Inge’s boekenkast januari – juni 2023

De eerste maanden van 2023 was ik niet zo druk met lezen. Inmiddels weer helemaal opgepakt. En daarom weer tijd om de boekenkast bij te werken.

Herfstreeks

Ik had in het begin niet door dat ik van de zomerreeks naar de herfstreeks moest. Daarom ben ik in de winter begonnen aan de winterreeks. Dat ik daardoor de herfstreeks oversloeg was een klein detail.

In deze serie draait het om Rosie, de dochter van Lexie en Ralph, gedurende haar studietijd. Ze is een rebelse puber en heeft na een verschrikkelijke gebeurtenis de drang om steeds haar moeder dwars te zitten. In deze drie delen zie je Rosie veranderen van de rebelse student tot een zelfverzekerde vrouw.

Algemene informatie

Titel: De eerste dag van de Herfst.
Als de bladeren vallen.
Een nieuwe kans

Auteur/illustratie: Tamara Postma

Aantal bladzijde: diverse

Lentereeks

In de lentereeks wordt het verhaal vanuit het karakter Ava beleeft. Ava is de dochter van Rosie en Noah. Ze is studente geneeskunde en gaat graag op pad met haar oom en haar beste vriendin. Als haar broer Nolan overlijd verandert haar leven drastisch. Ga met Ava mee op avontuur en deze serie neemt je mee in haar bijzondere leven waarin heel veel gebeurt in een korte tijd.

Algemene informatie

Titel: De eerste dag van de lente.
Zoals jij
Zonder jou
Ver van huis.
Hou me vast
Het laatste zomerkind

Auteur/illustratie: Tamara Postma

Aantal bladzijde: Diverse

De kleine bakkerij aan het strand

Na het faillissement van het bedrijf waarbij ook haar relatie op de klippen liep, wil Polly Waterford een nieuwe start maken. Ze moet op zoek naar een nieuwe woonruimte en na veel verschrikkelijke dure kleine ruimtes. Op het schiereiland Mount Polbearne vindt ze een appartement boven een verlate winkel. Iedereen verklaart haar voor gek om in de middle of nowhere opnieuw te beginnen. Om weer voldoening te halen uit het leven besluit Polly weer brood te gaan bakken, want daar wordt ze gelukkig van.

Algemene informatie

Titel: De kleine bakkerij aan het strand

Auteur/illustratie: Jenny Colgan

Aantal bladzijde: 384

Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff

ISBN: 9789021025070

Te koop bij: Bol.com

Waardering: 4 uit 5.

Zomer in de kleine bakkerij

Zomer in de bakkerij is het vervolg op De kleine bakkerij aan het strand. Polly heeft haar leven weer op de rit en is eigenlijk heel gelukkig op Mount Polbearne. Hoe het haar deze zomer vergaat lees je in dit boek. Deze zomer brengt haar veel roerigheid. Waar ze eerst haar geluk niet op kan, gebeurt er een hoop waardoor alles lijkt te veranderen. Kan ze haar passie nog blijven doen? Wordt ze ooit nog zo gelukkig?

Algemene informatie

Titel: Zomer in de kleine bakker

Auteur/illustratie: Jenny Colgan

Aantal bladzijde: 368

Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff

ISBN: 9789021027371

Te koop bij: Bol.com

Waardering: 4 uit 5.

De zeven zussen 8: Atlas

We hebben er even op moeten wachten, maar daar is hij dan eindelijk. Het verhaal van Pa Salt. In het boek Atlas leer je alles over het verhaal van Atlas. Krijg je antwoord op de vragen van de zeven zussen. Ik ga niet te veel over het verhaal vertellen, want dat moet je gewoon zelf lezen.

Algemene informatie

Titel: Atlas, het verhaal van Pa Salt

Auteur/illustratie: Lucinda Riley/Harry Whittaker

Aantal bladzijde: 704

Uitgeverij: Xander uitgevers BV

ISBN: 9789401615877

Te koop bij: Bol.com

Waardering: 5 uit 5.

Aanvulling

Tot en met juni 2023 vul ik deze blog aan met de boeken die ik lees. Zelf hou ik van het genre Chickflik. En met deze blog hoop ik jou inspiratietips te geven voor de te lezen boeken.

Please follow and like us:

1 gedachte over “Inge’s boekenkast januari – juni 2023”

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial