7x Inge’s HSP trekjes met een sausje van humor

Meestal lees je hier tips, reviews of ervaringsverhalen over HSP. Toch hou ik ook een beetje van luchtigheid met een sausje van humor op dit blog. Vandaag een uitvergrote versie van een aantal van mijn HSP trekjes met een vleugje flauwe humor.

Mijn haat/liefdeverhouding met kleding

Kleding, ik heb er een kast vol mee. Hoef een maand niet te wassen en kan iedere dag wat anders aan. Regelmatig haal ik er de bezem doorheen. Die staat overigens standaard in mijn kamer, zodat ik er bij tijd en wijlen ook nog eens op kan vliegen 😉 Niet omdat ik de kleding niet meer pas, maar simpelweg omdat ik de kleding niet meer lekker vind zitten. Want door het wassen van mijn kleding gaat het anders zitten dan dat ie net nieuw is. Mijn sweaters moeten in de droger. Ik kan er echt niet tegen als ie aan de ‘buitenlucht’ is gedroogd, want dan zit ie niet lekker. Die binnenkant is dan veel te hard. Sokken vliegen door het huis zodra ik thuis ben. Blote voeten graag! Laten we het maar niet hebben over een gebreide trui, vind ze mooi hoor, maar brrrrrr dat zit toch niet lekker.

Lees ook: Magazines die interessant zijn voor HSP-ers

Mijn introverte ik

Men nemen een groep van meer dan 3 personen en je zet Inge erbij. Leuk, maar dat gaat dus niet werken. Dat voelt namelijk al een beetje als een kippenhok. Dan komt de introverte aap uit de mouw of tijdens carnaval zet ik mijn introverte masker op. Dan moet ik een gesprek gaan volgen met andere mensen die door elkaar heen gaan kletsen. Eerlijk, dan verdwijn ik wel op de achtergrond. Ergens een rustig hoekje waar ik kan zitten en me kan focussen op wat anders? Ook al lijkt het misschien dat ik het niet naar me zin heb, niets is minder waar. Ik trek alleen al die stemmen door elkaar niet. Of al die geuren door elkaar. Heb je me 1 op 1 geeft me een dubbeltje en ik klets voor een euro bij elkaar.

hoogsensitieve introverte vrouw alleen op bank.

De relatie met cafeïne

Dat ik een bijzondere relatie heb met cafeïne is wel zeker. Ik ben gek op cappuccino en latte, maar drink er maar 1 maximaal 2 op een dag en alleen maar in de ochtend of tijdens de lunch. Drink ik in de avond koffie of geef je mij een energy drankje met cafeïne, dan kan ik echt mijn lol op. Daar geniet ik dan heel lang van en ik krijg er een stuiterbal cadeau bij. Een ‘leuke’ anekdote over mij met dat drankje en die vleugels… Lang geleden kreeg ik zo’n blikje in mijn handen geduwd met oud en nieuw wat er was tijdens dat feest niets anders meer te drinken. Na een half blikje heb ik hem pardoes uit mijn handen laten vallen. Oepsie. Het was niet te drinken. Daarna veranderde ik in een wandelende stuiterbal en heb daar 48! uur plezier van gehad. En echt het was maar goed dat nieuwjaarsdag op vrijdag was. Kon door die hoeveelheid cafeïne namelijk amper slapen. Ik kan wel zeggen dat ik er figuurlijk echt vleugels van kreeg.

Lees ook: Wiebeltand, hoe is dat voor een hoogsensitief kind?

Geconcentreerd aan het werk, hé kijk een vogel

Ik kan heel geconcentreerd aan het werk zijn. Dan zie en hoor ik echt niets. Toch ligt de afleiding heel dichtbij. Een mobiele telefoon, de tv, de kinderen of andere andere bewegingen. Dan kan ik iets vertellen tegen je en ineens zeggen he kijk een vogel. Of ik ben zo afgeleid dat ik niet eens meer weet wat je tegen me verteld hebt. Dus heb je me echt nodig voor een serieus gesprek? Reserveer even een plekje op een rustige en vooral prikkelarme locatie (een bunker ofzo), dan heb je mijn aandacht. Nee gekkigheid als je een serieus gesprek met me moet voeren zet dan wel even de radio en tv uit en vraag of ik even afleiding weg wil leggen. Dan ben ik er ook echt voor je.

Ik ga graag op reis, maar mijn eigen bed ligt het lekkerst

Hooggevoeligheid heb je in vele vormen en maten en mijn reis hierin is nog lang niet ten einde. Ik ontdek steeds meer dat ik de sensation seeker vorm heb, maar dan de introverte variant. Ik ga namelijk heel graag op reis en dan vooral nieuwe bestemmingen ontdekken. Toch is dat reizen ook de eerste dagen wat minder fijn. Dan lijkt het net of ik aan dat drankje met de vleugels heb gezeten en slaap ik dus héél slecht. Ik kan ook met gemak 3 weken van huis zijn, heerlijk hoor die andere omgeving. Die laatste dagen van de vakantie kan ik wel een eigen aftelkalender maken, want dan verlang ik weer naar mijn eigen bed. Dan ruik ik hem bijna al vanaf mijn vakantie adres en verlang ik naar mijn eigen bed. Die ligt gewoon het allerlekkerst.

een telefoon geeft prikkels.

Die telefoon geeft me een partij prikkels

Heb je mij een berichtje gestuurd en geen reactie ontvangen? Het is niet omdat ik je niet aardig vind, maar vaak heb ik het zitten bekijken op het moment dat ik afgeleid was. Als ik dan de focus weer heb ben ik het echt gewoon weer vergeten dat er een berichtje is gestuurd. Vergeet ik het gewoon te beantwoorden en denk ik vaak weken later ineens, oh ja ik had iemand moeten antwoorden. Dat bedenk ik vaak op een plek waar ik dan mijn telefoon niet bij de hand heb. Namelijk onder de douche. Dus denk je he die Inge reageert niet…..gewoon even een herinnering sturen. Misschien moet ik hiervan een lijstje maken in mijn bullet journal dat ik even een reactie terug geef op je berichtje. Oh en what’s app die staat hier op stil. Met al die groepjes van familie, vrienden, school en sport, dat is soms echt te veel. Kunnen er niet standaard regels komen voor groepsapps.

Ik ben de slechtse bingewatch partner

Bingewatchen?? huh wates? Dat heb ik menig keer gedacht toen er weer eens iets voorbij kwam op de social media over series kijken. Ik heb het echt moeten opzoeken wat er nu bedoeld mee werd. Wil je met mij bingewatchen dan moet je wel van zoetsappig houden. Laat ik nou een man hebben die daar echt niet van houdt. Kan ik hem nog inruilen of is de garantieperiode voorbij 😉 Ik kan heel slecht tegen actie-, vecht-, vlucht, thrillers- horrorfilms en series. Dat is echt niet aan mij besteed. Terwijl de halve wereld aan het bingewatchen is geslagen met zijn of haar partner op Netflix zit ik liever te puzzelen of op een andere creatieve manier bezig te zijn. Dus wil je een bingewatch date met mij? Zoek dan even iets zoetsappigs uit 😉

HuishoudenHuishouden

Please follow and like us:

1 gedachte over “7x Inge’s HSP trekjes met een sausje van humor”

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial