HSP op stap: Museon Omniversum

Sinds begin februari hebben we een museumkaart. Het komende jaar zal ik hier de musea delen welke wij bezocht hebben. Het Museon Omniversum was het eerste museum dat we bezochten. In deze blog deel ik wat we ervan vonden.

Waar vind je het Museon Omniversum?

Aan de Stadhouderslaan 37 in Den Haag vind je het Museon Omniversum. Met het openbaar vervoer met bus 17 en 24 bereikbaar. Waarbij je uitstapt bij halte kunstmuseum. Ook is het museum bereikbaar met de auto. Houd hierbij rekening dat het betaald parkeren is in Den Haag.

Ook interessant: Review kinderboekenmuseum Den Haag

Een middagje Museon

We besloten toen de museumkaart binnen was als eerste naar het Museon te gaan. Voor ons een half uurtje rijden met de auto. Daarom besloten we er begin van de middag naartoe te gaan. Bij binnenkomst zijn we begonnen bij de expositie One Planet Now. Een interactieve expositie voor kinderen waarbij 5 thema’s centraal staan. Dit zijn de thema’s Eten & Drinken, Mode & Kleding, Bouwen & Wonen, Sport & Bewegen en Mens & Natuur.

Ook een bezoek aan het Omniversum

bij binnenkomst werd ons gevraagd of we ook nog naar een videovoorstelling wilden in het Omniversum. Dat hebben we dus gedaan. Achteraf gezien was dat echt zonde van de tijd. Je bent ruim een uur niet in het Museon waar genoeg te zien en te doen is.

Gedurende de dag zijn er verschillende soorten filmvoorstellingen. Wij gingen naar de Serengeti. Super mooi om te zien hoor, maar ik werd misselijk van het beeld dat rond was. Ook is het voor jonge kinderen een enorme zit. Maar als je een echte natuurliefhebber bent zeker de moeite waard om te kijken. Maar dan wel als je ruim de tijd hebt om ook het Museon te bekijken.

Wat vonden de kinderen ervan?

Met de huidige expositie is het museon echt een interactief museum voor kinderen. Spelend leren, dingen doen en er is heel veel te zien. We hadden werkelijk tijd te kort. En aangezien de leeftijden van onze kinderen variëren tussen de 4 en de 8 jaar had ik er wel een hard hoofd in of ze het alle drie wel even leuk zouden vinden. Toch hadden ze het alle drie enorm naar hun zin. vonden ze het jammer dat we naar huis moesten. Voor ons een reden om dus zeker nog dit jaar terug te gaan met de kinderen naar het Museon. Zo was er ook nog een speurtocht die we uiteindelijk niet hebben gedaan.

Lees ook: HSP op stap: Archeon

Wat vond ik ervan?

Ik weet dat ik als kind zijnde het museum echt verschrikkelijk vond. Uit mijn jeugdjaren kan ik me nog wel herinneren dat we naar het Museon zijn geweest, maar ik het echt niet leuk vond. Maar inmiddels kijk ik wel anders naar musea. Ze richten zich steeds meer op kinderen. Maar ook als volwassenen kan ik rustig mijn rondje doen. In de verschillende zaaltjes boven is het een stuk rustiger dan beneden. Over het menselijk lichaam, edelstenen, natuur extremen. Ook ik baalde ervan dat we eigenlijk te weinig tijd hadden om het hele museum door te lopen.

Een leuk uitje

Het museon is een leuk uitje voor het hele gezin. Ook als HSP kan je hier goede prikkels tanken. En ja het kan er ook druk zijn met kinderen, maar zoek wat rustige ruimtes op als je het geluid om je heen wat te intens vind. En of het nu winter of zomer is, dit museum is bij elk soort weer een goed idee.

Leestip: Rijksmuseum en Van Gogh museum bezoeken als HSP

Please follow and like us:

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial