Hoera onze Beer 7 jaar!

Lieve Beer,

Vandaag wordt je zeven jaar! Echt niet te geloven hoe snel het allemaal voorbij vliegt. Daarom is het tijd om vandaag op je verjaardag terug te blikken of je zesde levensjaar.

Vorig jaar rond deze tijd maakte jij je klaar om naar groep drie te gaan. We sloten het schooljaar af met een picknick samen met alle oudste kleuters die naar groep drie gingen. Wat was het een feestje met elkaar.

In de zomer gingen we met elkaar naar Frankrijk, we zaten in de Vendeé. En weet je wat het leukste was, je mocht eind juni afzwemmen voor je A diploma. En dat betekende dat je in de vakantie geen bandjes meer om hoefde met zwemmen. Alleen dat was al een feestje op zich. Papa en mama konden allebei niet aanwezig zijn bij het afzwemmen, maar opa en oma waren goede vervangers.

Samen met je zus de vrijheid om op de camping te gaan en staan waar je wil. Alleen het zwembad daar mocht je niet alleen naartoe.

De start in groep drie was wel even wennen. Je bent van jezelf een bewegelijk mannetje. Dat je nu veel stil moet zitten, dat was misschien wel het grootste verschil met de kleuters. Maar je hebt plezier in het leren, hoewel je soms te snel wil en jezelf vergelijkt met de andere jongens. Lastig is dat he, maar houd je eigen tempo aan en je gaat er echt komen waar je straks wil.

Ook begon je met voetballen. Daar geniet je iedere week weer van. We zijn begonnen met een keer in de week trainen. Op zaterdag een wedstrijd spelen zat er nog even niet in, want eerst moest zwemdiplom B worden gehaald. Dat deed je uiteindelijk net na de herfstvakantie. Daar hebben we een klein feestje van gemaakt.

Verjaardagstaart met regenboog laagjes.

Ook kwamen we in een periode waarin je het niet naar je zin had op school. Het was iedere dag strijd om je op school te krijgen. Wat het precies was wisten we niet, maar inmiddels is het duidelijk dat het lag aan het feit dat het onzeker was wanneer de juf weer terug op school kwam. Die onzekerheid en onrust deed wat met jou. Nu er duidelijkheid is in de klas, is bij jou de rust weer terug. Ook heb je een gezellige groep jongens om je heen verzameld. En met elkaar doen jullie Ronaldo en Mbappé na.

Waar je vorig jaar zelfstandig al een boekje las in AVI Start, moeten we nu met je in het programma bouw werken. De leesgenen heb je van je vader 😉 Als we maar voorlezen dan gaat het goed.

Ook hebben we je dit jaar enorm zien groeien. Waar je vorig jaar echt nog dingen spannend vond, stap je nu zo de achtbaan in. En kom je er met een grote lach op je gezicht en staan je ogen op standje pret. Van de week hebben we je verteld dat je meer verantwoordelijkheden krijgt. Dat betekend dat je nu alleen de straat mag oversteken zodat je zelf naar de speeltuin kan en naar de pannakooi. Jou een stapje los laten is weer even een dingetje. Je bent wat onbehouwen, maar wel gevoelig.

Soms zien we je ook stoeien met je gevoelens. Vind je het lastig om het onder woorden te brengen en laat je zien dat je met regelmaat je oma mist. Als we je moeten corrigeren maakt dat veel indruk en kan je intens verdrietig zijn. Net als jullie met de jongens onderling weleens kattenkwaad naar elkaar toe uithalen. Maar ook als jullie de binkies naar elkaar uithangen kan je verdrietig worden als het dan even te veel stoer doen wordt en je het gevoel krijgt er alleen voor staat. Ze ineens “niet” je vriend zijn.

Stoer en gevoelig, dat is hoe we je nu willen omschrijven. Echt zoals je bent. De vriendelijkheid zelf, maar ook het jongetje dat het hoogste woord heeft, de leiding neemt in kattenkwaad uithalen. De grappigste woorden zijn die van het mannelijke geslachtsorgaan en de grote boodschap die jullie het liefst keihard over straat roepen en daarna over de grond rollen van het lachen.

Gister hebben we hem al gevierd voor de familie. Op hemelvaart hebben we hem gevierd voor je vriendjes. Bowlen en lasergame spelen stond er op het programma. Ook daar genoot je van. Hoewel het in slaap komen wel echt een dingetje was. Maar dat hoort nu eenmaal bij je gevoelige kant.

Lieve grote beer, blijf je mooie ik, want dan vinden we je echt het leukste. Geniet van je verjaardag vandaag op school. We houden van je en hopen nog vele mooie jaren met veel mooie herinneringen met je te maken.

Veel liefs,

Mama

Please follow and like us:

1 gedachte over “Hoera onze Beer 7 jaar!”

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial