Gent, hoe heb ik het ervaren als HSP

Voor mijn verjaardag kreeg ik een cadeaubon van Van der Valk hotels. Maar het kwam er lang niet van om hem te besteden. Een week voor mijn volgende verjaardag gingen we uiteindelijk toch nog dat nachtje weg. Het werd Gent in België. Hoe ik deze stad ervaarde als HSP laat ik je graag weten. En natuurlijk deel ik ook de leuke tips die ik van jullie kreeg om te bezoeken in Gent.

Voorbereiding voor de trip

Ter voorbereiding op de trip naar Gent, wilde ik eerst weten wat we van de stad konden verwachten. Wat is leuk om te doen. Deze voorbereidingen trof ik in november al. Schreef ze op en liet het even bezinken. En het was zoveel leuks, dat in de 24 uur dat we weg zouden zijn niet alles haalbaar is om te doen. Dat is het eerste punt wat ik moest beseffen. En omdat ik niet alleen ging, maar samen met mijn man moest er een goede balans zijn van wat we beide leuk vinden om te doen.

Al eerder geweest

Na het boeken van de trip naar Gent bedacht ik me ineens dat we er weleens eerder waren geweest. Of was het toch Brugge? In december 2011 bleken we dus echt in Gent te zijn geweest. Dat was al ruim 11 jaar geleden, dus geen probleem om nog eens te gaan. Ik pakte het fotoboekje erbij om eens te kijken wat we toen gedaan hadden. In de 4 dagen dat we er toen waren hadden we uiteindelijk niet zo heel veel bijzonders gedaan. Althans ik kwam de highlights tegen die nu ook op mijn lijstje stonden.

Eindelijk was het zover, naar Gent

Na ruim twee maanden wachten, was het dan eindelijk zover. Onze minivakantie met zijn tweeën naar Gent. Omdat ons hotel (van der Valk Gent-Nazareth) buiten de stad lag was het even bedenken hoe we het beste de stad in konden. Gent werkt met slimme camera’s in de stad vanwege de lage emissiezone. En de hele dag parkeren in de stad zou vast niet goedkoop zijn. Buiten de lage emissiezones zijn veel P&R’s waar je of met het OV of met een gratis shuttlebus naar de stad kan. We kozen voor een P&R die op de route naar het hotel zou liggen en pakte vanaf daar de tram naar de binnenstad.

Ook interessant om te lezen: Een lange autorit met een HSP

Een eerste indruk

We kwamen de stad in via de kant van de Sint Michelskerk. Het was inmiddels ruim lunchtijd geweest en moesten op zoek naar een eettentje. Op weg naar de stad kwamen we langs Alice, welke ik als tip had gekregen. Maar helaas daar moet je echt voor reserveren. Dus liepen we verder en streken neer bij Café ‘t Galgenhuis. Waar we even wat dronken om daarna verder te gaan. Want we hadden nog steeds niet geluncht. Bij het Frietatelier stond een enorme rij dus al struinend door de straatjes op zoek naar iets om te eten. Het werd uiteindelijk Maison Paul. Wat ik vooral heel opvallend vond was dat de stad zo autoluw is en ook dat je niet constant bussen en trams hoort en ziet. En ja het was op zaterdag echt druk van de mensen, maar toch voelde dat op de drukke winkelstraat na niet zo.

St. Nikolaaskerk Gent.

De stad Gent verkennen

Iedere keer dat gehannes op google maps is niks voor mij. Ik heb liever een toeristenkaart in de hand, dus na de lunch eerst naar de toeristen informatie (VVV). Vanuit de VVV vertrokken we met touristenkaart in de hand naar Kasteel Gravensteen. Omdat de tijd in Gent maar beperkt was, zijn we niet naar binnen geweest. Ga je wat langer naar Gent, overweeg dan de City Card Gent. Vanuit daar liepen we een rondje langs de highligts. De Korenlei, St. Michelsbrug, St. Niklaaskerk, de Stadhal, Belfort, St. Baafskathedraal en Duivelsteen. Natuurlijk kon het graffitistraatje ook niet ontbreken.

Slenteren en borrelen

Op zo een middag slenter je wat af en zoals ik al zei, in de winkelstraat was het druk, maar over het algemeen was het gewoon heel goed te doen in de stad. Het buiten zijn en wandelen helpt me ervoor te zorgen dat ik niet zwaar overprikkeld raak. We wisselde het lopen door de stad af met borrelen. En zo streken we neer bij de Dulle Griet op de Vrijdagsmarkt. Hou je van bier en vind je het niet erg om in een druk café te zitten. Dan is dit een aanrader. Wat een tof café is dit. Het was er zo gezellig dat wij er bleven plakken en genoten van een (alcoholvrij) biertje en een schoteltje hapjes. Daarna zijn we rustig terug gegaan naar het hotel. Oh en neem je een glas bier waarin 1,5 liter bier kan? Dan moet je als borg je schoen inleveren. Want deze mooie bijzondere glazen verdwenen in het verleden op mysterieuze wijze uit het café.

Hotel van der Valk Gent-Nazareth

Het hotel ligt aan de autosnelweg E17 dus kozen we voor een kamer aan de boszijde. De kamer was ansicht oké, maar voelde oud aan. Dat bleek ook wel toen we de badkamer in kwamen. Het bad was heel laag en nodigde niet uit om even in bad te gaan liggen. De deur bleek zijn beste tijd wel te hebben gehad, want het sierrandje viel eraf waardoor er allemaal spijkertjes uitstaken. De douche was oké, maar je kon na het douchen wel de badkamer dweilen. Er lag een hele plas water op de grond. We hadden in het hotel een tafeltje in het restaurant geboekt. En zoals we gewent zijn van Van der Valk is het eten goed. Ook het ontbijt was zoals het ook altijd is bij van der Valk.

Grappig weetje: we ontdekte nadat we terug naar de stad reden op zondagochtend dat we bij het benzinestation waar het hotel naast zit we een korte stop hadden gehouden onderweg naar de Vendee, Frankrijk.

Gent op zondag

We hadden nog niet alles gedaan wat we wilde in Gent, dus gingen we na het ontbijt terug de stad in. We hadden vooraf al bekeken wat we wilde doen. Ik wilde nog graag twee korte wandelingen maken, die goed met elkaar te combineren waren. En als afsluiter zouden we dan nog even gaan varen. Gent op zondag is een stuk rustiger. Goed om te weten is dat op de eerste zondag van de maand het koopzondag is in Gent en dan is het een stuk drukker in de stad. Maar zo was het goed te doen. We namen van de toeristenkaart de route voor romantici en voor de lekkerbekken. Een leuke route door verschillende wijken waar veel valt te zien.

Tot slot nog het varen. En het voordeel daarvan was dat we samen met nog een stel samen op de boot zaten. Dus het was ook nog een soort van relaxt. En veel leuke weetjes over de stad. Zo is de St. Nikolaaskerk van de zeevaarder (wist je trouwens dat sint nicolaas de beschermheilige is van de zeevaarders en dat hij daarom met de boot komt ;-)). En de Sint Michielskerk van de bierbrouwersgilde. Die kerk heeft geen toren omdat al die brouwers het geld opdronken aan bier.

Kasteel Gravensteen.

Ook leuk om te lezen: Vakantiepark de Leistert staat op mijn bucketlist

Heerlijke minivakantie

Het was een heerlijke minivakantie in Gent. We hebben genoten van de stad Gent. Nu ben ik een prikkelzoekende HSP, dus ga graag weekendjes weg. Een stad als Amsterdam vind ik veel te druk, maar Gent had voor mij alle ingrediënten voor een heerlijk fijn weekend. Ik kwam niet overprikkeld thuis en dat is voor mij het allerbelangrijkste van een weekend weg. Ik durf vanuit mijn kant zeker te zeggen dat ik Gent als HSP zeer positief heb ervaren.

Alle tips op een rijtje

In de tekst heb je al een aantal bezienswaardigheden zien staan. Op de blauwe kun je klikken voor meer informatie op officiële websites. Het lukte niet om alles te bezichtigen of te doen in 24 uur inclusief slapen. Toch wil ik alle tips die ik gehad heb nog even met jullie delen. En voor je naar huis gaat neem je voor het thuisfront nog even Gentse neuzen mee.

Bezienswaardigheden

  • Graffiti straatje
  • Rondvaart Gent
  • Belfort
  • Kasteel Gravensteen
  • St. Nikolaaskerk
  • St. Michielskerk
  • St. Michielsbrug
  • St. Baafskathedraal
  • Duivelsteen
  • Stadshal (bruidsparen kijken op zaterdag)

Café en restaurant

Idylische fotoplekjes in Gent

Wil jij nou geweldige plaatjes van jezelf schieten op mooie plekjes in Gent? Kijk dan eens op de blog van Sarah De Gheselle. Heb er namelijk zelf ook even stiekem gekeken waar ik leuke foto’s kon maken.

Please follow and like us:

1 gedachte over “Gent, hoe heb ik het ervaren als HSP”

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial