Week 17-2024 dagboek van een HSP mama

De week van aftellen naar de vakantie, waar we allemaal aan toe zijn en zin in hebben. Maar ook de week van de medewerkersbijeenkomst. Wat zal daar uit voortkomen? Ik geef je ook deze week weer in inkijkje mijn leven als HSP en HSP mama.

Maandag

Deze week niet op maandag naar kantoor, maar thuis werken. Aangezien het mijn laatste week is voor de vakantie, geef ik mijn grenzen aan. Dat doe ik eigenlijk altijd voor de vakantie. Even aangeven dat ik dossier wil afronden, zodat een ander er niet in hoeft te duiken. We eten die avond zoals bijna altijd bij opa en oma. Manlief gaat daarna sporten en ik doe nog wat huiswerk met de kinderen.

Ook leuk: Week 16-2024 dagboek van een HSP mama

Dinsdag

Vandaag moet ik naar kantoor in verband met een verplichte medewerkersbijeenkomst. Omdat het dus een drukke dag wordt op kantoor stap ik op de fiets. Het is voor mij 45 minuten fietsen, maar eerst breng ik de kinderen naar school. Muziekje aan in één oor en rijden maar. Het is gelukkig heerlijk weer, dus geen straf om te fietsen. Ik moet op kantoor ergens achteraf zitten. Dus niks gezellig met directe collega’s. Gelukkig valt de mededeling mee die gedaan wordt op de medewerkersbijeenkomst. In het verleden was dat een teken voor een aankondiging van een reorganisatie. Uiteindelijk ben ik 4 uur aanwezig op mijn werk en fiets met de Backstreet Boys in mijn oor naar huis. Daar kan ik 10 minuten zitten en dan begint de run naar school weer in combinatie met aansluitend zwemles voor onze jonge man.

Het is even een race tegen de klok, maar als ik dan lekker zit met twee gezellige mede zwemles mama’s is het echt geen straf om bij de zwemles te zitten. Is het voor ons zelf ook gewoon een koffie/theedate.

In de avond ga ik nog even wandelen en zo heb ik mijn portie beweging ruim gehaald vandaag.

Woensdag

Doordat ik gister naar kantoor moest, heb ik nog wat huishoudelijke klusjes in te halen. Ik begin met de boodschappen. Thuis tijd voor een theetje en dan door naar school. Daar heb ik een voorstelling van de kleuter. Dan kan ik daarna nog even naar huis om wat te doen daar. ‘s middags mag ik weer een rondje rond rijden vanwege de voetbal van de twee jongens. Ze trainen nu niet op hetzelfde tijdstip. Heerlijk die tussentijdse wijzigingen. Maar het is wat het is. Na taxi mama ga ik heel even zitten om daarna voor twee dagen te koken.

Donderdag

Ook vandaag moet ik naar kantoor, want ik heb cursus. Mijn directe collega’s mogen niet naar kantoor, want het andere deel van het bedrijf heeft medewerkersbijeenkomsten. Gelukkig ben ik vroeg, dus kan gebruik maken van mijn parkeerautorisatie. Gezellig met twee andere collega’s zitten we op kantoor. Gaan daarna met elkaar naar de cursus. In de lunchpauze rijd ik naar huis om daar nog een paar uur verder te werken. Ook dat loopt wat uit. Dus hoef na het wegbrengen van onze turnster niet meer aan te loggen.

Ik kies er even voor om voor mezelf te zorgen en doe niet zo heel veel. Gewoon even lekker ontspannen op de bank. Ik haal de jongens op van de BSO. Je merkt dat ze op zijn en dat resulteert in grote monden. Toch besluit ik ze mee te nemen met het ophalen van hun zus. We hebben besloten om wat om te gooien tijdens het avond eten. We zetten de kinderen nu naast elkaar en de volwassenen zitten er tegenover. Ben benieuwd of dit wat rust in de tent gaat geven tijdens het eten.

Vrijdag

Vandaag is het koningsspelen. De oudste twee moeten bij de atletiekvereniging zijn aan de andere kant van het dorp. De jongste gewoon op school, maar die heeft eerst logopedie. Ik ga na het wegbrengen naar de atletiekvereniging aan het werk. Ik hoef maar vier uur vandaag omdat ik dinsdag die andere vier uur al had gedraaid. Al met al ben ik langer bezig met alles en draai ik bijna een extra uurtje. Maar goed toch nog wel lekker op tijd kunnen stoppen. Ik geniet even van het zonnetje, ruim nog wat op en ga op tijd de kinderen halen. ‘s Avonds doen we rustig aan en gaan lekker op tijd naar bed.

Zaterdag

Vandaag is het koningsdag. Gelukkig hadden we al besloten niet op de kleedjesmarkt te gaan zitten. Nu alleen maar blij om, want het is echt hondenweer. Onze turnster wilde samen met haar mede turnsters heel graag turnen. Kinderen en trainster blij, want die hadden een heel gezellige ochtend met elkaar. Wij deden wat boodschappen en zijn alvast begonnen met de koffers inpakken. We gaan pas in de loop van volgende week weg, maar het is fijn om dat met elkaar te doen. De kinderen mogen allemaal nog een magazine en een zakje snoep kopen voor de vakantie. Dat is een van onze tradities. We kiezen er voor om koningsdag helemaal links te laten liggen. Met een intensieve citytrip in het vooruitzicht is het misschien goed om even rustig aan te doen.

We merken dat de kinderen hoog in de spanning zitten. Ze gaan voor het eerst vliegen en dat neemt spanning met ze mee. Tranen met tuiten omdat ze niet alles mee kunnen nemen in het vliegtuig. We bereiden ze voor op wat komen gaat, voor zover dat lukt. Gelukkig zijn er veel filmpjes van het opstijgen. Want vooral dat vinden ze spannend. De kinderen gaan ook deze dagen vroeg naar bed. We vliegen vroeg in de ochtend en moeten dus heel vroeg ons bed uit.

Leestip: Week 18-2024 dagboek van een HSP mama

Zondag

Oh de ochtend begint al vroeg. De jongste staat voor zessen al met zijn grote knuffelbeer naast mijn bed, nee niet ernaast, maar kruipt erbij. Daarna slaap ik helaas niet meer. Ik blijf nog even liggen en daarna ga ik naar beneden. Maak chocoladebroodjes voor de kinderen en ga zelf ontbijten. Ik lees de tekst nog door die ik straks moet lezen. Ik ben al een jaar of 10 vrijwilliger bij de kerk in mijn geboortedorp. Ik ben daar lectrice. Dat houdt in dat ik samen met de voorganger de dienst doe. Het lezen gaat goed, krijg complimenten dat ik zo een fijne heldere stem heb die goed te horen is in de kerk die zo enorm galmt. Blijkbaar waren er een aantal woorden die ik niet goed uitsprak. Sorry, ik ben niet zo goed in mijn vreemde talen, maar dacht echt dat de uitspraak oké was.

Daarna rijd ik naar de turnhal waar onze turnster een extra zondagtraining heeft. Daar kijk ik nog een half uurtje naar de training. Mooi om te zien hoe ze wordt begeleid om het beste te laten zien. Schoonheidsfoutjes die hardnekkig zijn, proberen ze eruit te krijgen. Daarna rijden we naar huis om te lunchen.

De middag staat in het teken van chillen. We doen ook gewoon echt lekker niks. Ik pak de Nintendo Switch en speel mijn favoriete spelletje animal crossing. Het duurde even voordat ik doorhad hoe dat spelletje ging. Dus lekker weinig aanwezig op de socials. Want per slot van rekening is het ook gewoon vakantie.

Veel liefs,

Inge

Please follow and like us:

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial