welkom 2021, welk doel wil ik bereiken dit jaar?

We leven inmiddels op de derde dag van 2021. Waar ik een paar dagen geleden nog het jaar afsloot met een blog. Is er nu een nieuw jaar, een leeg boek waarin we weer veel mooie nieuwe hoofdstukken mogen gaan schrijven. Ieder jaar probeer ik wel wat dingen te bedenken wat ik wil bereiken. Die van vorig jaar heb ik heel hard weggegooid. Na de burn-out voelde het niet meer goed om daar mee aan de slag te gaan. Ik heb dat dus helemaal los gelaten en ga nu in 2021 opnieuw beginnen. Doelen vastleggen maakt ze tastbaar en dat heb ik wel nodig. Laat ik mijn doelen voor 2021 met jullie delen, zowel privé als voor Inge Beleeft.

Privé doelen op een rijtje

Laat ik beginnen met een aantal doelen waar ik privé mee aan de slag ga. Het afgelopen jaar heeft me veel geleerd van de dingen die ik nodig heb. Daarom hebben deze dingen prioriteit.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Een weekend alleen op pad

Ik schreef er al eens een blog over dat ik niet alleen een weekendje weg durf. De afgelopen maanden heb ik daar nog eens over nagedacht. Toch is het niet het niet durven, maar vooral het mezelf niet gunnen. Daar denk ik nu anders over. Als de corona crisis het eindelijk toe gaat laten ga ik dit als een van de eerste dingen doen. Een nachtje alleen weg. Zonder man, zonder kinderen.

Meer sporten

Door de corona-crisis is mijn Fit20 momentje op maandag komen te vervallen. Ook het tennissen vind ik lastig te combineren, omdat ik altijd afhankelijk ben van iemand anders. Daarom heb ik mijn lidmaatschap bij de tennisvereniging opgezegd. Dit pak ik later wel weer een keer op. Naast mijn vaste wandelavond wil ik minimaal 1x in de week gaan hardlopen. Daar ben ik al mee begonnen, nu dus volhouden. Met wandelen en hardlopen ben ik minder afhankelijk.

Iedere maand een boek lezen

Sinds ik in augustus het lezen weer heb ontdekt. Waar ik jarenlang amper een boek aanraakte heb ik de afgelopen maanden heerlijk gelezen. De ene keer meer dan de andere keer. Toch wil ik in 2021 proberen om 12 boeken uit te lezen. Van de 7 zussen heb ik er nog wel een paar te gaan, ik heb er nu 2 gelezen. Dus heb zin om de rest te lezen. Ik zal ze ook zeker online delen als ik aan het lezen ben en/of gelezen heb.

Zakelijke doelen op een rijtje

Naast persoonlijke doelen heb ik er ook een paar voor Inge Beleeft. Inmiddels heb ik een naam om mijn coachingspraktijk op te richten. Nu alleen nog een afspraak maken bij de Kamer van Koophandel om de rest in gang te gaan zetten.

Verder groeien met Inge Beleeft

Inge beleeft is het afgelopen jaar enorm gegroeid als blog. Niet alleen als blog, ook op de social media. De laatste maanden ontving ik op de blog ongeveer 1.000 bezoekers. Waarvan in november zelfs 1.500 bezoekers. Ik zou het tof vinden om deze groei door te zetten naar 2.500 bezoekers eind 2021. Mijn social media zoals instagram en facebook stonden begin 2020 op respectievelijk 562 en 47 volgers. Eind december staan deze op 734 en 151 volgers. En ik houd regelmatig een schoonmaakrondje. Vage accounts en inactieve accounts verwijder ik. Het zou tof zijn als ik hierin weer mag groeien en nog meer mensen mag inspireren. De dingen waar ik dit jaar meer aandacht aan wil besteden zijn:

 • De stories op instagram
 • de reels op instagram
 • Pinterest
 • Facebook

Het lijkt wellicht wat veel, Toch weet ik dat als het goed op de rit staat het niet zo veel tijd en energie meer kost.

Het HSP beleef traject opzetten

Zoals ik vorig jaar al aangaf wil ik heel graag meer doen met HSP. Mijn ideeën ben ik op papier aan het zetten. Hoewel ik schrok van het bericht van een grote speler in de HSP wereld. Want het idee dat ik had hebben zij dus net uitgebracht. Nu kan ik natuurlijk mijn idee in de prullenbak gooien, maar ik ga die belemmerende gedachten geen kans geven. Je kiest namelijk voor een bedrijf omdat je je daar goed bij voelt, een connectie hebt met de persoon die er achter zit. Dus ik ga er gewoon mee aan de slag. Later in het jaar zal ik jullie daar zeker verder over informeren. Voor nu dus werk aan de winkel.

Een studie starten om nog meer te leren over HSP

Om ouders niet alleen de kennis te geven die ik uit ervaring heb, wil ik ook echt meer achtergrond informatie hebben. Daarom wil ik ook heel graag aan de slag om een diploma te halen. Ik ben me nu aan het oriënteren met welke studie ik wil beginnen. Er wordt steeds meer bekend over HSP en daarom zal er ook doorlopend nieuwe informatie vrij komen. Onlangs sprak ik iemand die bij jeugdzorg werkt. Haar collega’s hebben zich ook gespecialiseerd in hooggevoeligheid. En dat is een pittige studie. Echter de kinderen en ouders die zij helpen zijn niet mijn doelgroep. Deze kinderen en ouders/verzorgers lopen niet voor niets bij jeugdzorg. Daar is een hele andere aanpak van toepassing. Dit laat ik dan ook graag over aan de betreffende zorgverleners.

Een nieuwsbrief voor Inge Beleeft

Ook wil ik gaan starten met een nieuwsbrief voor Inge Beleeft. Hoe ik dat voor elkaar ga krijgen, daar moet ik me nog eens in gaan verdiepen. En nee ik ga niet wekelijks iets eruit sturen. Ik ga voor een maandelijkse nieuwsbrief waarin ik je een kijkje laat nemen achter de schermen, waar ik mijn blogs onder de aandacht breng en tips deel.

Aan de slag met deze mooie doelen

Dit jaar ga ik hier dus lekker mee aan de slag. Ik ga jullie hierin natuurlijk op de hoogte houden en ben inmiddels volop aan het plannen wat er dit jaar op de blog geschreven gaat worden. Want er zijn echt heel veel ideeën. Ik heb in ieder geval weer zin in een nieuw jaar vol mooie dingen! Wat is jouw doel voor 2021 waar je echt mee aan de slag wil? Wil je weten hoe het eerste, tweede en derde kwartaal is gegaan? Wil je lezen hoe de doelen vorm kregen? Kijk dan eens bij de updates van het eerste, tweede en derde kwartaal.

Please follow and like us:

4 gedachten over “welkom 2021, welk doel wil ik bereiken dit jaar?”

  • Dat ga ik zeker doen Jessica! We gaan er een mooi blogjaar van maken en zag dat jij ook aan het groeien bent met je blog. Gaaf om te zien!

   Beantwoorden
 1. Mooie doelen Inge! Fijn dat je zo enthousiast bent. Ik wens je heel veel succes! Je gaat dit goed doen, dat weet ik zeker. Die maandelijkse nieuwsbrief is een leuk idee, dat zou ik misschien ook moeten doen bij mijn blog. We zien wel.

  Beantwoorden
  • Dank je wel, jij hebt ook zo veel mooie doelen. Die nieuwsbrief staat hier bijna! was me een gevecht vorig jaar, maar inmiddels begint het programma te landen en kan ik er lekker mee aan de slag. binnenkort onder de aandacht brengen en dan kan ik hem gaan uitbrengen. 🙂 We gaan er in ieder geval weer een mooi blogjaar van maken toch!

   Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial