Biotensor, pendels en wichelroede: alles wat je moet weten over het vangen van energieën

De laatste tijd zie ik in mijn tijdlijn op de social media biotensors, pendels en wichelroedes voorbij komen. Of het is omdat ik geïnteresseerd ben in het spirituele (maar wel met beide benen op de grond) of omdat het toeval is dat ik toevallig meerdere mensen blijk te volgen met een biotensor in huis. Wie zal het zeggen. Maar het wekte mijn interesse en ging voor jou (en mezelf) op onderzoek uit wat het nu precies is en wat je ermee kan. Maar ook wat het verschil of overeenkomst is met de pendel en de wichelroede?

Nog nooit eerder van gehoord, kan dat?

Wellicht heb je voordat je op dit blog terechtkwam nog niet eerder van een biotensor gehoord. Dat kan en is helemaal niet gek. Ik had er tot een paar maanden geleden ook nog nooit eerder van gehoord. Daartegenover kende ik de wichelroede en de pendel wel.

Hoe ziet een biotensor er uit?

Laat ik eerst omschrijven hoe de biotensor eruit ziet, want dat vertelt toch net even wat makkelijker. Om te beginnen zijn ze er in verschillende lengtes verkrijgbaar en ieder heeft zijn of haar voorkeur qua lengte. Ook het handvat vind je in verschillende materiaal uitvoeringen. Aan het handvat zit een veer (de tensor) en aan het eind vind je het contragewicht. De meeste biotensors zijn gemaakt van lichtgewicht metaal.

Wat is een biotensor?

Nu je weet hoe een biotensor eruitziet, is het ook wel leuk om te weten wat het dan eigenlijk is. Kort gezegd is het een bijzonder meetinstrument wat energetische trillingen opvangt. De theorie hierachter is dat alles in het universum bestaat uit trillingen. Zo kan de biotensor de trillingen opvangen die bijvoorbeeld kunnen dienen als waardevol hulpmiddel om gesloten vragen te stellen over relaties, de algemene toestand van een persoon, maar ook om te kijken wat iemand nodig heeft (welke etherische olie of edelsteen heb je op dit moment nodig). Maar ook aan de hand van testbuisjes kunnen professionals zaken achterhalen.

Lees tip: Spiritualiteit, wat is dat nou eigenlijk?

Wie kan met de biotensor aan de slag?

Hoewel je de biotensor in verschillende therapie vormen (zoals bijvoorbeeld NEI-therapie) tegenkomt, is het dus niet alleen voor professionals te gebruiken. Iedereen die er interesse in heeft kan er mee aan de slag gaan.

Aan de slag met de biotensor

Ik zal later in deze blog nog ingaan op de wichelroede en de pendel, maar voor alle drie de energetische meetinstrumenten kan je vragen stellen om je op weg te helpen in een antwoord op bepaalde vragen. Maar in dit del dus specifiek even over de biotensor.

Je biotensor pak je vast en geeft de tensor een klein tikje zodat deze gaat bewegen. Stel een vraag die alleen met ja en nee beantwoord kunnen worden. Vanuit je onderbewustzijn antwoord je energie door middel van trillingen die de biotensor oppakt en dit laat zien in de beweging die wordt gemaakt. Dit zijn dus antwoorden met ja of nee. Soms komt er het antwoord misschien of ik weet het niet uit.

Wat is een pendel?

Een klein gewichtje gemaakt van een edelsteen, metaal of hout aan een draad of kettinkje noemen we een pendel. De pendel is misschien wel het meest bekende meetinstrument om antwoord te krijgen op een vraag. Misschien heb je vroeger wel eens als kind met een eigen kettinkje gependeld of tijdens je zwangerschap met een pendel gevraagd of je kindje een jongen is of misschien wel een meisje. Veel gebruikers uit verschillende culturen geloven het gewichtje beweegt als je een vraag stelt.

Hoe gebruik je een pendel?

Om een pendel vast te houden, gebruik je het koordje tussen duim en wijsvinger terwijl je hand ontspannen naar beneden hangt. Om te weten wat ja of nee is, moet je eerst de pendel vragen stellen waarvan je de antwoorden weet. Hierdoor leer je de bewegingen van de pendel begrijpen voor ‘ja’ en ‘nee’. Tijdens een sessie zijn beknopte, persoonlijke en relevante vragen belangrijk. Wil je diepgaande vragen stellen? Creëer een rustige, meditatieve omgeving door afleiding uit te schakelen en jezelf te focussen via ademhaling of meditatie.

Een pendel boven een pendelcirkel.

Wat is een wichelroede?

De wichelroede is het instrument dat je gebruikt bij het wichelroede lopen. Je gebruikt het om materialen of voorwerpen te zoeken zoals water, metaal of verloren voorwerpen. Getrainde wichelroedelopers kunnen er waterbronnen, metalen, edelstenen of energetische stoorvlakken in huis opsporen. De wichelroede gebruikt de natuurlijke gevoeligheid. Waar we geen weet van hebben is dat het misschien wel werkt op ons onbewuste.

De wichelroede gebruiken, hoe doe je dat?

Voordat je de wichelroede vragen kan stellen moet je ook hier eerst weten wat de ja en nee beweging is. Daarvoor houd je de wichelroede in je handen vast. Niet te strak, maar wel stevig om de handvatten heen. Het lange gedeelte laat je je handen niet raken. Anders kunnen ze niet vrij bewegen. Als je ze goed vast hebt, kun je de wichelroede vragen om aan te geven wat de ja-reactie is. De uiteinden wegen dan of van boven naar beneden of van links naar rechts. Als je dat antwoord hebt ontvangen kan je dezelfde vraag stellen, maar dan voor de nee reactie. De wichelroede geeft dan antwoord en dat zou dus het tegenovergestelde van ja moeten zijn. Was ja, van boven naar beneden, dan is nee van links naar recht of andersom. De ja en nee reactie vraag je twee keer, zodat je duidelijk weet wat de bewegingen zijn van jouw wichelroede op dat moment.

Als dat duidelijk is kan je de wichelroede vragen gaan stellen waar alleen ja en nee op geantwoord kan worden. Stel vragen als in welke richting een bepaald voorwerp, bron of persoon zich bevindt.

Klinkklare onzin of op ontdekkingstour?

Nou Inge, leuk dat je dit allemaal verteld, maar eigenlijk vind ik dit klinkklare onzin. Misschien is dat wel wat je nu denkt na het lezen van dit blog. Dat mag je denken, want dat zijn jouw gedachten. Maar laten we elkaar graag in de waarde laten. Er zijn geen wetenschappelijke bewijzen dat een biotensor, een wichelroede of een pendel de energievelden kunnen meten. Het is een gevoel dat je erbij moet hebben. De een heeft dat wel en de andere heeft dat niet. En dat is prima.

Heeft het je nieuwsgierig gemaakt? Ga dan op ontdekking uit zou ik zeggen en laat je meenemen in de wereld van de biotensor, wichelroede of de pendel.

Eigen ervaring

Zelf heb ik nog geen ervaring met een van deze methodes, dus kan nog niet mijn eigen ervaring delen. Toch knaagt er wel iets om er mee aan de slag te gaan. Alleen ik weet uit eigen ervaring dat mijn hoogsensitieve sensation seeker brein snel uitgekeken is op dit soort dingen. Daarom heb ik er nog niet een aangeschaft. Mocht dit in de toekomst wel gebeuren? Dan deel ik hier uiteraard wel mijn ervaring.

Disclaimer

De biotensor, de wichelroede en de pendel kunnen geen diagnoses stellen. Twijfel je aan je gezondheid, fysiek of mentaal, raadpleeg hiervoor altijd een arts.

Bronnen

Blogs op Inge Beleeft worden regelmatig geüpdatet. De laatste versie van deze blog is van:

Please follow and like us:

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial