Boekentip: Anders pak je toch gewoon een goed boek?

Eind 2020 won ik via Made By HSP het boek van Kim de Lange “Anders pak je toch gewoon een goed boek?“. Kim signeerde het boek en schreef er nog een persoonlijke boodschap in. Vrij snel begon ik met lezen van het boek. Hoewel ik geen snelle lezer ben, had ik hem vrij snel uit. Vandaag wil ik graag met jullie delen wat ik van het boek vind.

Wie is Kim de Lange?

Kim de Lange is zelfstandig ondernemer en werkt als trainer, (trainings)acteur, coach en auteur. Sinds 2006 traint ze zeer uiteenlopende organisaties in communicatie: van medisch specialist tot brandweervrouw. Haar trainingen zijn altijd interactief en gericht op ervaringsgericht leren.

Het boek

Het boek is Kim haar burn-out dagboek. Net voor de kerst van 2017 viel Kim om met een burn-out. In het dagboek dat begint op 19 december neemt ze je mee in wat ze die dag voelt. De rek is er zacht gezegd een beetje uit. De nieuwe opdrachten weet ze niet zo goed wat ze daar nu mee moet, het 10-minuten gesprek van haar puber dochter is die bewuste dag en ze is eigenlijk gewoon doodvermoeid opgestaan die ochtend. Ze gaat toch die dag naar haar werk en dan gaat het toch echt mis. Ze heeft nog een afspraak bij de huisarts en die print wat uit over burn-out/overspannen uit, nadat ze haar klachten (uitvalsverschijnselen) benoemd. In de dagen die volgen neemt ze je mee in de mist die burn-out heet. Met enige regelmaat geeft Kim je een kijkje in haar brein, in haar leven en waar ze tegenaan loopt als zelfstandig ondernemer. De stappen die ze bewandelt om weer gewoon Kim te worden.

anders pak je toch gewoon een goed boek

Waarom dit burn-out dagboek?

Veel boeken die geschreven zijn over een burn-out zijn zelfhulpboeken. Er zijn maar weinig tot geen boeken die het proces vanuit een persoon zelf geschreven zijn. Daarom besloot ze tijdens haar burn-out dat ze graag haar proces wilde delen met andere mensen die te kampen hebben met of een familielid/vriendin die in een burn-out zitten. Geen zelfhulpboek met tips en tricks. Een boek waarin erkenning en herkenning te vinden is.

Wat vind ik van het boek?

Ik was herstellende van een burn-out toen ik dit boek won. Voor mij was dit zo fijn om te lezen. Het boek is makkelijk te lezen. Het is echt dagboek. Ieder hoofdstuk is een dag uit het leven in een burn-out van Kim. Ieder zijn of haar burn-out is anders en toch herken ik veel in het verhaal van Kim. Het gaf mij het gevoel dat ik niet gek was en de dingen die mij afgelopen voorjaar/zomer overkwamen ook echt bij de burn-out hoorde. Het was voor mij echt een feest van herkenning. Het boek is geen zwaar boek om te lezen en ondanks de burn-out zit er ook humor in. Dit boek ga ik ook zeker nog eens aan mensen in mijn directe omgeving laten lezen om ze gewoon is een beetje een idee te geven wat een burn-out is. Eerlijk is eerlijk, je kan er pas echt wat over zeggen als je het zelf hebt meegemaakt. En dit boek geeft ook mensen die nooit in een burn-out hebben gezeten een beetje een idee krijgen hoe het er aan toe gaat. Een echte aanrader dus dit boek.

Deze blog is uit eigen beweging geschreven. Ik vind het oprecht een fijn boek. Naast bij de grote “aanbieders” kan je het boek ook bij Kim zelf bestellen. De in deze blog geplaatste links zijn geen affilate links.

Please follow and like us:

2 gedachten over “Boekentip: Anders pak je toch gewoon een goed boek?”

    • Was echt een fijn boek om te lezen. Voor mezelf om te lezen dat hoe mijn lichaam reageerde normaal is. Maar het is ook een goed boek voor andere om eens een idee te krijgen hoe iemand in een burn-out zich voelt

      Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial