Een brief aan: Hoera onze beer 8 jaar

Hieperdepiep hoera, onze beer is vandaag 8 jaar geworden! En zoals ieder verjaardag ook vandaag een brief voor jou.

Onze beer, of zal ik binkie zeggen. Onze gevoelige stoere vent met prachtige sproeten op je neus. De twinkels in je ogen en soms een boevengezicht. Dat is de omschrijving die het beste bij je past. Acht jaar vandaag. Vandaag trakteer je ijsjes op school en hebben we tweede pinksterdag je kinderfeest gevierd. Wat een feestje was dat.

Maar nu even terublikkend op het afgelopen levensjaar. Van groep drie naar groep vier. Hoewel alles je van een leien dakje lijkt te gaan, blijft lezen een ding. Tempo ligt te laag en je maakt veel fouten. Verder heb je op school veel vriendjes.

Je interesse in gamen komt steeds meer naar voren. Je vindt het leuk en bent er ook nog goed in. Maar ook het bekijken van gamevideo’s op youtube doe je graag. En ben je thuis niet aan het gamen, dan hobbel je buiten rond met een bal. Want voetballen is je lust en je leven op dit moment. In het begin nog dichtbij huis, inmiddels zwerft je ook door de wijk om daar samen met vriendjes te voetballen. Ook op de voetbal zelf doe je het goed. Je bent een van de topscoorders en knalt die ballen loeihard en gecontroleerd over het veld.

Dat zorgt er dus ook voor dat je mogelijk volgend seizoen in een van de selectie teams mag gaan spelen. Iets wat je zelf heel graag wil.

Dit levensjaar mocht je ook je eerste communie doen. De voorbereidingen vond je leuk. Je leerde van alles. En het was al een feestje op zich. Eindelijk met de grote mensen meedoen. We hebben het ‘klein’ gevierd, maar voor jou was het groot genoeg.

Je eerste keer vliegen. Ook dat heb je nog even meegemaakt voor je verjaardag. Wat vond je dat geweldig om te doen. En je zat erbij alsof je nooit anders doet. Relaxt en heel ontspannen. Stuiteren, dat wel van enthousiasme. En hoe bijzonder dat we in het vliegtuig de verloskundige naast ons hadden zitten die er bij jouw bevalling bij was. Valencia vond jij geweldig. Fietsen, het stadion bezoeken. Nieuwe dingen proeven. Jij doet het gewoon even.

Ook ging je samen met papa en opa naar het Nederlands elftal. Wat een belevenis was dat he. De andere dag vol verhalen. Het stadion, je idolen, de sfeer. Jij had een dag van je leven. En ja ik ga van de hak op de tak, maar er schieten ineens dingen te boven.

Maar je bent ook een gevoelig mannetje. Je spreekt alles uit. Je enthousiasme, je blijdschap, je verdriet en je boosheid. Alles in macht 11. Pas was er iemand die je dankbaarheid in wantrouwen nam, terwijl jij zo puur bent. Als iemand is die het oprecht meent ben jij het. Dat maakt je zo mooi. Oprecht geïnteresseerd, oprecht blij, oprecht zorgzaam voor iedereen. Ook voor je tegenstander. En daarmee wil ik deze brief ook afsluiten. Dat je blijft zoals je bent. Die gevoelige stoere knul met alle je oprechtheden die je zo verschrikkelijk mooi maken als mens.

Veel liefs,

Mama.

Please follow and like us:

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial