Een brief aan: Tante Pollewop, hoera 9 jaar

Lieve Tante Pollewop,

Vandaag ben je 9 jaar geworden en dat betekend de bekende brief aan jou voor het afgelopen jaar. Want wat is er veel gebeurd. We gaan weer even terugblikken.

Na de zomervakantie mocht je beginnen in groep 5. Dat begon gelijk samen met een van je vriendinnen naar school lopen. Niet meer met mama mee, maar zelf verantwoordelijk zijn dat je op tijd op school bent. Ook al gaat dat soms weleens verkeerd. Inmiddels lopen jullie met zijn drieën naar school. En vormen jullie een vast loopgroepje. Samen met je vriendinnen sta je dan in het park te wachten tot de school begint. Heerlijk met elkaar te giebelen.

Aan het begin van het schooljaar krijgen we ook bericht dat je een keer mag komen kijken bij de voorselectie van het turnen. Daar mag je uiteindelijk blijven en wat zien we je daar groeien. Van een keer in de week ga je nu naar twee keer in de week. Uiteindelijk komt dat een andere dag met extra uren voor in de plaats. Net voor de zomervakantie krijg je de vraag of je de selectie wil komen versterken. En daar antwoord je volmondig ja op. Jullie hebben daar inmiddels een hele leuke club meiden en je hebt het er enorm naar je zin. Het is gaaf om te zien dat je er zo veel plezier aan beleeft.

Tijdens een gesprek met jou juf eind 2022 komt ze erachter dat in de overdracht iets niet goed is gegaan. Daarmee is dus geen rekening gehouden dat je een bepaalde toets moest maken om te zien of je in aanmerking komt voor een dyslexie onderzoek. Je juf gaat er achteraan en alles wordt nu alsnog in gang gezet. Inmiddels weten we dat je er voor in aanmerking komt en in augustus gaan we de test met je doen.

We hadden het net al over je vriendinnen. Heerlijk om te zien dat je er zo veel hebt waar je mee kan genieten. Je bent steeds vaker de hort op met de meiden. Lekker door de wijk banjeren en kattenkwaad uithalen. Maar ook leuke dingen met ze doen.

Ook ga je nog steeds iedere week met veel plezier naar de scouting. Ook daar kom je steeds meer los.

In de meivakantie gingen we naar Legoland en wat genoot je daarvan. Vier dagen pretpark, je kan jou niet blijer maken. Dat we net een weekend weg gingen naar Texel, terwijl je klasgenoten naar de Efteling gaan. Daar had je flink de balen in. Ik ben dan ook heel benieuwd als je straks je verjaardagscadeau krijgt. Want ook al denk je dat je je cadeau al hebt gehad, die kaartjes van de Efteling hadden we al liggen voor je.

Ook ben je ons pechvogeltje. Dat bewees je maar weer afgelopen vakantie. Bij een sprong in het zwembad kwam je verkeerd terecht en kwam je met je kin op de rand van het zwembad. Gevolg een lelijke snee van bijna twee centimeter die in het ziekenhuis gehecht moest worden. Dat werd 3 dagen niet zwemmen op vakantie en daar baalde je behoorlijk van.

Je kinderfeestje vierde je bij The City en je had alles zelf bedacht zoals je het wilde. Waardoor het echt jouw feestje was. En je cadeautjes waren voornamelijk oorbellen. Je hebt namelijk een echte oorbellentik. En eigenlijk wil je een tweede gaatje in ieder oor.

En afgelopen twee weken waren we op vakantie in Frankrijk. Hoe bijzonder was het dat een van je vriendinnen op dezelfde camping was. We waren er nog geen koud 30 minuten toen ze je zag en riep. Wat was dat een feestje he om die week ook met haar door te brengen.

Maar vandaag gaan we jouw feestje vieren. Alleen met het gezin. Van het weekend gaan we samen met papa jullie feestje vieren. Lieverd gefeliciteerd met je verjaardag. Blijf groeien in alles wat je doet. We zijn trots op je. Op naar de volgende mijlpaal, je 10e verjaardag.

Liefs,

Mama.

Please follow and like us:

1 gedachte over “Een brief aan: Tante Pollewop, hoera 9 jaar”

  1. Hier ook een negenjarige in huis. Wat worden ze snel groot he! Je knippert een paar keer met je ogen en al die tijd is verstreken. Wat een mooie brief Inge. Proficiat aan je grote meid!

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial