10x activiteiten voor in het voorjaar met je kind(eren)

Met het voorjaar in het vooruitzicht gaan wij graag weer veel naar buiten. Daarnaast zijn er ook tal van leuke binnen activiteiten te doen voor als het een dagje wat minder weer is. Ik struinde Pinterest af en verzamelde daar allerlei leuke ideeën. De leukste  vier vermeld ik hier. Kijk eens op mijn Pinterest. Leuke ideeën worden steeds aangevuld. Ook een paar leuke uitjes hier in de provincie Zuid Holland deel ik met jullie. Deze blog is tot stand gekomen uit eigen beweging en is niet op basis van sponsoring. 

Lekker met de kinderen op pad

Zodra het voorjaar aan breekt gaan we vaak ook lekker op pad. Wat zijn dan leuke uitjes om met de kinderen te ondernemen. Welke uitjes gaan wij dan vaak doen? Omdat we nogal gevoelig zijn voor prikkels, doen we dit vaak ‘s ochtends vroeg. Dan is het nog lekker rustig.

1. Boerderijdagen met hemelvaart en pinksteren

Hemelvaart en Pinksteren vallen laat dit jaar, maar wij gaan altijd graag naar de Campina Boerderijdagen. Er is genoeg te doen voor alle kinderen. Trek die kaplaarsjes aan en een oude broek en geniet van en met elkaar op de boerderij.

2. Een boerderij bezoeken

Iedere regio heeft wel een boerderij waar hij of zij dagelijks terecht kan. Ik denk dat hier in Zuid Holland Boerderij het Geertje toch wel de meest bekende is. Ben je in het voorjaar in de buurt, dan is het zeker een bezoekje waart en is het zelfs mogelijk om de lammetjes een flesje te geven. Denk eens aan de lammetjesdagen.

3. Een natuurspeeltuin

Ook heeft iedere regio vaak wel een natuurspeeltuin. Wij gaan graag naar de natuurspeeltuin in Maassluis. Avonturis Maassluis heeft als bijkomstigheid dat je vanuit deze speeltuin de Nieuwe Waterweg kan zien. Hoe gaaf is het om voor kinderen grote boten te zien voorbij varen tijdens het spelen.

4. Kom in de kas

Ik ben zelf een rasechte Westlandse en daarom moet ik gewoon dit evenement vermelden. Kom in de kas is een evenement dat niet alleen hier in het Westland plaats vind, maar ook door heel Nederland. Ondanks dat ik jaren in de kassen heb gewerkt is het geweldig om te zien hoe het er tegenwoordig aan toe gaat. Leuk voor jong en oud.

Leestip: Activiteiten binnens-en buitenshuis in de zomer

5. Naar het strand of waterweg

Zuid Holland heeft ook veel badplaatsen. Op een mooie lentedag is het ook heerlijk vertoeven op het strand. Zelf zijn wij vaak te vinden op de stranden tussen Scheveningen en Hoek van Holland. In Hoek van Holland kan je aan de waterweg ook goed schepen kijken.

6. Attractieparken of musea

Ook gaan vanaf april de attractieparken weer open die in de winter dicht gaan. Er is weer genoeg te doen in het voorjaar. Is het wat minder weer dan zijn musea ook goede opties om op pad te gaan.

Creatief zijn met het thema voorjaar

Blijf je bij slecht weer liever thuis? Dan heb ik op Pinterest wat leuke knutselwerkjes gevonden voor peuters/kleuters.

7. Ik heb gras op mijn hoofd groeien.

Deze vind ikzelf erg grappig. Naast dat deze activiteit er grappig uitziet is het voor kinderen ook nog eens enorm leerzaam. Kinderen vinden het maar wat prachtig om zaadjes uit te zien groeien tot gras of bloemetjes.

8. Een kleurrijke slak maken

De concentratieboog van peuters en kleuters is niet zo heel hoog, daarom vind ik deze kleurrijke slak ook echt iets om met een kleuter of peuter te maken. Natuurlijk zal hier mama ook wel een handje moeten helpen, maar wees eerlijk het is toch ook heerlijk om samen met je kind aan de keukentafel te gaan zitten fröbelen. De leukste gesprekken komen er dan tot stand.

9. Een kleurplaat niet inkleuren maar beplakken met gekleurd papier

Waarom een kleurplaat altijd inkleuren als je hem ook leuk kunt beplakken met gekleurd papier of met crêpe papier. Zeker de laatste versie is goed voor de motoriek van een kind. Eerst een propje maken en daarna met de pincetgreep het propje oppakken en opplakken. Vind je het niet fijn als je kind zelf met een tube of flesje lijm aan de slag gaat, wellicht een potje lijm waarbij er een kwastje gebruikt kan worden. Weet je wel, zoals wij dat vroeger ook deden ;-). Je kunt hier iedere willekeurige kleurplaat voor gebruiken.

10. Tulpjes maken op papier

Hoe leuk is het om met een vork bloemen te maken op papier. Beetje verf en een vork dat geeft gegarandeerd lol voor een peuter of kleuter. Want het is toch best gek om met bestek te verven.

Wat doe jij zoal met jouw kind tijdens het voorjaar? Laten we elkaar vooral helpen met ideeën en laat ze hieronder achter.

Wil je op de bovenstaande blog reageren, dan kan dat uiteraard door een berichtje hieronder achter te laten, te mailen of via de social media een berichtje te sturen. 

Wil je op de hoogte blijven van onze ervaringsverhalen, reviews van boeken gerelateerd aan hsp abonneer je op dit blog en krijg direct een mailtje als er een nieuwe blog online is. Ook via Facebook, Instagram, Pinterest en Twitter kunnen jullie ons blijven volgen. Zie ik je daar? Wil je maandelijks op de hoogte blijven van tips, een blik achter de schermen en de laatste blogs? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Please follow and like us: