HSP op stap: Archeon

Met Pasen brachten we een bezoek aan het Archeon. Eerst voor een Paasbrunch, daarna om het park te ontdekken. Ik neem je graag mee op pad met onze uitjes die we doen met de museumkaart.

Waar vind je het Archeon?

Het Archeon vind je in het Zuid Hollandse Alphen aan de Rijn aan den Archeonlaan 1. Vanaf de parkeerplaats is het nog zeker een stukje lopen naar het park toe. Het park is ook met het openbaar vervoer bereikbaar. Vanaf het station in Alphen aan den Rijn is het nog 15 à 20 minuten lopen. De route naar het park staat goed aangegeven. Ook gaat er doordeweeks beperkt een bus die kant op. Dit zijn de bussen 3 en 4 van Arriva. Uitstappen kan op de Archeonlaan.

Ook leuk om te lezen: HSP op stap: Westland Safari

Een middagje Archeon

We gingen dus met Pasen eerst brunchen. Dus hadden daarna nog even tijd om het park in te gaan. Het restaurant zit midden in het park, waardoor je na de brunch zo het park in loopt. We hadden dus alleen de middag even tijd om het Archeon te bezoeken. We waren echter niet de enige. De kinderen wilde graag boogschieten. Hierdoor stonden ze een half uur in de rij voordat ze aan de beurt waren. Eerlijk gezegd vond ik dat zonde van de tijd. De oudste besloot eerst te gaan zwaardvechten. Dat was leuk om te doen.

Omdat we gingen brunchen kregen we de activiteitenkaart gratis. Die is normaal € 4,25. En ook niet gratis bij een museumkaart. Met deze kaart kan je leuke souvenirs maken zoals een kaarsje van bijenwas of een armbandje. We hebben uiteindelijk weinig activiteiten gedaan.

Toch is het wel onwijs gaaf om er rond te lopen. Verschillende vondsten en reconstructies uit verschillende tijdperken.

Het gaat regenen

En terwijl we nog wat verder in het park rondlopen begint het te regenen. Het Archeon is een openluchtmuseum. Als het een paar spetters zijn vind ik het niet erg om er te blijven lopen, maar het begon stevig door te regenen en zou voorlopig ook niet meer stoppen met regenen. Daarom besloten we terug naar huis te keren en later met droog weer eens terug te gaan. Dat is het voordeel van de museumkaart die we hebben.

Wat vonden de kinderen er van?

De kinderen vonden het onwijs leuk in het Archeon. Ondanks dat het best druk was, voelde dat niet zo. Je merkte het vaak op het moment dat er een activiteit was waar veel belangstelling was. En juist omdat het buiten is, zeker geschikt voor hoogsensitieve mensen. Buiten verwerk je de prikkels gewoon makkelijker dan binnen.

Ook interessant: HSP op stap: Museon Omniversum

Wat vond ik er van?

Ook ik vond het net als de kinderen een erg leuk openluchtmuseum dat ik graag nog een keer wil bezoeken. Maar dan wel als de verwachting is dat het niet gaat regenen. We hebben bij lange na nog niet alles gezien. Gelukkig kunnen we nog 10 maanden ons vermaken met de museumkaart, dus er gaat vast en zeker nog een studiedag, weekend of vakantiedag besteedt worden in het Archeon. Ik kwam alles behalve overprikkeld thuis en dat was echt heel fijn.

Please follow and like us:

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial