Poster voor het laten groeien van het zelfvertrouwen

Het zelfvertrouwen is vaak een dingetje bij hoogsensitieve kinderen. Er zijn vele manieren om het zelfvertrouwen te laten groeien bij (hoogsensitieve) kinderen. In dit blog wil ik het hebben over de poster van Edufari die als doel hebben om kinderen te laten groeien in hun zelfvertrouwen. Lees mee wat ik van de posters vind.

Uit de onzekere mondjes

Ik merk regelmatig dat onze kinderen behoorlijk onzeker zijn. Dan zijn ze ineens intens verdrietig omdat ze denken dat ze geen vriendjes hebben. Dat de een de ander niet lief vindt. Of omdat het lezen of rekenen even niet zo lekker ging door één foutje. Dan hebben ze het gevoel dat ze het helemaal niet kunnen. De kinderen moeten daarin groeien. Hoe fijn is het als ouder zijnde dat je daarin handvatten kan gebruiken in welke vorm dan ook. Tips of juist iets visueels. Thuis en op school zijn onder andere twee plekken waar kinderen in een veilige omgeving kunnen groeien op deze vlakken.

Lees ook: Zelfvertrouwen hoe vergroot je dat voor HSP-ers?

Poster “Als ik iets ‘fout’heb gedaan dan…

De poster “Als ik iets fout heb gedaan dan…” is er een op A2 formaat en op stevig papier gedrukt. De poster geeft in de vorm van spreekwolkjes opstekers als een kind iets ‘fout’ heeft gedaan. Maar eerlijk, voor de onzekere volwassenen zijn dit ook opstekers. Je kunt hierbij denken aan de volgende voorbeelden. Dat je eerlijk verteld dat je iets fout hebt gedaan naar jezelf maar ook naar anderen. Je niet zelf de fout ben. Dat je sorry zegt. Of bijvoorbeeld dat fouten maken juist heel menselijk is.

Poster om zelfvertrouwen te vergroten van een kind.

Poster: Tips voor meer zelfvertrouwen

De poster “Tips voor meer zelfvertrouwen” geeft je tips om het zelfvertrouwen van je kind te laten groeien. Het nodigt ze uit om nieuwe dingen te doen. Maar ook dat je niet alles zelf hoeft te doen en dat je om hulp mag vragen. Maar dat je ook nee mag zeggen tegen dingen die niet goed voelen. Het zijn zomaar een paar voorbeelden die jouw kind helpen meer zelfvertrouwen te krijgen.

Poster tips voor meer zelfvertrouwen.

Wat is Foozle?

Foozle is Belgische een webshop met educatieve spelletjes en materialen. Je kunt hierbij denken aan de hiervoor genoemde posters, maar ook denkspelletjes, tellen- en rekenspellen, strategiespellen, letters- en talenspellen. Maar ook coderen, reactiesnelheid, motoriek en lateralisatie

Wie zit er achter Edufari?

De posters zijn ontworpen door Ilse, het gezicht achter Edufari. Daarom vind je ook de naam Edufari op de posters. Ilse is naast moeder, partner en blogger ook gecertificeerd specialist in hoogbegaafdheid. Op Edufari deelt zij tips voor leerrijke avonturen.

Lees ook: Het nut van beren op de weg bij hoogsensitieve mensen

Wat vind ik van de poster?

Zelf hebben we de poster “Als ik iets ‘fout’ heb gedaan dan… ” gekregen. Het is een fijne en kleurrijke poster. Twee geïllustreerd kinderen maken de poster af. Ondanks de verschillende kleuren is het geen schreeuwende poster, maar een uitnodigende poster. Op het moment dat ik de poster op ging hangen stonden er drie nieuwsgierige kinderen te kijken. Maar ook de oudste begon gelijk te lezen. Samen hebben we de praatwolkjes gelezen en erover gesproken. Ik heb de poster opgehangen in het zicht voor de kinderen, zodat het blijft uitnodigen om met elkaar in gesprek erover te gaan als het nodig is.

De “Tips voor meer zelfvertrouwen” poster is een mooie aanvulling op de poster. De poster heeft dezelfde achtergrond kleur, waardoor je ze mooi kan matchen op de muur/deur/prikbord. Mooie tips die je gewoon in het dagelijks leven kan gebruiken. En superhelden in de vorm van dieren spreekt jonge kinderen zeker aan.

De posters zijn zowel los als een set verkrijgbaar bij Foozle. En wil je weten wat Mieke, moeder van 3 kinderen en juffrouw in het 3e leerjaar (België) vindt van de posters als moeder, maar ook als leerkracht? lees dan eens haar blog over deze posters.

De foto van de poster tips voor meer zelfvertrouwen is met toestemming van Ilse verkregen.

Please follow and like us:

3 gedachten over “Poster voor het laten groeien van het zelfvertrouwen”

  1. Wat een mooie poster! Sommige kinderen en volwassenen hebben meer te worstelen met negatieve gevoelens dan anderen. Omdat ze vaker op hun kop krijgen. Of falen (in hun eigen oog).

    Leuke post.

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial