Noord Holland: dagjes uit voor een HSP

Voor de HSP proof tips voor een dagje uit in Noord Holland mocht ik gebruik maken van de kennis van Leanne. Toen ze deze tips schreef was ze mama van twee prachtige jongens. Inmiddels mag ze zich mama van vier prachtige jongens noemen. De leukste en betaalbare dagjes uit in Noord Holland deelt ze dan ook graag met jullie.

Landgoed Hoenderdaell

Landgoed Hoenderdaell in Anna Paulowna is een dierenpark dat erg in ontwikkeling is. Voor kinderen is het erg leuk omdat ze hier ringstaartmaki’s (aapjes) kunnen voeren. In de lorituin (vogeltjes) kunnen ze de lori’s voeren. Ook is er een leuk speelgedeelte. Een mooie dierentuin voor een erg aantrekkelijke prijs.

Kindje aait ringstaartmaki.

De holle bolle boom

De holle bolle boom in Tuitjehorn is een veelzijdig park. Je hebt daar een binnenzwembad, buitenzwembad en speelgedeelte. Vooral voor kinderen tot een jaar of 6 is dit erg leuk.

Sprookjes Wonderland

Een leuk attractiepark voor (kleine) kinderen tot een jaar of 8 is Sprookjeswonderland in Enkhuizen. Ik weet nog dat ik vroeger in de lieveheersbeestjes bootjes zat en vorig jaar zat mijn zoontje er voor het eerst in. Hoe bijzonder is dat! Er gaat een treintje door het park en ook dit is leuk voor iedereen. Een leuk uitje voor het hele gezin.

Zuid Holland: dagjes uit voor een HSP

Zuiderzeemuseum

Voor de wat grote kinderen is het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen erg leuk om naar toe te gaan. Hier is te zien hoe vroeger geleefd werd. Tip: ga er heen met mooi weer! Ook dit museum is te bezoeken met de museumkaart.

Stoomtram Hoorn-Medemblik-Enkhuizen

Stoomtram Hoorn-Medemblik-Enkhuizen is een echte aanrader! Vorig jaar ging mijn zoontje met papa een dagje op pad en ze kwamen met hele leuke verhalen thuis. In Medemblik gingen ze naar het bakkersmuseum waar Thijs een koekje mocht versieren. De trein was toch echt het hoogtepunt. Zoals Thijs hem noemt, de ouderwetse trein. Onwijs leuk om die enthousiaste blik te zien. Dit uitje gaan we zeker herhalen. Niet onbelangrijk museumkaarthouders, VriendenLoterij VIP-KAARThouders en kinderen jonger dan 4 reizen gratis met stoomtram en boot.

Foto gekregen van Leanne en met haar toestemming hier mogen plaatsen.

Please follow and like us:

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial