Menstruatie ondergoed voor een duurzaam leven

Social media hoef je maar te openen en je ziet regelmatig het menstruatie ondergoed voorbij komen. Omdat ik op zoek ben naar een duurzaam product als tegenhanger van de tampons en maandverband ging ik op onderzoek uit. Ik begon met de menstruatiecup. Maar nu dus het menstruatie ondergoed. Ik deel je graag mijn ervaring.

Wat is menstruatie ondergoed?

Een nieuwe variant in de categorie duurzame menstruatieproducten is het menstruatie ondergoed. Dit ondergoed is er speciaal op gemaakt om absorberend te werken tijdens je menstruatie. Na het wassen kun je hem opnieuw gebruiken.

Wel of niet de hele dag dragen?

Kan je de hele dag met een onderbroek doen of moet je meerdere malen per dag verwisselen? Afhankelijk van hoe heftig je menstruatie is, moet je ze om de zoveel uur verwisselen. De meeste merken geven aan dat je ze tot 12 uur kan dragen. En je kan ze zowel overdag als ‘s nachts gebruiken.

Hoe maak je menstruatie ondergoed schoon?

Op het moment dat je je menstruatie ondergoed verwisseld hebt was je het uit met koud water. Dit doe je tot het moment dat het water weer helder is. Je kan er ook voor kiezen om het in een emmertje met koud water te laten weken en daarna goed uit te wringen. Het belangrijkste is dat het goed uitgespoeld is voordat het de wasmachine ingaat. Zodra je het gaat wassen kan dat met normaal wasmiddel op 30 graden. En je hoeft het niet als een aparte was te draaien. Na het wassen laten drogen en je kan het opnieuw gebruiken. Sommige merken verkopen ook speciale zakjes om het ondergoed mee te nemen al je op het werk bent bijvoorbeeld. Deze zijn water en geur dicht.

Zwarte menstruatie ondergoed.

Geurtjes, doorlekken, vies of gevoel van een luier?

Hoe zit het dan met hoe het ondergoed zit? Heb je niet het gevoel dat je een luier draagt? En gaat het niet ruiken? Lek je niet door? Of voel je je niet ontzettend vies? Ik kan me helemaal voorstellen dat je dit denkt. Want dit waren namelijk ook mijn eerste gedachten over het menstruatie ondergoed. Maar het ondergoed zit prettig. Op de zware dagen wissel ik voor mijn eigen gemoedsrust eerder het ondergoed. Het voelt ook niet vies aan. En ook voelt het niet alsof ik een dikke onderbroek aan heb die als een luier aanvoelt.

Welke merken zijn er?

Waar het begon met een merk, zie je inmiddels dat er steeds meer merken komen met menstruatie ondergoed. Deze merken verkopen het menstruatie ondergoed.

Hoe duurzaam is menstruatie ondergoed?

Het voordeel van menstruatie ondergoed is dat je het meerdere malen kan gebruiken. En je het dus niet na gebruik weggooit. Alleen dat zorgt er al voor dat het duurzamer is dan wegwerp menstruatieproducten. En ik kan wel een heel mooi verhaal er over houden, maar ik kan je beter doorverwijzen naar de site van Snuggs die daar uitleggen hoe duurzaam hun ondergoed is. Ook Lotties Period legt het kort uit.

Mijn eigen ervaring

Het duurde even voordat ik de stap durfde te zetten om menstruatie ondergoed te kopen. Ik kocht er twee. Gewoon om eerst op de lichte dagen het te proberen. Er vertrouwen in te krijgen. Inmiddels draag ik de menstruatie onderbroek ook in de zware periode. En wordt het tijd om de collectie uit te gaan breiden. Ik had niet verwacht dat het zo fijn zou zitten. Ik koos voor het merk Libresse omdat het bij de Kruidvat in de aanbieding was. Het is namelijk best een investering. Het enige nadeel is dat niet iedere ruimte geschikt is om een onderbroek te verwisselen. Want thuis heb je in je badkamer wel vaak voldoende ruimte om te verwisselen, maar menig openbaar toilet niet. Daarin is het nog wel zoeken dat als ik op pad ben hoe ik het dan oplos.

Please follow and like us:

3 gedachten over “Menstruatie ondergoed voor een duurzaam leven”

  1. Zelf nog niet gebruikt, maar ik heb wel gehoord dat ze ideaal zijn voor degene die de nacht willen overbruggen zonder doorlekken. Dan kun je eentje aantrekken als je gaat slapen en ‘s morgens weer overstappen naar een gewone onderbroek met maandverband.

    Beantwoorden
  2. Ik heb ook pas de stap genomen om het uit te proberen. En ik was echt positief verrast. Ik heb ze via “Biopads” een, voor mij, onbekend merk, maar wel iets goedkoper. En ik kwam ze ook bij de wibra tegen. Ik heb zelfs een bikinibroekje besteld zodat ik ook zonder gedoe kan zwemmen en aquajoggen! Echt een aanrader!

    Beantwoorden
  3. Ah mooi om te lezen. Ik zit er ook sterk over te denken. Maar de aanschaf vind ik prijzig, daarbij denk ik dat er qua duurzaamheid ook nog de nodige verschillen in zitten. Maar om dat uit te zoeken…

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial