Flevoland: dagjes uit voor een HSP

Voor een dagje uit in Flevoland mocht ik gebruik maken van de ervaringen van Marloes, mama van drie. In 2019 waren haar twee dochters bijna 6 en bijna 8 en haar zoon bijna 3. Als leerkracht in het basisonderwijs prijs ik mij gelukkig met de vele vakanties. Deze vakanties ben ik vaak op zoek naar leuke uitjes in de omgeving. Uitjes die niet altijd veel geld kosten.

Hans en Grietje

Als je een dagje uit bent in Flevoland, dan kan je Hans en Grietje in Zeewolde niet links laten liggen. Ja het zijn heel veel prikkels, maar echt de moeite waard.  Zowel entree als parkeren is gratis. Bewegende vloeren, betoverde plafonds en “zwevende” tafels; jij zet alles zelf in beweging! Ga met één van de indoor- glijbanen naar de grote speelkelder of kies uit de kleinere speelruimtes die in het restaurant te vinden zijn. Liever buiten spelen? Dat kan natuurlijk ook! Er zijn diverse trampolines en springkussens, van klein tot ENORM groot! Het Schommelplein zorgt voor uren schommelplezier, waarna je even rustig kunt bijkomen in de Hooiberg.

Speelbos De Zevensprong

Speelbos De Zevensprong (Zeewolde) Je kunt er klimmen, rennen, klauteren en hutten bouwen in een natuurlijke omgeving met bomen en struiken. Ontdek de kabouterroute(750 m.) of de avonturenroute (1500 m.) en rust af en toe even uit op één van de rustplaatsen. Zet je zintuigen op scherp en bekijk, beluister, ruik en voel het bos. Er is een waterpomp waar je met mooi weer lekker kunt modderen.

Lees ook: Noord Holland: dagjes uit voor een HSP

MMM Boerderij en klauterwoud

Op MMM Boerderij en Klauterwoud in Zeewolde valt er voor de bezoekers altijd wat te beleven. Fluisteren met de pony, knuffelen met de konijnen, je verbazen over hoe groot een varken kan worden, kakelende kalkoenen, midgetgolfen met het hele gezin of als kinderfeestje, winkelen in de Boerderijwinkel MMM (natuurwinkel) en bijkomen van dat alles op het terras of in de Theeschenkerij onder het genot van een ijsje of een drankje. Kom het zelf ontdekken! Daarnaast kunnen de kinderen klauteren in het klauterwoud. In de natuur vind je glijbanen, kabelbanen, waterpompen en boomstammen waar je heerlijk in kunt klimmen.

Veerboot (Zeewolde)

Met de fiets op de veerpont naar Harderwijk varen. Aan de overkant kun je aan heerlijke strandjes zitten of een ijsje halen bij de grote gele M ;). Als je wat verder door fiets kom je in het gezellige Harderwijk aan de boulevard.

Strandpaviljoen De Jutter

Strandpaviljoen De Jutter in Zeewolde is een heerlijk plekje om met mooi weer aan een klein strandje te zitten. De kinderen kunnen er heerlijk spelen op speeltoestellen en springkussen. Je kunt heerlijk eten in het restaurant. Honden zijn toegestaan. Ook kun je een potje midgetgolfen!

Please follow and like us:

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial