Hoe ik het blogger by nature event heb ervaren

Als er een evenement is wat sinds ik blog op mijn lijstje stond, dan was het wel het blogger by nature event. Vorig jaar kon ik niet en omdat het ook mijn eerste jaar als blogger was, vond ik het nog niet relevant. Eind vorig jaar dacht ik daar anders over en wilde ik heel graag. Dus op 1 januari kocht ik als een van de eerste (ik had factuurnummer 3) een kaartje voor het event. Zaterdag 6 juni stond met dikke letters in de agenda dat ik op pad zou gaan….en toen kwam corona en raakte ik ook nog overspannen. Nee, dit alles zou toch niet het roet in mijn eten gaan gooien. Tot het laatste moment heb ik getwijfeld om te gaan. Ga ik het wel trekken? Net begonnen met re-integreren en wel een hele dag op pad? Van alles ging er door mijn hoofd. En toch ging ik en laat je graag weten hoe ik het heb ervaren.

Mooie ervaringen gezien op social media van de voorgaande jaren

Het event leerde ik kennen via social media. Vorig jaar zag ik al wat bloggers foto’s en stories plaatsen. Ik werd er door geprikkeld, maar eigenlijk durfde ik niet. Iedere keer excuses zoeken. Ik blog pas net. Wat heb ik er als kleine blogger te zoeken en zo kan ik er nog wel een paar bedenken. Ik veegde eind december 2019 deze excuses zo van tafel en trok op 1 januari 2020 de stoute schoenen aan en boekte een kaartje. Kon lastig kiezen uit de trainingen. Waar zou ik de behoefte aan hebben? Wat had ik nodig? Alles was interessant. Uiteindelijk koos ik de trainingen die op dat moment het beste bij me paste.

Enorm spannend, maar ik stapte in de auto op weg naar Blogger by Nature event

Het event werd verplaatst naar zondag 6 september en we konden met een veel kleinere groep aanwezig zijn in verband met de corona-maatregelen. De zenuwen gierde door mijn lijf, maar ik had al begrepen dat ik niet de enige was die het spannend vond. Zondag ochtend rond 8:30 uur stapte ik in de auto. Navigatie aan en op richting Soest. Beetje jammer dat de navigatie me midden in het bos zette, maar gelukkig kwam ik met google maps nog op tijd aan. Zal ergens wel een foutje in het adres hebben gemaakt. Na een bakkie en een woordje van Esmée gingen we aan de slag met de training.

Aan de slag met de trainingen

Samenwerken met (PR)bureaus door Leonie van RVG Media

Mijn eerste training ging over samenwerkingen met (PR) bureaus. Leonie vertelde ons wat ins en outs over pr-bureaus. Voor mij heel nieuwe informatie, dus ik bleef lekker pennen met alle info die ze vertelde. Wat was het fijn om daar nu eens meer over te horen.

Blogoptimalisering door Caroline van de Techkoningin

Door de zwangerschap van Merel (van Bloggen Baart Kunst) nam Caroline van Techkoningin waar. Blogoptimalisering is echt wel iets waar ik mee aan de slag moet. Caroline en Merel, bedankt voor deze monster klus. Ik ga dus heel hard achter de schermen hier mee aan de slag.

Het goodiepakket van het blogger by nature event

Instagram en branding door Debra van Dsocials

Als laatste een training door Debra over Instagram. Hier heb ik de laatste tijd zelf ook al heel veel mee gedaan. Ondanks dat ik al een groot deel al van wist hoorde ik nu toch ook weer nieuwe dingen. Leuk om daar mee aan de slag te gaan. Stapje voor stapje steeds verder.

Het netwerkplein was ook coronaproof

Tussen de trainingen door was er ook het netwerkplein. Ik ben daar echt een leek en al helemaal geen ster in. Netwerken, hoe gaat dat eigenlijk. Gelukkig mocht ik samen met Rosa en Jessica meewandelen en even bij hun meekijken hoe dat er aan toe gaat. Nou dat was dus eigenlijk niet zo heel moeilijk. Alles netjes corona-proof. In kleine groepjes netwerken, was echt heel fijn. En niet alleen vanwege de 1,5 meter regel. Als hooggevoelige merk ik dat ik kleinere groepen gewoon veel beter trek.

Een praatje in real life met andere bloggers

Naast Rosa en Jessica kwam ik ook nog andere bloggers tegen op het blogger by nature event, die ik via Instagram volg, zoals Marieke, Yvonne en Fleur. Het was zo leuk en gezellig om deze dames een keer in het echt te zien en te spreken.

Wat was het een geweldige dag, waar ik volle energie van kreeg. Ik wam helemaal stuiterend thuis met mooie inzichten en een hoop huiswerk. Maar oh wat was het een leerzame dag. Volgend jaar ben ik er weer, maar wacht wel even met een kaartje boeken totdat de trainingen bekend zijn. Esmée, nogmaals enorm bedankt voor de organisatie van dit event en tot volgend jaar!

Please follow and like us:

4 gedachten over “Hoe ik het blogger by nature event heb ervaren”

    • Ik hoop met je mee, want ik zou het echt heel gaaf vinden om je een keer live te zien. Het is in het stayokay hostel in soest, dus je kan er ook overnachten.

      Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial