Week 25-2024 dagboek van een HSP mama

Deze week hebben de kinderen een extra week vrij. Waar een groot deel van de schoolkinderen lekker op vakantie is blijven wij thuis. Simpelweg omdat we vrij snel daarna weer op vakantie gaan vonden we het een beetje te veel van het goede. Ondanks dat we van reizen houden. Hoe we deze week hebben beleeft lees je hier.

Maandag

Vandaag is het voor mij en mijn man een werkdag. De kinderen gaan naar opa en oma en die nemen ze mee naar Scheveningen en gaan daar het reuzenrad in. Of zoals de kleuter het benoemde de reuzenmuis. Ook zijn ze nog even lekker gaan springen. Helaas was het restaurant waar ze wilde gaan eten dicht, dus werd het restaurant de gouden bogen. Manlief moest vandaag naar het oosten van het land voor zijn werk en kwam pas laat thuis. Ik maakte voor mezelf een salade klaar en at dus alleen. Stiekem best even lekker om na een werkdag rustig thuis te komen. Hierdoor kon ik er na het uitje ook echt zijn voor de kinderen.

Dinsdag

Het is vandaag mijn vrije dag, maar staat bomvol met afspraken. Mijn sportmoment zeg ik af, want ik moet naar de tandarts om mijn spalk te laten verwijderen en een afdruk te laten maken voor een nieuwe spalk. De middelste moet ook die dag naar de tandarts voor het vullen van een gaatje. We hebben zwemles en voetbaltraining, dus de dag is zo weer om.

Woensdag

Vandaag heb ik de kinderen beloofd om op pad te gaan. We hebben een museumkaart. Een museum staat hoog op ons lijstje en dat is Nemo. Alleen is het daar in het weekend altijd heel druk. Advies is om daar naartoe te gaan als je een studiedag hebt. Dus op een doordeweekse dag. Ik vind autorijden heerlijk, maar om een stad als Amsterdam in te gaan met drie kinderen op de achterbank. Nee dank je. De kinderen hebben een kids vrij abonnement voor de trein en reizen met korting voor de rest van het OV. Daarom nemen we lekker het OV naar Amsterdam.

Nemo Amsterdam.

Ik ga eerst nog even snel naar de markt en daarna stappen we de auto in naar Den Haag. Daar kan je bij het OV gratis parkeren om dan verder met de tram de stad in te gaan. We maken er een feestje van, dus neem lekkere dingen mee voor de kinderen. Ik vind het mooi om te zien dat vooral de oudere generatie zo geniet van het feit dat ik de kinderen met het OV meeneem naar een uitje.

Ook leren ze op deze manier de borden lezen, waar moeten we naartoe etc. Maar we waren dus onderweg naar Nemo. Wat vanaf Amsterdam CS goed aan te lopen is. We hebben er heerlijk ontdekt en bij aankomst was er ook net een BSO gearriveerd. Daardoor was het in het begin even druk, maar al snel hadden we alle ruimte om alles te ontdekken. De kinderen genoten en ik dus ook.

Voor de spits gingen we weer terug naar huis. Zodat het OV voor ons ook goed te doen was. Het was een heerlijke dag zo met elkaar.

Donderdag

Vandaag moeten we allebei weer werken, maar hebben we ook diverse afspraken staan. De oudste heeft dyslexiebehandeling op een andere school. De middelste moet een afdruk laten maken voor zijn beugel. En onze turnster heeft training. De afspraken verdelen we en wat ben ik blij dat ik op die school kan werken om zo niet te veel uren van mijn werk te hoeven missen. Ik vind dat soms best lastig die balans. Meestal lukt het, maar vandaag merk ik dat ik er moeite mee heb. De jongens gaan vandaag naar de BSO, de jonge dame niet. De jongens moet ik op tijd ophalen omdat er door omstandigheden personeelstekort is op de BSO. Maar de middelste heeft ook de laatste training van de selectie. Uiteindelijk heb ik om 15:00 uur alle kinderen thuis. Breng ze naar de sport en ga daarna nog even werken. ‘s avonds ben ik helemaal op. Dit soort dagen vreten energie.

Vrijdag

Hiep hiep hoera, vandaag zijn we 11 jaar getrouwd, maar beginnen de dag met werken en de kinderen naar de BSO brengen. We doen allebei ons werk en om 16:30 uur zijn we klaar. We hebben gereserveerd bij de beren, dus haal de kinderen van de BSO waarna ze even de tijd hebben om te acclimatiseren. Als we bijna bij de beren zijn word ik gebeld door de trainer die volgend seizoen de selectie gaat trainen. Onze middelste mag in het 3e selectieteam gaan spelen. Dus hij is door het dolle heen. Zeker nu hij ook weet wie de teammaatjes worden. Vandaag proosten we dus dubbel. We genieten van lekker eten met de kinderen. Dat ze zich als een stel hysterisch gillende kinderen gedragen in de ‘binnenspeeltuin’, laten we maar achterwege. We besluiten maar dat het maar beter is als de kinderen niet Nederland-Frankrijk gaan kijken.

Na het eten brengen we ze dus naar bed en gaan we samen romantisch het Nederlands elftal kijken.

Zaterdag

Vandaag is het al vroeg dag, want samen met onze dochter stap ik het OV in en gaan we naar de Rotterdam Ahoy. Het is vandaag Nederlands kampioenschap turnen, DG The Final. Wat wil ze graag haar sporthelden ontmoeten. Om even over negen uur stappen we de Ahoy binnen en gaan dus starten in de Arena. Daar turnen alle eredivisie dames en heren. We kijken samen onze ogen uit. Ze komt de meiden tegen met wie ze wedstrijden heeft gedaan. Maar we zien ook haar turnhelden sporten. Het is zo gaaf om te zien. Maar vind het ook een ware kunst zoals ze dit allemaal doen. Het is een lange, maar waanzinnige dag. Een meisje met de grootste lach op haar gezicht. In het OV terug naar huis letten we niet op en zitten we ineens op Rotterdam Centraal in plaats van Beurs. Met de trein komen we uiteindelijk ook weer bij de metro die ons brengt naar Maassluis. Om 22:30 uur arriveren we moe maar voldaan thuis.

DG the Final. Inturnen van de olympische kwalificatie deelnemers.

Zondag

Na een druk weekend houden we vandaag pas op de plaats. We doen dus niet te veel. Merk echt dat ik het nodig heb. Prikkelkater is dik aanwezig. Over vandaag valt dus ook niet veel te vertellen. De oudste breng ik nog wel even naar de turntraining. Maar verder hang ik vandaag vooral thuis op de bank. Na het avondeten halen we nog even een ijsje.

Please follow and like us:

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial