Hoe gaat het nu

Ruim een kwartaal geleden vertelde ik op dit blog het heftige nieuws dat we kregen. Nieuws wat insloeg als een bom. Vandaag vertel ik jullie hoe het nu gaat. Helaas even geen luchtige blog. Wel iets wat nu bij ons leven hoort.

Eerste controle

Diagnose uitgezaaide borstkanker dat is wat mijn moeder ruim een kwartaal geleden te horen kreeg. We kunnen u alleen nog levensverlengend behandelen met een hormoonkuur. Mijn moeder heeft aangegeven deel te willen nemen aan een studie. Echter dit heeft ook als consequentie dat ze niet kunnen garanderen dat ze daardoor langer bij ons mag blijven. Maar ruim twee weken na de diagnose startte ze met de hormoonkuur. Fase één noemen we het maar. Ieder kwartaal moet ze op controle komen voor een vergelijkend onderzoek. Uiteraard worden wel weekelijks/tweewekelijks haar bloed waarden gecontroleerd. Begin juli was de eerste meting van de tumor.

Uitslag

De tumor was in deze eerste drie maanden niet gegroeid. Dat was goed nieuws. Alleen er volgde een maar… Ze hebben plekjes gevonden op haar ruggenwervel. Niet verontrustend had de oncoloog aangegeven. Toch baart me dat wel zorgen. Ze zitten er toch maar, wat dus betekend dat de hoofdtumor niet gegroeid is, maar er wel kankercellen rondzwerven en zich elders aanhechten. We moeten vertrouwen houden in de artsen.

De studie

Nu komt de studie echt om de hoek kijken, want we gaan nu al over naar fase twee. Ze krijgt nu naast een nieuwe hormoonkuur ook een eiwitremmer. De tumor groeit namelijk ook op eiwitten. Hopelijk gaat dit wat langer de boel stabiel houden.

Sterke vrouw

Ik verbaas me iedere keer weer positief hoe sterk mijn moeder is. Een dappere sterke vrouw. Vol met positiviteit! Ik ben trots op mijn mama. Al zoveel voor haar kiezen gehad. Toch weten we dat ze niet meer kan werken, terwijl dat echt haar lust en leven is. Tillen mag ze ook niet meer omdat de tumor op het bot zit. Zware dingen tillen kunnen er voor zorgen dat het bot breekt.

Energie geven

Haar kleinkinderen zijn naast haar werk haar lust en leven. Die drie kleinkinderen die ze heeft geven zo verschrikkelijk veel energie. Binnenkort gaan twee van de drie er logeren. Daar kijkt ze enorm naar uit.

Wat doet het met mij?

Ik merk dat het mij veel energie kost de zorgen om mijn moeder. Het laatste nieuws heeft er toch wel ingehakt. Ik moet erg opletten dat ik mezelf niet voorbij loop. Mijn rust te pakken en dingen doen die energie geven. Gister ben ik op mijn werk in tranen uitgebarsten. Het doet zo veel met je. De onzekere periode, ieder kwartaal weer die spanning. Soms kan een zo simpele opmerking me zo raken. Lekker mijn rust pakken en leuke dingen doen gaan vast en zeker helpen in het bewandelen van dit pad.

Please follow and like us: