Week 20-2024 dagboek van een HSP mama

Oeps ik loop een beetje achter, maar er komen er dus twee vrij snel achter elkaar. Deze is nog van de week van Hemelvaart.

Maandag

Ik begin de week met een dagje op kantoor. Deze week draai ik een normale werkweek. Collega’s hebben cursus dus het is gezellig druk op kantoor. Ik draai een redelijk normale dag en ga na het werk naar mijn schoonouders om daar aan tafel te schuiven.

Dinsdag

Vandaag ga ik eerst even boodschappen doen bij de bakker en de slager. Het is een heerlijke dag trouwens. Daarna rij ik naar mijn blogvriendin Marleen waar we samen aan de slag gaan met onze blog. We helpen elkaar een stukje verder. De een op technisch vlak, de ander op mentaal vlak. Helaas moeten we onze andere blogvriendin Inge missen vandaag. We zijn druk bezig en uiteindelijk eet ik nog wat bij Marleen. Ik moet de tijd goed in de gaten houden want anders ben ik te laat bij de kinderen op school. De jongste heeft vandaag zijn eerste zwemles in het nieuwe badje. En ze gaan gelijk door naar het diepe bad. Dat vond hij super gaaf. Na de zwemles mag ik nog even de kinderen helpen met hun huiswerk en ga ik koken. ‘s Avonds loop ik samen met mijn wandelvriendin nog even een rondje.

Woensdag

Als ik de kinderen naar school heb gebracht rij ik zelf even door naar de markt. Daar haal ik altijd nog even een paar boodschappen. Daarna nog even wat rommelen in huis. Ook besluit ik de kracht van social meda in te zetten, want we zitten inmiddels al 7 maanden zonder huishoudelijke hulp. Ik merk gewoon dat ik die hulp gewoon goed kan gebruiken. Dus besluit een oproepje te plaatsen. De ochtend vliegt voorbij en kan de kinderen weer gaan halen. We hebben vandaag weer voetbal, dus wordt wel een race tegen de klok. De oudste gaat met een vriendin mee. De jongens worden na de lunch gebracht naar de voetbal. Degene die ze brengt belt dat ze bij de voetbal blijft en de jongens ook weer thuis brengt. Wat heerlijk, heb ik ineens een uurtje voor mezelf. Ook vandaag hebben we weer huiswerk met de kinderen te doen.

Donderdag

Vandaag is weer een werkdag en werk thuis vandaag. Tijdens het werken doe ik ondertussen ook wat wasjes. Voor mij werkt dat heel fijn, want anders zit ik toch te veel en te lang achter het beeldscherm. Zo heb ik toch even focus op wat anders en krijg ik ruimte om de informatie die ik moet verwerken te verwerken. Want in mijn werk krijg ik nu eenmaal een hoop informatie via verschillende communicatiemiddelen aangeboden. Om even voor drie komt onze oudste thuis en die breng ik daarna naar de turnhal waar zij training heeft. Ik ben dan ook al klaar met werken en heb dan even wat tijd voor mezelf. Ik haal op tijd de twee jongens van de BSO om daarna weer door te gaan naar de turnhal. Ik ben zo blij dat ik via mijn werk die flexibiliteit heb om op donderdag onze oudste haar ding te kunnen laten doen. En het zou zomaar kunnen dat de middelste volgend seizoen ook op deze dag gaat trainen. Dan wordt het een rondje sportvelden. Maar dat is voor dan.

Vrijdag

Vandaag is mijn werkdag opgebroken in kleine stukjes. Na het ontbijt begin ik met werken. Doe even het opstarten en daarna loop ik met de oudste twee naar school. Als ik terug ben ga ik nog even aan het werk om daarna naar de logopedie te gaan. Ze geeft aan dat ze volgende week weer wat testjes gaat afnemen en als hij dat haalt zijn we na 9 maanden klaar bij de logopedie. Ook hier is het weer fijn dat zowel mijn man als ik de ruimte hebben om met ons kind op onze werkdag naar de logopedie te gaan. Ik draai vandaag een half zes dienst aan de telefoon en we merken dat het al rustiger wordt aan de telefoon. Het pinksterweekend komt eraan en veel mensen zijn blijkbaar vroeg vrij. Na mijn half zes dienst ga ik aan tafel met mijn gezin.

Zaterdag

Vandaag mag de jongste meedoen met de JO7 en ik ga gezellig met hem mee. De middelste heeft een toernooi en de oudste moet trainen. De oudste twee zitten naast elkaar. De turnhal grenst aan de sportvelden waar de middelste het toernooi heeft. Ik mag in alle vroegte naar Wateringen. Het is zo leuk om te zien hoe de jongste in een jaar tijd zich heeft ontwikkeld. Hij heeft sinds februari training gehad van een trainer die ooit de selectie trainde. Die is met de kleintjes gaan trainen op techniek. Best een pittige training voor de kinderen die 5 of net 6 zijn. Ze snappen veel nog niet zo goed, maar toch zie ik dat het zijn vruchten heeft afgeworpen. De jongste doet niet onder aan al die andere kindjes die een jaar of twee jaar ouder zijn. Hij heeft gelukkig zijn lengte mee. Toch hebben ze het moeilijk tegen al deze jongens, maar hij weet toch als enige te scoren. Sorry, trotse mama hier. Na de wedstrijd naar huis, zodat de jongste kan douchen en daarna door naar de wedstrijd van de middelste. Ik zit daar lekker met de andere ouders in het zonnetje en neem het over van mijn man. Die moet namelijk weer competitie spelen in Berkel en Rodenrijs. Hij zorgt dat de oudste weer thuis komt van de training.

Het duurt op het toernooi allemaal wat langer, maar uiteindelijk kunnen we ook naar huis. Thuis help ik de oudste met het inpakken van haar tas. Ze gaat een nachtje logeren bij haar tante en oom. Ze nemen haar nog voor haar verjaardag mee naar toverland. Ik blijf met de jongens thuis.

Zondag

Vandaag zijn we dus met vier. Ik besluit dat het tijd word om de schuur eens flink aan te pakken. Het is een weer war van spullen en er kan wel weer eens flink geruimd worden. Pak gelijk de tuin onderhanden. Wat sommige kleine dingen voor mega inpakt kunnen hebben. Ik ben aan het eind van de rit moe, maar zeer voldaan en ben blij met de opgeruimde schuur en tuin. Aan het eind van de middag krijgen we bericht dat de oudste weer bijna in Breda is en dus gaat manlief op weg daar naartoe om haar te halen. Een moe maar voldaan meisje komt thuis. Wat heeft ze het leuk gehad ondanks dat het weer ineens omsloeg en de dag een soort van abrupt ten einde kwam.

Please follow and like us:

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial