Week 23-2024 dagboek van een HSP mama

Iets nieuws volhouden vind ik soms wat lastig. De weken vliegen voorbij en de agenda zit soms overvol. En zo kwamen er ineens twee weken lang geen dagboek voorbij. En daar baal ik dan stiekem van. Door de drukte kwamen er dus alleen columns online. Toch wil ik de draad weer oppakken en iedere week weer een nieuw dagboek plaatsen.

Maandag

Normaal is maandag mijn kantoordag, maar vandaag werk ik thuis. Donderdag moeten we naar kantoor voor een overleg met de twee teams die dan ook vakinhoudelijk zijn. Maar in de middag komt er een bericht dat ze die toch gaan verzetten naar over twee weken omdat er teveel afmeldingen zijn en ze willen dat iedereen komt. Daar baal ik een beetje van, die last minute afzeggingen. Maar goed ik moet er mee dealen. Na het werken schuif ik aan bij mijn schoonouders. Normaal gaat manlief daarna een potje tennissen, maar helaas werkt het weer niet mee. Dus samen een avondje thuis. En dat vinden we ook geen straf hoor.

Dinsdag

Samen met een van mijn vriendinnen gaan we weer aan de pilates. Merk dat er bij mij iets niet lekker zit (lees een spatader en hielspoor) waardoor het sporten soms niet helemaal lekker loopt. Ik heb inmiddels geleerd te doen wat lukt op mijn eigen tempo. Mijn lijf heeft gewoon andere grenzen. Na het sporten nog even kletsen en daarna door naar huis voor de boodschappen. Natuurlijk schrijf ik nog een blog. Voor ik het weet is het alweer tijd om de jongste van school te halen. We gaan naar de zwemles, maar eerst de voetbaltas nog even afgeven bij de middelste. De oudste gaat spelen bij een van haar vriendinnen. Na de zwemles door naar de voetbal om de jongens weer op te halen en thuis te brengen. In de avond nog even wandelen met mijn wandelmaatje. We zijn net voor de bui weer binnen.

Woensdag

De kinderen breng ik naar school en met de oudste ga ik naar de huisarts. Die heeft een basketbal op de middelvinger gehad en kan hem amper bewegen, is dik en blauw. Gelukkig blijkt die gekneusd te zijn. Scheelt een ritje naar het ziekenhuis in Delft en kan ik meedoen aan de masterclass Human design. Ik vind het eigenlijk heel interessant. En geeft weer wat kleine puzzelstukjes. Maar ik overweeg om iemand in te schakelen die mijn chart kan lezen en me wat kan vertellen over mijn eigen blauwdruk. Na de masterclass kan ik vrijwel direct door naar school, want de kinderen zijn weer uit. Geen speeldates vandaag en ook geen sport vandaag. Dus lekker even middagje rustig aan. En er moet weer gekookt worden, want donderdag is weer een drukke bedoeling. In de loop van de dag raak ik mijn stem steeds een beetje meer kwijt.

Donderdag

Goedemorgen, zonder zorgen ehm stem. Beetje jammer, want dat betekend dat ik voor mijn werk niet kan bellen. Ik meld het bij de collega’s. Maar niet iedereen krijgt de memo mee. Resultaat dat degene die ik toch even aan de lijn krijg, in de lach schieten. Ik kop hem er zelf even in het grapje dat het beter is dat ik niet ga bellen. Dat ze dan denken dat ze verkeerd verbonden zijn en een of andere betaalde lijn hebben gebeld. Om 14:30 uur sluit ik af en ga ik naar school om de kinderen te halen en naar de sport te brengen. Alleen de jongste gaat vandaag naar de BSO.

Vrijdag

Nog een andere dag zonder stem, dus helaas moet ik de hulp van collega’s inschakelen. Eigenlijk had ik vandaag tot half zes de werktelefoon moeten bedienen. Gelukkig had gister een collega al aangeboden om mijn dienst waar te nemen. Dat is wel heel fijn. Bij alle dossiers waarbij ik moet bellen, mail ik maar. Daar geef ik aan dat ik helaas niet in staat ben om te bellen, omdat ik stemproblemen heb. De kinderen vinden het voor mij heel vervelend en komen regelmatig even knuffelen en zeggen dat ze het zielig vinden. Vanmiddag breng ik de middelste uit school naar een kinderfeestje. De andere twee gaan naar de BSO.

Zaterdag

Vandaag heeft de jongste ouder/kind voetbal en breng ik eerst even onze dochter weg naar haar training. Daarna loop ik door naar de voetbal. Na afloop van de laatste training gaan we naar huis om even wat spullen te halen en doen we een rondje dorp. We hebben nog wat jarige in de familie. Dus daar haal ik nog even cadeautjes voor. In de middag hebben we twee verjaardagen en beginnen met de verjaardag in ons dorp. Daarna halen we de oudste op van de scouting. Die kan overigens maar niet begrijpen dat haar broers de scouting maar niks vinden. Het is zo leuk. Zo veel wat je er kan doen. Voor haar een heel fijne uitlaadklep en juist doordat turnen heel erg prestatiegericht is, is dit waar het niet hoeft en dat maakt de combinatie voor haar juist heel fijn.

Daarna rijden we door naar de volgende verjaardag een dorp verderop. We komen daar als een van de laatste binnen, maar dat hadden we aangekondigd. Een van de andere jarigen van dit weekend was daar ook, maar viert het later dit jaar. Daarom hadden we alvast een leuk klein cadeautje meegenomen. Uiteindelijk ben ik gaan helpen bij de verjaardag. Drankjes inschenken, eten klaar maken en opruimen. Stiekem was ik na zo een drukke dag blij dat ik thuis was.

Zondag

Uitslapen??? Nee dat kennen ze bij ons niet. Dus vroeg uit de veren voor een vaderdagontbijtje. De kinderen geholpen. Daarna manlief naar beneden gehaald en samen ontbeten. Daarna omgekleed en door naar mijn vader voor zijn verjaardag en vaderdag. We lunchen laat en ik maak een gezellige borrelplank voor Nederland – Polen. Onze jonge dame wil eigenlijk geen voetbal kijken, maar we hopen dat ze met een dosis gezelligheid haar kunnen overhalen. Wat een kansen waar ze niks mee doen die voetballers. Maar uiteindelijk is alleen de jongste die moeite heeft met die 90 minuten. De jonge dame ziet nu ook de lol er van in.

‘s avonds eten we nog een klein hapje en gaan we de week afsluiten. Voor de kinderen is het een vrije week. Wij moeten gewoon werken.

Please follow and like us:

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial