantwoorden
 16. Leuke winactie, ik doe graag mee voor mijn neefje! Tijdens de Kerstvakantie komt hij een aantal dagen bij me logeren en met dit gave spel kunnen we dan wel een paar uurtjes gezellig samen zoet zijn.

  Beantwoorden
 17. Wat een geweldige leuke prijs. Ik heb zelf een dochter die hoogsensitief is. 8 jaar terug was er nog niet zoveel boeken en al helemaal geen spellen te vinden over dit onderwerp. Ik zou dit spel graag willen voor de kinderen op mijn groep. Want ik denk dat zelfs voor kinderen die niet hoogsensitief zijn dit een geweldig spel is.

  Beantwoorden
 18. Wat fijn dat ik op je blog terecht kom! Met een 5-jarige hoogsensitieve (en hoogbegaafde?!) kleuter in huis ben ik benieuwd naar je blogs!!
  Het spel lijkt me leuk en interessant voor hem! Zijn broertje en zusje kunnen straks ook meespelen!

  Beantwoorden
 19. Mijn dochter leerde vorig jaar een week op school rond dit thema doormiddel van dit boek en ze was er helemaal in mee! Ik denk dat ze het heel leuk zou vinden om dit hier in huis ook te kunnen uitleggen aan mama en papa!

  Beantwoorden
 20. Hoogsensiviteit is alles behalve makkelijk en ik zou het enorm fijn vinden als dit bordspel de kids zou helpen om ermee om te gaan, ik doe dan ook heel graag mee!

  Beantwoorden
 21. Wij hebben het boek van het kleurenmonster. Mijn dochter vindt het een mooi boek. Ze houdt ook van spelletjes daarom doe ik graag mee voor dit spel.

  Beantwoorden
 22. Dit zou ontzettend welkom zijn in ons onrustige gezin vol hoogsensitiviteit, autisme, prikkels en meer! De thermometer staat hier regelmatig op rood, we zitten vaak in oranje, soms heel even in groen… Dit spel zou weer voor mooie inzichten kunnen zorgen!

  Beantwoorden
 23. Wat een leuke prijs zeg, dit lijkt mij heel erg fijn om te spelen met mijn hooggevoelige zoon, die het lastig vind om zijn emoties te benoemen

  Beantwoorden
 24. Ik ben nieuw hier en helemaal enthousiast. Want ik ben zelf (hoog)sensitief en zo ook mijn 10 jarige dochter. Waarschijnlijk in combinatie met ASS. Het belangrijkste punt is dat ze zelf moeite heeft met haar emoties, om deze onder controle te houden. Dit spel is ook nieuw voor me, maar toen ik erover las, werd ik ook enthousiast, die komt dus zeker op het verlanglijstje terecht. En haar broertje van 8, met ADHD, kan hier ook veel van opsteken.

  Beantwoorden
 25. Heel graag voor mijn kleutergroep!
  We werken al met de emotie kaarten aan de kleurenmonsters en ook het boek is al verslonden maar een spel zou wel heel leuk erbij passen!
  Graag doe ik mee.
  Groetjes van Saskia

  Beantwoorden
 26. Wat lijkt me dit een prachtig spel in deze overweldigende wereld vol met prikkels! Ik merk zelf dat ik ook weinig filters heb, net als mijn oudste zoon… Een mooi spel over emoties, wat vast en zeker ook een opening geeft om hier meer over in gesprek te gaan met elkaar!

  Beantwoorden
 27. Wat leuk! Ik doe graag mee voor het bordspel van het Kleurenmonster. Mijn zoontje is gek van het boek van het Kleurenmonster. Ik wist niet dat er een bordspel van was. Het lijkt mij heel leuk om dit samen te spelen met mijn zoontje.

  Beantwoorden
 28. Dit lijkt me een heel leuk spel om met de kindjes te spelen waar ik mee wil gaan werken. Dit spel spreekt mij erg aan en ja ik ben zelf HSP-er en wil dan ook graag mijn ervaringen met de kindjes delen.

  Beantwoorden
 29. Het lijkt me een heel interessant spel. Voor mijn eigen kinderen, maar ook voor de kinderen in mijn klas zou ik het af en toe wel kunnen gebruiken.

  Beantwoorden
 30. Wat een leuke actie!! En wat een leuke manier om kennis met je te maken! Ik hoop veel dingen van je te leren in onze weg met hooggevoeligheid. Mijn kids zijn dol op het verhaal van het kleurenmonster maar we wisten niet dat er ook een spel van is! Super, we gaan duimen!!

  Beantwoorden
 31. Wauw wat leuk! Zelf hsp en door jou aan het doeboek begonnen!

  Ik zou dit spel graag willen winnen om te gebruiken op school. Ik begeleid begaafde leerlingen die vaak ook HSP zijn of er meerdere kenmerken van hebben. Hoe fijn om naast al het leren leren, en coachen ook stil te mogen staan bij dit stukje.

  Liefs een hsp leerkracht

  Beantwoorden
 32. Complimenten voor je blog, ik heb al leuke en vooral bruikbare dingen eruit gehaald voor ons hsp- gezin. Wij doen graag mee aan deze winactie, lijkt me geweldig om dit met onze kleuter te spelen en hem in te zetten in mijn klas.

  Fijne zondag!

  Beantwoorden
 33. Ik doe op het laatste moment ook nog graag mee. Door dat ik je berichtje op Facebook voorbij zag komen. Mijn dochter van 5 vind het kleurenmonster geweldig. Het boek van de kleurenmonster was het eerste wat ze liet zien. Toen ik na een half jaar eindelijk, haar eerst klas mocht komen bekijken. Ook zijn wij thuis dol op spelletjes dus dat is een top combinatie!!

  Beantwoorden
 34. Graag doe ik als kleuterjuf mee met deze wedstrijd.
  Ook ik streef ernaar om het uiten van eigen gevoelens te stimuleren bij mijn kleuters.
  Het thema kleurenmonster uitwerken staat zeker nog op todo-lijst. Het spel zou hier zeker van pas komen.
  Dank voor deze leuke actie en om het belang van emoties uiten mee in the picture te zetten🥰

  Beantwoorden
 35. Hallo! 🙂

  Op deze heerlijke luie zondag hop ik een rondje langs de sinterklaas bloghop! Wat een leuk initiatief en wat een geweldige prijs geef je weg! Voor onze pleegkinderen zou dit een mooi sinterklaascadeau zijn, dus ik doe gráág mee! 🙂

  Ik wens jou alvast een geweldige sinterklaastijd,
  liefs van een pleegmoeder 🙂

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
%d bloggers liken dit: