Waarom ik voorstander ben van gezamenlijke cadeaus

Het kinderfeestjesseizoen is losgebarsten, de juffen-/meestercadeaus vliegen je om de oren. Het cadeau seizoen buiten de decembermaand is hierbij geopend. En ga dan maar eens met je kind om de tafel zitten om onder de tien euro cadeaus uit te zoeken die hij aan vriendjes of vriendinnetjes kan vragen. Of wat je de meester of juf kan geven aan het eind van het schooljaar. Want de meeste cadeaus onder de tien euro zijn namelijk prularia. Alleen daarom al ben ik voorstander van een gezamenlijk cadeau. En neem je graag mee in waarom ik daar zo’n voorstander van ben.

Gezamenlijk cadeau voor de leerkracht

Al jaren doen we voor de leerkrachten op school een gezamenlijk cadeau met de ouders van de klas. Meestal met juffen/meesterdag. Voordeel, dat is dan ook meestal aan het eind van het schooljaar, waarbij twee vliegen in een klap worden geslagen. Bij de ene klas is er een vast budget, bij de ander mag je het zelf bepalen. Meestal kopen we er een cadeaubon van waar ze bij een lokale horeca ondernemer kunnen besteden. Want eerlijk is eerlijk, een mok voor de leukste leerkracht daar kunnen ze mee kwartetten. Ik vind het op deze manier fijn, want zo voorkomen we met elkaar dat we met allemaal kleine dingetjes aankomen bij de leerkracht. En is daarbij dus ook veel milieubewuster.

Gezamenlijk cadeau kinderfeest

Sinds het afgelopen schooljaar doen we bij de kinderfeestje van de meeste klasgenoten van de middelste een gezamenlijk cadeau. Jeetje wat is dat fijn zeg. Niet meer bedenken wat je moet gaan kopen, maar met elkaar een kwalitatief goed en wat duurder cadeau kopen. Zo kreeg onze middelste voor zijn kinderfeest een mooie stuntstep. Konden we voor een vriendje een gepersonaliseerde voetbaltas kopen. Maar ook voor de meiden uit de klas van mijn dochter probeer ik een voorstander te zijn van een gezamenlijk cadeau. Hoe gaaf is het om iets uit te zoeken waar de meiden echt wat aan hebben of een mooi pakket kunnen samen stellen voor de jarige.

Lees ook: Column: stop met cadeautjes bij traktatie

Samen met familie een groter cadeau kopen

Met de familie doen we tegenwoordig ook vaak een gezamenlijk cadeau. Zo kiezen we vaak voor een cadeaubon van een lokale detailhandel of horeca onderneming. Zo kan je dus echt iets leuks geven. En heeft de jarige een grote cadeaubon in plaats van allemaal bonnen met een kleinere waarde van verschillende ondernemers.

Wat je je kind aanleert

Ik wilde hier eerst typen dat een gezamenlijk cadeau niet voor alle leeftijden geschikt is. Maar dat is maar net wat je kind wordt aangeleerd. Jonge kinderen kijken vaak naar het aantal cadeautjes dat ze krijgen. Op latere leeftijd zien ze pas de waarde. Wij proberen ze mee te geven dat goedkopere cadeaus vaak heel leuk zijn, maar ook snel kapot gaan. Kiezen ze voor een duurder cadeau? Dan is het vaak een cadeau wat veel langer meegaat en dus veel meer plezier aan beleven.

Wat heeft jouw voorkeur?

foto: Djordje Vezilic from Pixabay

Please follow and like us:

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial