Too good to go, helpt verspilling van voeding tegen te gaan

Ik heb een hekel aan verspilling en wil graag steeds duurzamer gaan leven. Zo ontdekte ik in 2019 de app too good to go. Veel consumptiegoederen gooien we veel te makkelijk weg. Niet alleen wij maar ook de horeca en winkels. De organisatie too good to go helpt om verspilling te voorkomen. Benieuwd? Lees je mee?

Steeds vaker voedselverspilling 

Ik merkte ook bij mezelf de laatste jaren dat ik ongemerkt toch veel voedsel verspilde. Daarin ben ik niet de enige. Ook in de horeca en winkels wordt veel weggegooid wat eigenlijk nog wel gegeten kan worden, maar niet verkocht meer mag worden.

Wat is too good to go?

Too good to go is een organisatie die op een leuke en laagdrempelige manier voedselverspilling wil tegen gaan. De app verbindt Too Good To Go winkels met overgebleven producten aan consumenten. Op die manier zijn in Nederland al 9 miljoen maaltijden gered van de verspilling. In Nederland heeft de app meer dan 2 miljoen geregistreerde gebruikers. Als Certified B Corporation zet Too Good To Go zich naast de app ook op verschillende plekken in de maatschappij in om impact te maken. Of het nu gaat om huishoudens, scholen, bedrijven of de politiek. Too Good To Go wil heel Nederland inspireren en motiveren om in actie te komen tegen voedselverspilling. De app is gratis te downloaden in de App Store en Google Play Store. *

*) Bron

Steeds meer bedrijven doen mee met too good to go

Too good to go groeit iedere keer weer. Steeds meer winkels en horecabedrijven doen hier aan mee. Via de app kan je een pakket kopen met daarin etenswaar wat de volgende dag niet meer verkocht kan worden en wat normaal dus weggegooid wordt. Zonde natuurlijk, want er zijn ook gewoon producten die je kan invriezen. Kijk eens op de website of download de app om te kijken welke bedrijven er in jouw regio mee doen.

Ook in het buitenland te gebruiken

Too good to go opereert niet alleen in Nederland, maar is dus in meerdere landen te gebruiken. Dus ook als je in het buitenland op vakantie bent kan je de app gebruiken. In de volgende landen doen er bedrijven mee aan too good to go:

  • Nederland
  • België
  • Denemarken
  • Duitsland
  • Frankrijk
  • Groot-Brittannië
  • Zwitserland
  • Noorwegen

Eigen ervaring met de pakketten

Ik wist onlangs een pakket te bemachtigen. Voor € 4,99 kocht ik een pakket bij de bakker. Zag er echt super uit. Ik moest wel zelf een tas meenemen. Dat hoort bij het concept. En dat is prima, want tegenwoordig heb ik altijd tasjes bij me. Neem zelden nog een plastic tasje mee. Ik kreeg mee bij de locale bakker: een gebakje, twee croissants, stokbrood, een heel brood, een half brood en een zak krentenbollen. Het had een waarde van ongeveer €14,95.

Een too good to go pakkket van de lokale bakker.
Mystery box 11 april 2019

De tip om een Too good to go pakket te bemachtigen!

Ik vind het inmiddels een sport om er op tijd bij te zijn om wat te kunnen kopen. De ene winkel gaat nu eenmaal harder dan de ander.

Wil je bijna zeker zijn van een pakket van je favoriete ondernemer die meedoet aan too good to go? Kijk dan hoe laat het pakket opgehaald moet worden. 15 tot 30 minuten nadat deze verstrijkt komen de nieuwe pakketten voor de volgende dag in de app.

Ook buitenbeentjes kunnen gegeten worden

Ik vind het jammer dat in veel supermarkten nog niet de buitenbeentjes liggen. Waarom moet alles perfect zijn. Zelf heb ik jarenlang in de kassen gewerkt. De grootste tijd plukte ik paprika’s. Ik nam graag de b kwaliteit mee naar huis. Niks mis mee en smaakt net zo goed. Ze zien er alleen iets minder mooi uit. Helaas kan dat dan nog niet via too good to go.

Please follow and like us:

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial