Week 19-2024 dagboek van een HSP mama

Na een heerlijke week vakantie moet er deze week weer gewerkt worden terwijl de kinderen niet naar school hoeven. Hoe deze week was, lees je in het nieuwe dagboek.

Maandag

Vandaag gaat de wekker weer om 6:00 uur, want ik werk op kantoor vandaag. Vakantietijd, dus het is een gok. Grote kans dat ik daar ook alleen zit. Maar even andere muren om je heen doet een mens goed. Gelukkig niet de enige op kantoor, dus dat is fijn. Het is een lekkere werkdag. Na het werken kan ik zonder al te veel files op de A4 naar mijn schoonouders rijden. Daar eten we een hapje mee. Manlief gaat sporten en ik leg de kinderen op bed. Alleen die zijn niet te houden en maken er een potje van.

Dinsdag

Vandaag is het heerlijk weer en zeg tegen de kinderen dat ze vandaag lekker mogen spelen in de wijk met vriendjes en vriendinnetjes die niet op vakantie zijn. Ik probeer probeer af en toe wat lekker te lezen en wat huishoudelijke taakjes op te pakken. Maar voel me soms meer politie agente dan moeder. Ook al laat ik ze zo veel mogelijk zelf oplossen. Ik kies ervoor om morgen dus niet op pad te gaan. Dit gedrag geeft aan dat ze te veel prikkels hebben om te verwerken. Dan ga ik niet nog meer prikkels toevoegen. En sowieso moet ik thuis blijven, want mijn moederdag cadeau wordt bezorgd.

Ook leuk: Week 18-2024 dagboek van een HSP mama

Woensdag

Normaal zou ik vroeg in de ochtend naar de markt gaan, maar alles in slowmotion vandaag. Als ik bijna zover ben blijkt dat ik het niet ga redden, want de bezorger komt vroeger dan gedacht. Na het pakketje in ontvangst te hebben genomen ga ik met drie kinderen zelfstandig fietsend naar het dorp. De oudste kan dit zelf, de jongens nog niet. Maar pffff dit was even pittig. De kinderen hadden cadeaubonnen en geld van feestjes die ze graag willen besteden. Ze kopen gezamenlijk het spel levensweg. Ik doe nog even wat boodschappen op de markt en ga dan naar huis met het hele spul. Thuis spelen ze levensweg en ik maak een lunch voor iedereen. Het is vandaag al iets gezelliger, maar het is nog niet alles.

Donderdag

Vandaag een dagje extra vrij omdat het Hemelvaart is. De middelste heeft een voetbaltoernooi in de Maasdijk en de mannen vertrekken op tijd die kant op. Onze jonge dame heeft geen zin om daar rond te hangen, maar wil graag bij haar dreumesneefje langs gaan. Die kan daar komen spelen, waar ze vervolgens de hele dag blijft. Super leuk dat ze zo een dagje bij haar oom en tante heeft. Nadat ik haar daar gebracht heb, rij ik door naar de voetbal om de kanjers van de JO8 aan te moedigen. Het is gezellig met de ouders van het team. En de jongens van het team van onze middelste worden eerste in hun poule. De voetbalschoenen van de middelste hebben alleen wel de brui gegeven. En moeten voor de laatste wedstrijd ingetapet worden om verder te kunnen gaan.

Vrijdag

Vandaag mag ik nog een dag werken. Achteraf gezien had ik die tweede week ook gewoon vrij moeten nemen. Het is een rustige dag, dus kan wel lekker doorwerken. En ik ben vroeg begonnen dus kan ook op tijd stoppen. We hebben de kinderen beloofd ze op tijd van de BSO te halen. Ik rij alvast vooruit om ze te halen en mijn man komt achter me aan om met de middelste nieuwe voetbalschoenen te kopen. Ondanks dat hij zaterdag niet kan voetballen door een kleine blessure heeft hij ze wel nodig. Hij moet nog een paar wedstrijden spelen en nog trainen.

Zaterdag

Vandaag mag de jongste invallen bij de JO7 en gaat de middelste zijn team aanmoedigen. Wij vinden dat namelijk belangrijk voor het teamgevoel. Ook al ben je geblesseerd, zorg er dan wel voor dat je je team kan ondersteunen. Ik ga met de jongste mee naar Loosduinen. Daar kom ik wat bekende tegen en met een raak ik aan de praat. Blijft bijzonder dat je samen iets meemaakt en er allebei er zo een ander gevoel aan hebt overgehouden. Wat voor mij een altijd een bittere nasmaak is geweest was voor hun zo anders. Zo zie je maar weer.

Vanmiddag heeft manlief tenniscompetitie. Het is zo lekker weer en dat ik besluit dat ik met de kinderen manlief ga aanmoedigen. Het is rustig op het tennispark en ik kan heerlijk in mijn eigen bubbel genieten van het tennisspel. De kinderen spelen op de kinderbaan en heb echt geen kind aan ze. Ik heb ze een ijsje beloond als ze zich een beetje gedragen. Ik heb een ouderwets heerlijke middag op de tennis. Rond etenstijd ga ik met de kinderen naar huis. En ik schrijf in de avond nog een persoonlijke blog.

Zondag

Vandaag is het moederdag en dat blijft dubbel voelen nu mijn moeder er zelf niet meer is. Ik bedenk me ook dat onze jongste nu net zo lang leeft zonder zijn oma dan dat hij haar ‘gekend heeft’. Beneden wordt gekibbeld wie wat doet en wordt het ontbijt gemaakt. Af en toe komt er een naar boven, omdat ze willen weten hoe ze iets moeten maken. En dat terwijl papa erbij staat. Je begrijpt nu vast wel wie hier in de keuken alles doet :p.

De kinderen beginnen met hun zelfgemaakte knutselwerkjes. De school van onze kinderen doet dit tot en met groep 5. Daarna stoppen ze ermee. Ook krijg ik een smartwatch van de kinderen.

We gaan nog even naar het tuincentrum om een plantenbak te kopen voor mijn schoonmoeder en daarna thuis nog even ontspannen. Met de oudste lopen we haar kast ook nog even door en kijken gelijk online voor nieuwe kleding.

Rond half drie stap ik alvast met de jongste op de fiets. Hij gaat nu voor de tweede keer zelfstandig een lang stuk fietsen op de openbare weg. Ik snap echt niet dat sommige mensen je niet de ruimte geven om een kind ook op de openbare weg te laten fietsen. Ik ga soms maar zelfs achter mijn kind fietsen. Sommige mensen denken echt dat je vier breed kan fietsen op een fietspad. De jongste slingert nog veel en ik doe gezellig mee omdat we rond de 10 km per uur fietsen. Een keer blijf ik wel naast hem fietsen en heb ik op een paar centimeters na bijna een botsing met de sturen.

We blijven bij mijn schoonouders barbecue-en en daarna fietsen we op tijd weer naar huis. Morgen een nieuwe werkweek en de kinderen weer naar school.

En besef nu dat ik een ramp ben in foto’s maken. Ik ga mijn leven beteren zodat ik ook hier wat foto’s kan toevoegen.

Please follow and like us:

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial