Week 26-2024 dagboek van een HSP mama

Na een weekje vrij mogen de kinderen deze week weer naar school. En kunnen we gaan aftellen naar de zomervakantie. Het was een hectische en drukke week.

Maandag

De kinderen gaan vandaag weer naar school. Opa komt op tijd, want die brengt ze op maandag altijd naar school en manlief en ik gaan allebei op tijd aan het werk. Ik werk vandaag thuis, omdat ik op donderdag naar kantoor moet en ik ga vandaag op mijn neefje passen. Ik moet daar op tijd zijn, dus eet niet mee bij mijn schoonouders. Na het eten vertrek ik naar mijn broer en schoonzus om daar te gaan oppassen op de kleine man. Vind het een eer dat ik mag oppassen. De kleine op bed leggen en daarna wil ik eigenlijk wat aan de blog doen. Helaas werkt de laptop niet echt mee. Dus laat ik voor wat het is.

Dinsdag

Vandaag begin ik de dag met een ontbijt en de kinderen naar school brengen. Aansluitend ga ik lekker sporten. Helaas zonder vriendin, dus rij ik met de auto naar de sportlocatie zodat ik aansluitend mijn boodschappen kan doen. Dat geeft een stukje tijdswinst. Had eerlijk gezegd ook niet veel keuze, want mijn elektrische fiets was nog niet opgeladen. ‘s Middags ga ik met de jongste naar zwemles. Daar zit ik weer gezellig met de dames te kletsen. Blijft een feestje met de meiden, iedere week weer. Onze kinderen gaan redelijk gelijk op tijdens de zwemlessen. Ik vond de zwemles altijd al even me-time, maar nu is het helemaal een feestje. Na de zwemles naar huis. Daar maak ik met de oudste de borrelplank voor vanavond klaar. Want het Nederlands elftal speelt tegen Oostenrijk. Met mijn wandelmaatje afgesproken dat we na de wedstrijd starten met wandelen. En dat is eerlijk gezegd na dat gestuiter hier in huis wel echt lekker.

Woensdag

Vandaag is het de dag van de schoolfotograaf. We zijn aan de late kant, dus het is rennen en vliegen om iedereen op tijd en netjes op de locatie te krijgen. Ik probeer de kinderen ieder jaar met elkaar te matchen. Dit jaar is het kleurthema spijkerstof met oranje. Ben benieuwd hoe ze er dit jaar weer met elkaar opstaan. Behouden lachjes of kan het er mee door. Het zal vast wel goed komen met de boevenbrigade. Na school kan er een broer/zus foto gemaakt worden. Dat doen we ook ieder jaar. Die kan dan gewoon in het fotoboek met schoolfoto’s. Zo gaaf om ze door de jaren heen te zien veranderen. Van de oudste heb ik van baby tot en met groep acht foto’s. Behalve een kleuterjaar niet. Toen waren we op vakantie. Na de foto weer naar huis en zet ik een badje voor ze op. Ook wordt de kast in kast geplaatst. Daar ben ik echt wel heel blij mee. Waarom hebben we in hemelsnaam zo lang gewacht ermee.

Lees ook: Week 25-2024 dagboek van een HSP mama

Donderdag

Vandaag ga ik naar kantoor, want het stroom wordt een paar uur afgesloten. Ergens wel blij mee, want door die warme dagen houd ik heel veel vocht vast. Zoveel zelfs dat mijn hele lijf er pijn van doet. Hoeveel ik ook drink, ik voer het niet af. Heel irritant. Op kantoor doet de airco zijn werk en mijn lichaam reageert daar dus ook op. Heb gelijk een abonnement op het toilet. Het is gezellig op kantoor. Maar moet ook om twee uur weer naar huis voor onze dochter. Die heeft gewoon nog training. Ze vindt het nog te spannend om die drukke wegen over te steken. Ik ben al klaar met werken, omdat ik maandag extra uren gemaakt hebt. Ik breng haar weg en kan dan nog even thuis rommelen en daarna de jongens ophalen. Het eten staat al in de oven op de warmhoud stand en dan kan ik mooi ook even voor zessen de oudste weer halen. ‘s Avonds worden de boodschappen bezorgd en hebben we weer alles in huis voor het weekend.

Vrijdag

Vandaag heb ik een dag vrij genomen omdat het anders niet te doen is. De oudste twee hebben schoolreis, de jongste kleuterfeest. Ze vertrekken pas om even over negen, dus uitzwaaien kan ook dan pas. Ik breng ze eerst alle drie naar school en daarna ga ik naar huis om de huishoudelijke hulp binnen te laten. Daarna rij ik weer naar school om de oudste twee uit te zwaaien. Dat heb ik nog nooit gedaan, dus fijn dat ik dat nu wel een keer kan doen. De jongste heeft ook een optreden begin van de middag. Maar eerst ga ik even naar het dorp om wat boodschappen te doen. Over twee weken gaan we op vakantie, dus alvast wat cadeautjes voor onderweg halen. Ik lunch een keer samen met manlief. Meestal kunnen we niet samen eten, omdat ik met een telefoondienst zit.

Na de lunch ga ik weer naar school, voor de voorstelling van de jongste. Ze doen per klas een circusact. Wat erg leuk is opgezet. De jongste neem ik daarna mee naar huis en we kunnen heel even zitten. We zetten wat dingen klaar voor de kampnacht van de middelste als afsluiting op de voetbal. Daarna fiets ik naar school om de middelste te halen en eerder dan verwacht komt ook de oudste weer thuis. Het wordt dus even op en neer racen met de fiets. Maar zo kan de middelste even bijtrekken van schoolreis om daarna door te gaan naar de kampnacht.

Manlief blijft daar dus ook slapen, want van ieder team moet er een ouder bij zijn. Ik blijf thuis met de andere twee. Dus maken we er met elkaar een feestje van.

Zaterdag

Na een beroerde nacht breng ik eerst de oudste naar de training. Daarna gaan we door naar de voetbal, want er is een ouder/kind toernooi voor de jongens en meiden georganiseerd. Het was een kort nachtje voor iedereen, maar zo te zien en te horen was het een topfeest. Na de voetbal lopen we naar de turnhal. Daar gaan we ouder/kind turnen. Ik doe samen met de jongens mee. En ik had al respect voor de turn(st)ers, maar als je het zelf een keer mag ervaren, dan zie je pas hoeveel durf ze moeten hebben. Wat een kanjers deze meiden en hun trainsters. Het is een toffe ervaring ook voor onze mannen om te zien wat hun zus iedere week doet.

Ook hebben we vanmiddag nog een barbecue als afsluiting op de scouting. Ik ga samen met de oudste en de jongste. De twee mannen die op de kampnacht waren laat ik thuis. Kunnen ze even bijtrekken. Het is gezellig en we gaan toch op tijd naar huis. De oudste zegt onderweg naar huis blij te zijn dat we op tijd gaan. Ze is echt heel moe. Het lukt bij thuiskomst alleen niet om in slaap te komen. Hoofdpijn van de prikkels en alles nog aan het verwerken. Uiteindelijk met een slaapmeditatie voor kinderen valt ze in slaap.

Ook leuk: Column: Alle ballen hooghouden?

Zondag

Vandaag komt vriendinnetje van de oudste de hele dag. De ochtend doen we lekker chill en vanmiddag gaan we met elkaar zwemmen. Was voor mij voor het eerst dat ik na de brand weer in dit zwembad was. Het is een mooi en prachtig zwembad, maar heel eerlijk. Ik word niet heel gelukkig van het publiek wat er rond loopt op zondagmiddag. Ondanks dat het gezinszwemmen is. En misschien was het altijd wel zo, maar het valt me nu pas echt op. Na het zwemmen steken we thuis de barbecue aan en eten we nog even een ijsje.

Please follow and like us:

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial