HSP op pad: uitjes op Texel

Ruim negen jaar geleden vierde we op Texel oud en nieuw. Samen een paar dagen weg. Dit jaar waren we met de schoonfamilie op pad. Als voorpret zocht ik al naar uitjes op Texel. Welke leuke uitjes ik vond deel ik graag met jou.

IJsboerderij Labora

Hoe heerlijk is het om in de zomermaanden langs te gaan bij IJsboerderij Labora in De Cocksdorp. Naast ijs is het tevens een boerderijwinkel. Voor de kinderen is er een heerlijke plek om te spelen. Ook kan je een kijkje nemen op de boerderij. En wat ook zo typerend is aan Texel is dat ze veel met lokale producten werken. Zo ook bij IJsboerderij Labora. In het aardbeienseizoen is de aardbei knoert de topper van Labora. Mensen komen van heinde en verre om deze te eten. Maar ook het ijs is verrukkelijk. Echt een aanrader voor een uitje op Texel.

Eierland, de vuurtoren van Texel

Op het noordelijkste puntje van Texel staat in de duinen bij De Cocksdorp de vuurtoren van Texel die de naam Eierland draagt. Echt wel een symbool van het eiland. Het is dat we op teenslippers er waren en het echt heel warm was. Daarom besloten we hem niet te beklimmen, maar wel er even naartoe te lopen en er foto’s te schieten.

Ecomare

Texel verlaten zonder even bij Ecomare te zijn geweest? Eigenlijk kan dat niet vind ik. We waren er negen jaar geleden al geweest, maar toch wist het me deze keer opnieuw te boeien. De wereld van de zee blijft me boeien. Wij wonen ons hele leven al dichtbij de Noordzee, maar toch wist ik weer nieuwe dingen te leren. Ook de kinderen vonden het heel interessant. Er is veel te zien en te doen. Ga je buiten bij de zeehonden kijken? Eet dan niks, want de zeemeeuwen beroven je van je voedselwaren. Ecomare is dus echt een uitje dat bij Texel hoort.

Zeehonden kijken bij Ecomare. Ook een uitje op Texel.

Waves Festival, Ronde om Texel

Een keer in het jaar is het ‘s werelds grootste catamaran en regatta race. Deze heet Ronde om Texel. De race gaat om wie het snelste om Texel heen kan varen. De start en finish, maar ook het Waves Festival vinden plaats bij Paal 17. Het Waves Festival zorgt voor de muzikale omlijsting in de avond bij de Ronde om Texel.

Ook leuk: HSP op vakantie, Vakantiepark De Krim

Bierexcursie

Wist je dat er op Texel vier brouwerijen zijn? Je kunt ze alle vier bezoeken met een Texelse biertoer. Hiervoor kun je online boeken bij de VVV of via Texel Excursies. Wil je liever op eigen gelegenheid dat kan ook. Je kan ook alleen naar de brouwerij van je eigen voorkeur gaan om een bezoekje te brengen. Ten overvloede zal ik toch nog even vermelden dat dit uitje op Texel voor 18 jaar en ouder is.

Texelse Bierbrouwerij

Bij Texels heb je de mogelijkheid om het Texels bier te proeven in het proeflokaal. Het meest bekende biertje van Texels is Skuumkoppe.

Tesselaar Familiebrouwerij Diks

Tesselaar is een echte familiebrouwerij. Het is mogelijk om hier met je gezin te komen kijken. Echter zijn kinderen uit veiligheidsredenen alleen welkom als ze ouder dan 8 jaar zijn en minimaal 1.30m lang. Kies je voor een uitgebreide rondleiding, dan zijn kinderen niet toegestaan. Bij deze rondleiding zit ook een kleine proeverij.

Bierbrouwerij De Boei

Op landgoed de Bonte Belevenis bevindt zich Bierbrouwerij De Boei. Hier wordt op kleinschalige basis bier gebrouwen. Bij deze brouwerij is het mogelijk om te proeven en een bierbrouwcursus te volgen.

Brouwerij TX

Brouwerij TX is ontstaan uit een samenwerking met Stokerij Texel, Paal 17 en enkele vennoten. Het is mogelijk de brouwerij te bezoeken en krijg zo een uniek kijkje in de keuken, uhm brouwerij. Ook worden er proefglaasjes geschonken tijdens de rondleiding.

Strand van Texel is ook een uitje.

Wadlopen

Margreet Dreesens organiseert in kleinere groepen excursies over het wad. Margreet is dochter van de voormalig vuurtorenwachter en is dus onder het licht van de Eierland opgegroeid. Ze woon haar hele leven al op Texel en heeft het eiland en de prachtige natuur in haar hart gesloten. Van origine is ze onderwijzeres, maar daarnaast vindt ze het fantastisch om haar liefde voor het eiland en de natuur aan jouw over te dragen. Ga jij met Margreet op pad om te wadlopen?

Musea

Texel heeft diverse musea om te bezoeken. Sommige ervan zijn er te bezoeken met de museumkaart. Welke dat zijn zal ik met het ster symbool (*) markeren.

Voor de echte durfal

Naast bier, schapen, zeehonden en watersport aan zee staat Texel ook bekend om parachute springen. Met een tandemskydive kan ook jij het ultieme vrijheidsgevoel krijgen. Maar dan moet je wel een echte durfal zijn. Ben je iets minder een durfal, maar wil je wel Texel vanuit de lucht bekijken? Dan kan je ook ervoor kiezen om een rondvlucht boven Texel te doen.

Zo veel meer te beleven

Nu waren wij er maar een weekendje, maar Texel heeft zo veel meer te bieden dat wat ik hierboven beschreven heb. De natuur is er prachtig. Ik genoot van de wilde bloemen in de berm, de zilte lucht, het strand, het wandelen. Maar ook al fietsend is het eiland een belevenis. Ik heb mijn hart verloren aan dit heerlijke eiland. En wil eigenlijk gewoon weer een keer terug. Wil je nog meer ontdekken over Texel? Kijk dan eens op de site van de VVV.

Please follow and like us:

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial