Eerste kwartaal van 2022, hoe staat het met mijn doelen?

Begin 2022 stelde ik weer doelen voor mezelf. Wat wil ik dit jaar bereiken voor mezelf privé, maar ook voor mijn blog. Want hoe mooi is het als veel meer hoogsensitieve mensen erkenning en herkenning hier kunnen vinden. Inmiddels is het eerste kwartaal voorbij en blik ik graag met jullie terug in dit eerste kwartaal.

Privé doelen

Ook nu begin ik met mijn privé doelen om te zien waar ik nu sta. Had er wel een aantal staan. Ik wil heel graag op persoonlijk vlak ontwikkelen, maar ook eens klusjes gedaan krijgen die ik maar uitstel.

Drie keer in de week sporten

Iedere dinsdag heb ik mijn vaste wandelavond. Een rondje van een kilometer of vijf, samen met een vast wandelmaatje. Dat doen we inmiddels al 3 jaar. Maar sinds een paar weken fiets ik op maandag naar mijn werk. Twintig kilometer enkele reis. Dus na een werkdag heb ik dus op maandag 40 kilometer in de benen en dus 1,5 uur beweging gehad. Een derde dag wil ik wel, maar moet ik echt weer gaan inplannen. Dat is er de laatste weken een beetje bij ingeschoten. Dat doe ik met de work-outs van newborn fit mama.

Twee certificaten halen voor mijn werk

Half maart ben ik begonnen met een van de twee certificaten voor mijn werk. Hiervoor moet ik voor half juni een module opdracht schrijven. Maar eerst heb ik 6 cursus middagen met een groepje collega’s. Het is intensief, maar wel heel leuk om te doen.

Boeken blijven lezen

Ik wilde meer boeken gaan lezen en dat gaat me lukken. Ik kijk amper nog TV en ben overigens nooit echt een netflix fan geweest. Dus tegenwoordig lees ik lekker iedere avond in mijn boek. Welke boeken ik heb gelezen? Dat lees je binnenkort in Inge’s Boekenkast.

Stapel boeken uit de boekenkast.

Meer muziek luisteren

Muziek is voor mij echt een soort medicijn. Tegenwoordig staat steeds vaker de radio aan hier. Dansen, zingen het is een heerlijke uitlaadklep voor negatieve emoties. En ook ons eerste concert sinds lange tijd staat gepland. Daar heb ik stiekem heel veel zin in.

Ieder kwartaal een weekend weg

Het eerste weekendje weg is al geweest. Met ons gezin naar de Katjeskelder in Oosterhout. Op het programma staat nog een weekendje weg alleen, een weekendje weg met schoonouders om ze te bedanken voor hun hulp. Ook het vriendenweekend wat we al twee jaar hebben uitgesteld en een weekendje weg met zijn tweeën staat nog op de planning. Al met al veel leuks, maar het meeste nog niet geboekt. Wat we inmiddels wel hebben geboekt is onze zomervakantie.

Minimaliseren

Iedere week probeer ik wel weer een minimaliseer rondje te doen in huis. Ik pak iedere keer een onderdeel. Zo heb ik deze week de paasdecoratie uitgezocht. Met nog maar een paar ornamenten in rustige tinten is het niet meer een schreeuwende paastak. Ook ben ik druk bezig magazines uit te zoeken. Inspirerende teksten of interviews verwerk ik in een bullet journal. De rest van de magazines doneer ik aan een school om mee te knutselen. Ook heb ik pas nog een keukenkastje uitgezocht. Heel veel glazen gebruik ik niet meer en die heb ik weggebracht. Bijna een plank leeg in mijn keukenkastje.

Duurzamer leven

Van de zomer gaan we weer een stukje verduurzamen in ons huis. We hebben besloten om over te gaan op kunststof kozijnen met zonwering. We doen dit eerst op de zuidkant van ons huis, want in de zomermaanden loopt daar de temperatuur het hardste op. Verder zijn we nog aan het kijken hoe we verder kunnen verduurzamen, want met de huidige prijzen wil je wel kijken op welke manier je nog meer kan besparen.

Fotoboeken maken

Het eerste fotoboek is bijna af! Ik heb er nog wel een aantal te gaan, maar hoe fijn is het dat de kinderen straks lekker kunnen bladeren door de fotoboeken. Met regelmaat zit ik op vrijdagavond lekker in de fotoboeken online te werken zodat ik als ik een jaartal af heb ze kan bestellen voor de kinderen.

Doelen voor Inge Beleeft

Mijn blog blijft echt een grote passie, alleen nu in combinatie met de studie is het wel echt plannen om alles te doen. Maar voor je passie en iets wat je energie geeft maak je tijd. Het gebeurt nog weleens dat ik tot de late uurtjes bezig ben met dit blog.

Groei doorzetten op social media en de blog

Langzaam begint Inge Beleeft op Facebook te groeien. Het zijn kleine stapjes, maar ook die kleine stapjes vormen samen een grote stap. Instagram staat stil op het moment, maar dat komt ook omdat ik dat voor mezelf op een lager pitje heb staan. Door de druk die ik bij mezelf had opgelegd merkte ik dat het niet meer lekker liep en dat ik vastliep. Ik laat dat nu even los, zodat ik weer inspiratie heb/krijg. En het niet meer als een verplichting voelt maar als iets leuks.

Ideeën uitwerken om het platform verder uitbouwen

Ideeën die nu borrelen schrijf ik op en ga ik van de zomer verder uitwerken. Ik kan namelijk niet op alle vlakken 100% geven. Zoals ik in januari schreef wil ik geen coachingspraktijk oprichten, maar Inge Beleeft kan op andere manieren zeker ook een bijdrage leveren aan hoogsensitiviteit.

Mooi samenwerkingen

De eerste samenwerkingen zijn alweer een feit en je hebt er als het goed is ook al voorbij zien komen. Komende periode staan er nog een aantal op de planning. Je gaat ze vast en zeker ook voorbij zien komen. Maar niet alleen samenwerkingen, maar ik heb ook nog een lijstje van gastblogs die ik nog mag schrijven. Alleen die zijn een beetje op de lange baan terecht gekomen. Oeps….daar ga ik komende periode hard aan werken.

Financieel

Voor niets gaat de zon op. Dit blog betaal ik helemaal zelf uit eigen zak. Daarom zie je soms een banner of een affiliate link op Inge Beleeft. Als jij via deze banner of affiliate link een aankoop doet, krijg ik een kleine beloning. Het kost jou niets extra’s, maar het helpt mij enorm. Ook door de blogs te lezen, regelmatig terug te komen op de site of via social media te reageren of een like te geven help je me enorm. Want ik wil heel graag reviews schrijven over HSP proof producten, maar kan ze niet allemaal zelf aanschaffen om te testen. En zonder jullie zou er sowieso geen platform zijn. Dus daar ben ik jullie enorm dankbaar voor.

Beter plannen

Plannen privé gaat enorm goed, nu nog voor Inge Beleeft. Ook dat ga ik op de rit krijgen. Maar de planning moet niet ten koste gaan van het plezier. Hopelijk lukt het komend kwartaal om dit weer lekker op te pakken.

Fotoshoot

Ja die fotoshoot moet ik nog plannen voor mijn blog. Op zoek naar een fijne fotograaf die met mij op pad wil gaan om leuke foto’s te maken. Jullie nog leuke suggesties?

Please follow and like us:

2 gedachten over “Eerste kwartaal van 2022, hoe staat het met mijn doelen?”

  1. Goed bezig Inge! Ik snap wat je zegt van social media, soms voelt het hier ook al een verplichting. Ik ben ook hard bezig achter de schermen van mijn blog, want ook ik wil graag groeien. Ik sta nog lang niet zo ver als jij, maar dat is niet erg. Het is vooral leuk. Succes nog!

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial