11 zomer activiteiten voor thuis, binnen en buiten

Met het mooie weer op komst ben je vast al op zoek naar leuke activiteiten voor de zomer. Zoek je iets voor binnen of juist voor buiten? Misschien wel voor allebei. Over drie weken begint alweer de zomer. Onlangs plaatste ik van bijna alle provincies in Nederland al leuke uitjes, maar wat als het nou minder weer is. Ook als het wel lekker is buiten, maar je hebt geen zin om op pad te gaan. Ik struinde Pinterest af voor leuke activiteiten om te doen met de kinderen.

1. Tenten bouwen 

Kinderen zijn vaak gek op hutten of tenten bouwen. Hoe leuk is dit voor de zomer om deze activiteiten buiten te doen. Haal alle oude lakens van zolder, pak een wasrek, waslijntje of tafel en ga lekker een tent of hut bouwen. Daarna lekker picknicken in de zelf gebouwde tent. Papa’s en/of mama’s ik weet zeker dat jouw kind(eren) het echt geweldig gaan vinden als jij er ook even bij komt zitten. Of er gewoon ook even lekker in spelen. Dit kan zowel binnen als buiten.

2. Waterbaan bouwen voor in de tuin

Dit is geweldig voor in de grote en de kleine tuin, maar zelfs als je een balkon hebt kun je dit samen met je kind doen. Een waterbaan maken. Kinderen en spelen met water het blijven leuke activiteiten voor de zomer.

3. Waterspelletjes

In mijn scoutingtijd deden we regelmatig spelletjes met water met de kinderen. Heerlijk vonden ze dat. Met mijn eigen kinderen ga ik dat van de zomer ook zeker doen als het weer het toelaat. Of leuk voor tijdens een kinderfeestje. Voorbeelden hiervoor zijn: sponsestafette, ballon splashen, in een treintje zitten en water over je hoofd doorgeven. Die laatste is leuk als je met een groepje bent.

4. Picknicken

We nemen een kleedje, bakjes met fruit, boterhammetjes, wat te drinken of andere lekkere dingetjes die jij en je kinderen lekker vinden. Ga naar een parkje, het strand of het bos en leg daar het kleedje neer. Lekker samen genieten van al het lekkers wat je hebt meegenomen. Is het nu te warm buiten, waarom niet ‘s avonds picknicken.

Leestip: activiteiten voor in het voorjaar.

5. Schelpen of steentjes zoeken en kleuren

Woon je vlakbij het strand of een meertje waar veel schelpen of kiezelsteentjes liggen? Ga dan schelpen of steentjes zoeken met de kinderen.  De gevonden schelpen/steentjes neem je mee naar huis om ze daar met nagellak te beschilderen. Dit zijn twee activiteiten in één voor de zomer. Met mooi weer samen zoeken, op een mindere dag qua weer samen beschilderen.

6. Bellen blazen

Bellen blazen blijft bij kinderen favoriet, maar koop je een gewone bellenblaas, dan sta je garant voor de zwarte vlekken in de kinderkleding. Daarom maak ik tegenwoordig mijn eigen sop. De bellen zijn dan wel kleiner, maar geen vlekken meer in de kleding na het wassen.

7. Verven met stoepkrijt

Hebben jullie ook een grote hoeveelheid aan stoepkrijt? Rasp er dan een paar. Ieder kleurtje in een eigen bakje. Beetje water erbij, even roeren en klaar is je stoepkrijtverf. Met een kwast kan je kindje lekker op de stoep verven.

8. Verven met water

Verf met een kwast met water op het krijtbord of op de stoep.

9. Gekleurd zout cocktails maken

Is het nu een keer slecht weer dan kan je met zout en stoepkrijt een mooie cocktail maken.

10. Knutselen als activiteit met het thema zomer

Een leuke selectie hiervan selecteerde ik voor jullie op mijn Pinterest.

11. IJsjes maken

Misschien wel de allerleukste activiteit om met je kind te doen, ijsjes maken met je kind. Er zijn zo veel leuke recepten te bedenken met elkaar. Yoghurtijsjes, frozen yoghurt, limonade ijsjes of bijvoorbeeld fruit ijsjes.

Please follow and like us:

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial