Brief aan mijn kleuter

Vorige week vierde we haar vijfde verjaardag, daarom deze week een brief aan onze dochter om haar levensjaar door te nemen.

Lieve meid,

Vijf jaar alweer! Niet alleen jij, maar dat betekend dat ik al vijf jaar jouw mama mag zijn. Wat is dit jaar voorbij gevlogen. Ik wil hem graag met je doornemen.

Naar school

In augustus 2018 ging je voor het eerst naar school. Wat was dat eerste half jaar pittig voor jou. Je vond het iedere dag moeilijk om afscheid te nemen. In de klas kreeg je steeds meer vriendjes en vriendinnetjes. Ook al kregen wij te horen dat je wat meer voor jezelf mag opkomen, weten wij wel dat dat ooit goed gaat komen. Je bent zoals je bent. Rekenen is wel echt jouw ding. Niet zo gek met rekenknobbels als ouders. De ontwikkeling die je door hebt gemaakt is enorm. Van krassen naar kleuren en schrijven. Na de zomervakantie wordt je oudste kleuter.

Je broers

Je werd eind 2018 voor de tweede keer grote zus. Wat ben jij lief voor je kleine broertje. Lekker kroelen, lekker spelen, helpen eten geven en je wil soms iets te veel helpen. Al was dat ook wel even anders. Alle aandacht ging uit naar je broertje en de jaloezie sloeg even toe. Voor je andere broer kan je heel lief zijn, maar soms zijn jullie ook echt broer en zus. Vechten jullie elkaar bijna het huis uit.

Trots

Weet je dat ik ook ontzettend trots ben op je. Pas hadden we een ongelukje in huis. Ik was even de controle kwijt en moest even alle zorg aan je broertje geven. Wat was jij een kanjer dat je papa op de hoogte hield via de telefoon. Zijn opdrachten aannam en uitvoerde. Je zorgde dat ik je beide broers kon helpen. Je rustig bleef.

Je gevoeligheid

Dat je gevoelig bent komt ook dit jaar weer goed naar voren. Geuren en geluiden triggeren je, maar vooral dat laatste gaan we je mee leren omgaan. We maken mooie stappen met je, al gaat het met vallen en opstaan. Spannende momenten en nieuwe locaties zorgen voor onrustige nachten. We hopen hier ook snel wat voor je te vinden om je beter te helpen.

Eerste keren

Afgelopen jaar had je veel eerste keren. Eerste keer spelen bij een vriendinnetje, kinderfeestje, je eigen kinderfeestje, eerste keer naar school en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Ze waren spannend en leuk. Wat heb je ervan genoten he.

Mooi nieuw levensjaar

We gaan op naar een nieuw mooi levensjaar met leuke dingen in het verschiet. We gaan ze beleven en genieten. Het wordt een mooi jaar waarin je ook oudste kleuter wordt. De tijd vliegt en voor je het weet vieren we weer je verjaardag. Geniet met volle teugen kanjer.

Liefs mama

Please follow and like us: