3 jaar: cadeau inspiratie voor jongens en meisjes

Naast de brief die ik bij iedere verjaardag van onze kinderen schrijf, deel ik ook cadeau inspiratie. Het is dan ook iedere verjaardag weer een gepuzzel wat ze willen hebben of wat juist niet. Wat koop je voor een kindje van 3 jaar? En wie weet ‘worstel’ jij er ook wel mee en kan ik je met net een andere invalshoek een beetje helpen. En sommige cadeautips zijn ook nog eens HSP-proof.

De grote/dure cadeaus

Bij drie jaar is het vaak wel het moment dat er een eerste fiets met zijlwieltjes komt. In eerste instantie zochten we naar een fiets op marktplaats, maar helaas niets in de omgeving te vinden. Het werd uiteindelijk een nieuwe. Fietsen kan ook een goede manier zijn om te ontprikkelen.

Misschien niet het eerste waar je aan denkt bij een peuter, maar waarom zou je geen groot bed cadeau geven. Een echte peuterkamer is al een cadeau op zich, toch?

Wat ook leuk is, is van de favoriete serie iets groots kopen. Daar zijn ook tal van leuke dingen voor te vinden. Denk eens Paw patrol, Brandweerman Sam of een van de andere helden.

Hebben jullie een grote tuin? Heb je ruimte voor een trampoline of misschien wel een schommel. Beide zijn goede manieren om te ontprikkelen.

Voor de fijne motoriek

Voor de fijne motoriek zijn er ook genoeg leuke dingetjes te vinden. In de eerste jaren van de kinderen hield ik me netjes aan de leeftijd restrictie, maar voor onze jongste kan ik onmogelijk alles weg leggen. Dan hebben de oudste twee niets meer om mee te spelen. Daarom speelt hij onder toezicht ook gewoon met het speelgoed van zijn broer en zus. Je kunt hierbij denken aan de strijkkralen en het lego. En ken jij Geomag al? Ook dit is heel fijn speelgoed, waarbij er ook wat van de creativiteit wordt gevraagd.

cadeautjes

Andere leuke opties

Er is natuurlijk nog zo veel meer leuks te koop voor de peuters. Om de fantasie te prikkelen is speelrijst ook heel leuk (papa of mama moet wel tegen een beetje rommel kunnen). Sensorische materialen zijn ook fijn om te ontprikkelen. Klei en vingerverf zijn ook leuk om te vragen, mits je daar van houdt.

Little creations heeft toffe knutselpakketten vanaf 3 jaar. Misschien zit er daar een leuk knutselpakket bij. Voor hoogsensitieve kinderen is dit ideaal. Vaak kunnen zij uit de grote hoop knutselspullen niets maken, maar als het overzichtelijk is, dan kunnen ze hier uren mee bezig zijn. Dit zeg ik inmiddels uit ervaring.

Onze kinderen, ook die van 3 jaar, vinden het heerlijk om in bad te zitten en zijn gek op bruisballen. De kinderen vinden dit echt een super leuk cadeau. Of wat dacht je van schuim om mee te spelen in bad.

En wat ook zeker de moeite waard is, is de iELM – Buitenkleding. Het is oprecht jammer dat ze stoppen bij maat 128. Onze oudste draagt hem graag. Veel hoogsensitieve kinderen vinden het verschrikkelijk als ze vieze kleren krijgen. De buitenpakken mogen vies worden en hoeven dus niet uit.

Duurzame cadeaus

Om te voorkomen dat straks het huis ontploft met speelgoed waar je dan weer van overprikkeld raakt, vraag een belevenis cadeau. 3 jaar is de leeftijd waarmee je ze makkelijker ergens mee naartoe kan nemen. Hoe leuk is het om met je oom of tante, opa en/of oma mee te gaan naar de dierentuin, een klein pretpark, een theatervoorstelling of een leuke kinderfilm in de bioscoop. Maak een ritje met het openbaar vervoer.

Maar duurzame cadeaus zijn niet alleen belevenissen. Kijk eens bij de kringloop voor een leuke puzzel of een ander leuk cadeau. Er worden daar zoveel mooie spelletjes en speelgoed gebracht.

Wil je op de bovenstaande blog reageren, dan kan dat uiteraard door een berichtje hieronder achter te laten, te mailen of via de social media een berichtje te sturen. 

Wil je op de hoogte blijven van onze ervaringsverhalen, reviews van boeken gerelateerd aan hsp abonneer je op dit blog en krijg direct een mailtje als er een nieuwe blog online is. Ook via Facebook, Instagram, Pinterest en Twitter kunnen jullie ons blijven volgen. Zie ik je daar? Wil je maandelijks op de hoogte blijven van tips, een blik achter de schermen en de laatste blogs? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Niet schrikken! Deze blog bevat affiliate linkjes. Deze linkjes brengen je naar de webwinkel voor meer informatie over het product en de mogelijkheid het te kopen. Door hierop te klikken en het product te kopen steun je Inge Beleeft. Wil je er meer over weten, kijk dan op affiliate links.

SpeelgoedSpeelgoed

Lees ook:

Ben je op zoek naar meer inspiratie voor verjaardagscadeaus?

Please follow and like us: