Utrecht: dagjes uit voor een HSP

Ook voor de provincie Utrecht heb ik dagjes uit die geschikt zijn voor een HSP. Hiervoor kreeg ik hulp van Esther. Zij is moeder van een prikkelgevoelige jongen. Als gezin maken ze graag leuke uitstapjes en mooie reizen.

Museum speelklok

Museum Speelklok wil mensen bekend maken met de wondere wereld van zelfspelende muziekinstrumenten. Ze zijn er in alle soorten en maten. Van kleine speeldoosjes tot enorme carillonklokken en straatorgels. Tijdens de muzikale tour hoor je de instrumenten live spelen. Dit museum is te bezoeken met de museumkaart.

Nijntje museum

Voor de allerkleinste is het Nijntjemuseum een echte aanrader als dagje uit in Utrecht. En ook dit museum is te bezoeken met de museumkaart. Je stapt hier echt de wereld van Dick Bruna’s prentenboeken in. Bezoek het huis van nijntje en de winkel van betje big. Onderzoeken, ontdekken, leren, proberen, fantasie en creatie staan centraal in het Nijntje museum. Een ontdekkingsreis voor iedere peuter en kleuter.

Flevoland: dagjes uit voor een HSP

Natuurspeeltuin de Hoef

Gelegen in woonwijk Hoge Weide, vlakbij Leidsche Rijn Centrum, vind je natuurspeeltuin de Hoef. De eerste bewoners van deze woonwijk hebben meegedacht over hun droomspeeltuin voor hun kinderen waardoor het een plek werd voor iedereen. Kinderen en ouders kunnen hier heerlijk in de natuur spelen en even bijkletsen op ons terras met iets lekkers uit de keuken.

Kinderboerderij Grifsteede

In de wijk Noordoost, in het hart van Utrecht, vind je Stadsboerderij Griftsteede. Breng een bezoek aan de boerderijdieren, speel in de groene speeltuin, neem een kijkje in de ecologisch educatieve stadstuin en drink een bakkie in de gezellige koffiehoek. Iedereen is welkom en er is altijd iets te doen! Bewustwording over de relatie tussen mens en natuur is een belangrijke drijfveer.

Spoorwegmuseum

Het Spoorwegmuseum, te bezoeken met de museumkaart, is een geweldige plek waar je ontdekt hoe de trein de wereld heeft veranderd. Met een echt station, een theater, spannende attracties en met wisselende tentoonstellingen en evenementen beleef je altijd een leuk dagje uit in Utrecht!

ZOMO speelboerderij in Houten

De leukste speelboerderijn in de omgeving van Houten is Zomo Speelboerderij. Onder begeleiding van zorgprofessionals verzorgen mensen met een verstandelijke beperking de dieren, werken in de horeca en houden ze het terrein netjes. Jong en oud kunnen genieten van eindeloos speelplezier.

Please follow and like us:

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial