Week 21-2024 dagboek van een HSP mama

En zo is er weer een week voorbij. Ik vind de weken echt voorbij vliegen. Ondanks dat de lente nog niet echt als lente aanvoelt. Daarom nu weer mijn dagboek van week 21. Lees je gezellig mee?

Maandag

Vandaag is het tweede pinksterdag. En dat betekend voor mij lekker een extra dagje vrij. We doen even op ons gemak, want vanmiddag hebben we 10 jongens rondrennen. Onze dochter gaat gezellig naar een vriendin. En ik breng haar even naar haar toe ondanks dat het drie keer struikelen is. De jongste brengen we bij een oom en tante zodat hij kan spelen met zijn neefje. We brengen alles in gereed en daarna kan het feest beginnen. Het is een gemêleerd gezelschap van school- en voetbalvriendjes. Ze hebben een gezamenlijk cadeau geregeld. Super fijn, want daardoor komt er ook niet al te veel zooi in huis. Hij krijgt een supermooie stuntstep, een voetbal van FC Barcelona en een vliegtuig van piepschuim die mooi mee kan naar Frankrijk van de zomer.

We hebben een activiteit buiten de deur geboekt en daar ben ik echt blij mee. Die max dertig minuten dat ze binnen zijn geweest zorgt voor ontelbare vette vinger op mijn raam. En wat een hysterische testosteron kunnen sommige produceren. En daarmee zal ik er niet verder over uitweiden. We hadden een Expeditie Robinson feestje en dat was echt top georganiseerd. Touwtrekken, fikkie stoken, puzzelen etc. Echt superleuk om met de jongens te doen. Tot slot nog een ijsje eten en daarna het hele spul naar huis. Kinderen hadden het enorm naar hun zin, wij waren wel klaar voor vandaag.

Manlief besloot nog even te gaan tennissen en ik ben lekker op de bank gaan liggen en een film aangezet. Even helemaal niks.

Dinsdag

De kinderen moeten vandaag weer naar school en die breng ik weg. Daarna loop ik terug naar huis en pak de auto naar het sporten. Dan kan ik aansluitend door naar de bakker en slager. Mijn vaste ritje op dinsdag. Daarna maak ik mijn raam schoon. Want mijn hemel hij is echt vies. Verder rommel ik nog wat in huis en daarna ga ik de jongste van school ophalen. We moeten gelijk door want er is gelijk uit school zwemles. Ik vind dat echt wel een beetje gehaast iedere keer. De oudste twee gaan zelfstandig naar huis. Maar dat is vandaag niet zo goed gegaan. Thuis tref ik een verdrietig kind aan. Ze wilde blijkbaar niet bellen hiervoor.

Mijn wandeling die avond gaat niet door want we krijgen noodweer. Dus een avondje met manlief thuis. We hangen slingers op omdat we een jarige thuis hebben. Ook boek ik kaartjes voor een nieuw theaterseizoen.

Woensdag

Er is er een jarig hoera! Zo maakte ik onze middelste wakker om 7 uur. Als verrassing mocht hij ontbijten met een chocolademuffin. Dat wilde hij graag. Ik breng de kinderen naar school en rij nog even naar het dorp om een nieuwe agenda te scoren. Ik heb er namelijk een die met het schooljaar mee loopt. Oma zorgt dat de traktatie op school komt, want ik had maanden geleden al afgesproken bij de schoonheidsspecialiste. En niet verwacht dat onze jarige voor ijsjes wilde gaan. ‘s middags gaat hij voetballen en ook de jongste heeft voor het laatst training op woensdag.

Langzaam aan komen we even in de rustige tijd van het jaar met wat minder gerace naar alle sportiviteiten.

‘s avonds hebben we met de kinderen gesprekken over vriendschappen. We leggen uit dat je een vriend of vriendin van een van de gezinsleden niet aardig hoeft te vinden. Het zijn immers de vrienden van een ander. Wij als ouders hebben ook vriendjes en vriendinnetjes van de kinderen die we niet altijd even leuk vinden, maar andersom ook. En als je als gezin rekening houdt met elkaar is dat ook gewoon goed te doen en is iedereen gewoon meer dan welkom.

Donderdag

Vandaag is mijn eerste werkdag deze week en moet daarvoor naar kantoor. Ik heb een training met collega’s over telefonie. We gaan elkaar feedback geven op een aangeleverd gesprek. Onze gesprekken worden voor trainingsdoeleinden opgenomen. En ik vind het heel spannend. Daarom geef ik ook gewoon aan dat ik er geen zin in heb door negatieve gedachten. Uiteindelijk viel het reuze mee en kreeg ik een mega compliment. Het was namelijk de eerste keer dat ik deze gesprektechniek gebruikte en het wierp gelijk zijn vruchten af. Natuurlijk was er nog ruimte voor verbetering, maar fijne tips gekregen van mijn collega’s.

Zo een ochtend is dan best intensief en bij terugkomst kom ik een dorpsgenoot tegen. Onze kinderen zitten bij elkaar op school en de voetbal. We wisten dit al van elkaar, maar dit was de eerste keer dat we elkaar op het werk tegen kwamen. Ik ga begin van de middag naar huis, want er mag er straks nog een naar de sport gebracht worden. Het alleen fietsen had nogal een indruk achter gelaten. Dus komende tijd gaan we het vertrouwen terug krijgen door weer samen veel te fietsen.

Vrijdag

Vandaag werken we weer samen thuis en het is echt hondenweer. De jongste gaat samen met papa naar de logopedie en wordt vrij snel weer gebeld door ze. Hij moest vandaag wat testjes doen en die behaalde hij met goed resultaat. Dus superblij dat na 9 maanden de logopedie afgesloten kon worden.

‘s middag maken we kennis met onze nieuwe huishoudelijke hulp. Super fijn om iemand gevonden te hebben die me hiermee komt helpen. Dit gaat mij weer een beetje rust geven. Omdat we vandaag aan het werk zijn is er ook niet zo veel beleeft vandaag.

Zaterdag

De jongste heeft vandaag een kinderfeestje, de oudste moet trainen en de middelste heeft de laatste voetbalwedstrijd van het seizoen. We sluiten het leuk af met de jongens en door de enorme regen kunnen ze nog even lekker in de plassen slidings maken. Ik ga na de voetbal nog even door naar de turnhal en neem de oudste ook mee naar huis. Manlief staat op het punt om weer weg te gaan, want er is ook nog tenniscompetitie. Ondanks dat ik hem zijn sport gun, begin ik nu wel te merken dat ik het gewoon ook wel weer fijn vind om op zaterdag de zorg met elkaar te delen en weer af te spreken met vriendinnen. Ik ga namelijk geen oppas regelen voor dit soort dingen.

Ik breng mijn dochter die middag nog even naar de scouting en haal nog even slingers. De boodschappen voor komende week zijn weer besteld en we zijn er klaar voor om morgen de verjaardag van onze middelste vieren.

‘s middags en ‘s avonds ben ik bezig met het uitzoeken van de oude magazines en besluit ze te doneren. Er is vast nog wel iemand die er blij van wordt.

Zondag

Waar is dat feestje? Eerst doen we nog even lekker rustig aan en gaat er nog een trainen. Begin van de middag vieren we de verjaardag van onze kanjer. Hij wordt verwend met de cadeaus die hij het liefste wilde. En is helemaal in de gloria. Het is een gezellige middag met de familie. Precies zoals hij zijn verjaardag wil vieren. Blijer kunnen we hem niet maken.

‘s Avonds zitten we uitgeteld op de bank en sluiten we de feestweek af.

Please follow and like us:

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial