Glamping: onze ideale vakantie als HSP

De vakantieperiode is aangebroken. Ook wij zijn druk aan het aftellen om lekker op vakantie te gaan. Net als voorgaande jaren gaan we ook nu weer naar de camping. Wij hebben geen eigen kampeermiddelen, dus kiezen bewust voor glamping. En niet alleen daarom. In deze blog deel ik graag waarom we nog meer kiezen voor glamping. Maar ook waarom we kiezen voor kleinschalige campings.

Een kleinschalige camping

In veel populaire vakantiebestemmingen zie je toch snel dat de campings net dorpen zijn. En daar houden we dan weer net niet van. We kiezen dan wel voor de kleinschalige glamping. Zo worden we niet overweldigd door de hoeveelheid mensen. Want als het enorm druk is op de camping, voelt het voor mij niet meer als vakantie. Ook vind ik kleinschalig voor onze hoogsensitieve kinderen fijn. Hierdoor kunnen we ze een stukje autonomie geven. Zelf op avontuur op de camping. Boodschapjes doen en spelen met vakantievriendjes en vriendinnetjes. Op een kleinschalige camping is dat net even wat overzichtelijker en voelt veiliger om de kinderen los te laten.

Voordelen van een kleinschalige camping

Veel campings staan ook in een natuurlijke omgeving. Dat helpt ons om veel meer tot rust te komen. En dat is niet het enige wat ik een voordeel vind aan een kleinschalige camping. Ook is het veel makkelijker contacten te leggen. Ik vind het heerlijk om ook tijdens de vakantie contacten te leggen. Voor veel mensen kan het soms raar over komen, maar ik ben iemand die dus vrij snel in een diepgaand gesprek aan kan gaan.

Kleinschalig voor ieder wat anders

En kleinschalig is voor iedereen wat anders. Waar de een eerder neigt naar kleinschalig met enkele campingplekjes is voor de ander kleinschalig met maximaal 250 plekken. Voor ons is dat laatste kleinschalig.

Waarom naar een glamping?

Met veel verschillende soorten vakanties die we hebben gemaakt hebben we gemerkt dat sinds we met de kinderen op vakantie gaan, we de camping toch het leukste vinden. Mijn man heeft eerlijk gezegd, gewoon het liefst een dak boven zijn hoofd. Ik daartegen heb fijne herinneringen aan met vriendinnen en met de scouting kamperen. En dat wil ik ook graag nog een keer doen met de kinderen. Daarom zijn wij blij met glampings, hier heb je dus de middenweg. Het dak boven het hoofd van mijn man en de sfeer van de camping voor mij. De accommodaties op een glamping hebben vaak eigen sanitair. Wij vinden eigen sanitair eigenlijk wel heel fijn. En ja, dat is dan wellicht luxe kamperen, maar voor ons dus echt de ideale vakantie.

Waarom dan toch op een camping staan?

Op menig forum lees ik dat rasechte kampeerders niet blij zijn met glampings. Maar wij zijn dus echt heel blij met deze middenweg. Voor ons staat de camping voor gezelligheid, gemoedelijkheid en veel buiten zijn. Ook merken we dat de kinderen veel makkelijker vriendjes maken op een camping dan op een huisjespark. Het veel buiten zijn, helpt ook voor ons als HSP. Geluiden kunnen dan veel makkelijker weg dan wanneer je veel binnen bent. Op de camping leven we echt buiten en gaan we alleen voor het slapen naar binnen. In een huisjespark zijn we toch eerder geneigd om naar binnen te gaan, ongeacht het weer.

De voordelen van een glamping voor mij

Een aantal voordelen van de glamping heb je hiervoor al gelezen. Het stukje privacy in een stacaravan voelt voor ons net even comfortabeler. Ook geeft het rust dat ik niet van alles mee moet nemen. En ja, dat is iets wat in mijn gedachten zit. Want ook wij hebben een kratje met standaard dingen die ieder jaar mee naar de glamping gaan. Net als kampeerders hun kampeeruitrusting hebben.

Wij kijken er weer naar uit om nieuwe avonturen te beleven op de camping, in onze glamping accommodatie.

Titelafbeelding van Thế Sang Trần via Pixabay

Please follow and like us:

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial