Wat ik leerde van de citytrip met mijn gezin

In de meivakantie van 2024 ging ik met mijn gezin op citytrip. Dit hadden we als gezin nog niet eerder gedaan. Dus het was toch best nog een soort van spannend. Toch pakte deze citytrip met mijn gezin goed uit. We genoten alle vijf enorm. Maar ik leerde ook wat deze trip. En dat is wat ik je graag wil vertellen. Dus nog niet iets van de trip zelf, maar een persoonlijk verhaal.

Eerder gemaakte citytrips zonder gezin

Ik heb al meerdere citytrips gemaakt maar dan zonder mijn gezin. Zo ging ik zowel met mijn man, school als vriendinnen steden bezoeken. Parijs, Barcelona, Praag, Dublin en Londen werden in de kinderloze tijd bezocht. Maar ik was altijd verrot van zo’n citytrip. Toen nog niet wetend dat ik hoogsensitief ben. Maar eigenlijk was ik tijdens en na iedere citytrip zwaar overprikkeld.

Alle hotspots bezoeken

Als ik een citytrip maakte dan was het doel om alle hotspots van de stad te bezoeken in de korte tijd dat ik er was. Maakte een plan, zodat we iedere dag een wijk konden bezoeken en dan ook nog zo veel mogelijk te kunnen zien. Wat Inge in haar kop heeft zit niet in haar kont. Dus gaan met die banaan.

Ook interessant: Een minivakantie om voor jezelf te zorgen

Ik heb prikkels nodig

Een vakantie aan het strand of zwembad en een hele week niks doen is niet aan mij besteed. Dan raak ik onderprikkeld. Ik heb tijdens mijn vakantie echt prikkels nodig. Daarom is een citytrip echt aan mij besteed. Het bekijken van de stad en bijvoorbeeld leren over de geschiedenis van die stad voed mijn leerhonger. En dat zijn goede prikkels.

Voorbereiding van de citytrip

Als ik dan op citytrip ga dan bereid ik me goed voor. Ik zoek in boekjes en op blogs naar leuke hotspots voor toffe foto’s, maar ook laat ik me leiden door FOMO (fear of missing out). Ik wil echt niks missen. En die voorbereiding is prima, maar ik sla daar dan soms in door. De lijst is eindeloos met wat ik wil zien en doen. Dat gaat nooit passen in de citytrip. Het resultaat is dat ik dan vaak teleurgesteld raakte. Iets met verwachtingsmanagement.

Eerste citytrip met mijn gezin

Nu de kinderen ouder worden willen we ook andere soorten vakanties met ze doen. We zijn al aan het sparen voor een citytrip met het gezin naar New York en we willen ook graag met ze naar Lapland. Ook daar wordt al druk voor gespaard. Maar laten we dichterbij beginnen. We gingen met het gezin een eerste citytrip maken naar Valencia. En ook nu had ik weer een hele lijst met dingen die ik wilde zien, hotspots om mooie foto’s te maken. Maar nu waren we niet met twee volwassenen, maar hadden we ook drie kinderen bij ons. En dan ‘moet’ je je aanpassen aan de kinderen.

Wat ik leerde van de citytrip met mijn gezin

Het aanpassen aan het tempo van de kinderen werd voor mij een hele wijze les deze citytrip met mijn gezin. Ik leerde vertragen. Het aanpassen van het tempo en vooral oké zijn met niet alles kunnen zien en doen wat ik in gedachten had. En weet je wat het mooiste van alles was? Ik heb intens genoten zonder overprikkeld te raken. Ik kreeg de prikkels die ik nodig had, maar niet een overkill. Een citytrip met mijn gezin zorgde voor balans tijdens de vakantie. En kwam ondanks een citytrip opgeladen thuis. Dit was echt een eyeopener.

Waar het echt om gaat

Bij een citytrip gaat het helemaal niet om dat je alles ziet, maar dat je voor kwaliteit gaat van de reis en niet om de kwantiteit. Deze citytrip met mijn gezin is er een met een gouden randje. En zit nu nog na te genieten.

Please follow and like us:

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial