13 voorjaarsactiviteiten voor het HSP gezin

Ben jij op zoek naar voorjaarsactiviteiten voor het gezin? Met het voorjaar in het vooruitzicht gaan wij graag weer veel naar buiten. Daarnaast zijn er ook tal van leuke binnen activiteiten te doen voor als het een dagje wat minder weer is. Ik struinde Pinterest af en verzamelde daar allerlei leuke ideeën. De leukste  vier vermeld ik hier. Kijk eens op mijn Pinterest. Leuke ideeën worden steeds aangevuld. Ook een paar leuke uitjes hier in de provincie Zuid Holland deel ik met jullie. Deze blog is tot stand gekomen uit eigen beweging en is niet op basis van sponsoring. 

Lekker met de kinderen op pad

Zodra het voorjaar aan breekt gaan we vaak ook lekker op pad. Wat zijn dan leuke uitjes om met de kinderen te ondernemen. Welke uitjes gaan wij dan vaak doen? Omdat we nogal gevoelig zijn voor prikkels, doen we dit vaak ‘s ochtends vroeg. Dan is het nog lekker rustig.

Boerderijdagen met hemelvaart en Pinksteren

Een van de leuke voorjaarsactiviteiten is er meestal wel met Hemelvaart en Pinksteren.. Wij gaan graag naar de Campina Boerderijdagen. Er is genoeg te doen voor alle kinderen. Als je er een beetje op tijd bent is het er nog niet extreem druk. En je hoeft er geen uren te lopen. Trek die kaplaarsjes aan en een oude broek en geniet van en met elkaar op de boerderij.

Een boerderij bezoeken

Om in het thema boerderij te blijven. Iedere regio heeft wel een boerderij waar hij of zij dagelijks terecht kan. Ik denk dat hier in Zuid Holland Boerderij het Geertje of de belevenisboerderij Schieveen (Rotterdam) toch wel de meest bekende is. Ben je in het voorjaar in de buurt, dan is het zeker een bezoekje waard en is het zelfs mogelijk om de lammetjes een flesje te geven. Denk ook eens aan de lammetjesdagen als een van de leuke voorjaarsactiviteiten. Check google even voor jouw regio.

Lees ook: HSP op stap: de belevenisboerderij

Een natuurspeeltuin

Ook heeft iedere regio vaak wel een natuurspeeltuin. Wij gaan graag naar de natuurspeeltuin in Maassluis. Avonturis Maassluis heeft als bijkomstigheid dat je vanuit deze speeltuin de Nieuwe Waterweg kan zien. Hoe gaaf is het om voor kinderen grote boten te zien voorbij varen tijdens het spelen. Ook het Klauterwoud in Vlaardingen vinden wij heel leuk.

Ga een wandeling maken op een Kabouterpad

De Kabouterpaden van Staatsbosbeheer zijn altijd een goed idee. Met een kleine bijdrage voor de natuur kan je dit pad bewandelen. Een ideaal uitje voor een gezin met jonge kinderen. Let op niet ieder pad is geschikt voor een buggy of wandelwagen.

Kom in de kas

Ik ben zelf een rasechte Westlandse en daarom moet ik gewoon dit evenement vermelden. Kom in de kas is een evenement dat niet alleen hier in het Westland plaats vind, maar ook door heel Nederland. Ondanks dat ik jaren in de kassen heb gewerkt is het geweldig om te zien hoe het er tegenwoordig aan toe gaat. Leuk voor jong en oud.

Leestip: Activiteiten binnens-en buitenshuis in de zomer

Naar het strand of waterweg

Zuid Holland heeft ook veel badplaatsen. Op een mooie lentedag is het ook heerlijk vertoeven op het strand. Zelf zijn wij vaak te vinden op de stranden tussen Scheveningen en Hoek van Holland. In Hoek van Holland kan je aan de waterweg ook goed schepen kijken.

Attractieparken of musea

Ook gaan vanaf april de attractieparken weer open die in de winter dicht gaan. Er is weer genoeg te doen in het voorjaar. Is het wat minder weer dan zijn musea ook goede opties om op pad te gaan.

Ook interessant: Verken, ervaar, bespaar: de kracht van de museumkaart

Buitenspeel doeboek

Heb je even geen inspiratie? Dan is misschien het buitenspeel doeboek lente wat voor jullie. Buiten spelen met leuke weetjes, opdrachten en inspiratie.

Grote bellen blazen

Hoe leuk is het om mega bellen te blazen. De mix van Bubble lab geeft je veel speelplezier met enorme bubbels.

Creatief zijn met het thema voorjaar

Laat het weer je in de steek voor voorjaarsactiviteiten buiten de deur? Dan heb ik op Pinterest wat leuke knutselwerkjes gevonden voor peuters/kleuters.

Little Creations

Little Creations heeft leuke knutselpakketten voor de kinderen in verschillende leeftijdsklasse. Een ideale voorjaarsactiviteit voor een wat mindere voorjaarsdag. Onze oudste is mega enthousiast over deze pakketten. Pakketten op maat en nooit een overschot aan knutselmaterialen in huis.

Lees ook: Little Creations, creatief bezig zijn met een HSP

Ik heb gras op mijn hoofd groeien.

Deze vind ikzelf erg grappig. Naast dat deze activiteit er grappig uitziet is het voor kinderen ook nog eens enorm leerzaam. Kinderen vinden het maar wat prachtig om zaadjes uit te zien groeien tot gras of bloemetjes.

Een kleurrijke slak maken

De concentratieboog van peuters en kleuters is niet zo heel hoog, daarom vind ik deze kleurrijke slak ook echt iets om met een kleuter of peuter te maken. Natuurlijk zal hier mama ook wel een handje moeten helpen, maar wees eerlijk het is toch ook heerlijk om samen met je kind aan de keukentafel te gaan zitten fröbelen. De leukste gesprekken komen er dan tot stand.

Een kleurplaat niet inkleuren maar beplakken met gekleurd papier

Waarom een kleurplaat altijd inkleuren als je hem ook leuk kunt beplakken met gekleurd papier of met crêpe papier. Zeker de laatste versie is goed voor de motoriek van een kind. Eerst een propje maken en daarna met de pincetgreep het propje oppakken en opplakken. Vind je het niet fijn als je kind zelf met een tube of flesje lijm aan de slag gaat, wellicht een potje lijm waarbij er een kwastje gebruikt kan worden. Weet je wel, zoals wij dat vroeger ook deden ;-). Je kunt hier iedere willekeurige kleurplaat voor gebruiken.

Tulpjes maken op papier

Hoe leuk is het om met een vork bloemen te maken op papier. Beetje verf en een vork dat geeft gegarandeerd lol voor een peuter of kleuter. Want het is toch best gek om met bestek te verven.

Wat doen jullie voor voorjaarsactiviteiten met het gezin? Laten we elkaar vooral helpen met ideeën en laat ze hieronder achter.

Please follow and like us:

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial