Papa aan het woord

Via mama liefde kwam ik deze vaderdag tag tegen. Omdat er zaterdag een heel verslag komt van de vakantie deel ik deze en volgende week geen lief dagboek. Vandaag laat ik dus voor een keer manlief aan het woord.

1. Hoeveel kinderen wou je, voordat je vader werd? Is dat aantal veranderd sinds je vader bent geworden?

Ik had altijd een wens van minimaal twee. Maar ik wist toen niet of twee voldoende was of dat ik graag een derde kindje wilde. Vier kinderen vond ik toen (en nu nog steeds) te veel. Sinds dat ik vader ben geworden hebben we bewust gekozen om voor kindje een en twee te gaan. Over kindje drie hebben we lang gesproken. Mijn mening is niet echt veranderd, eerder wat verder ingevuld.

2. Hoeveel kinderen heb je op het moment? (geslacht en leeftijd)

Op dit moment hebben we drie kinderen. Een dochter van bijna vijf, zoon van net drie en een tweede zoon van ruim vijf maanden.

3. Zijn de kinderen gepland of een verrassing?

We hebben bewust gekozen om te gaan voor ons eerste en tweede kindje. We hebben veel en lang gesproken over een eventuele derde kindje. Voordat we een gezamenlijke beslissing zouden nemen, nam moeder natuur het heft in handen.

4. Wat vind je het leukste aan papa zijn?

 Naast een lieve en mooie vrouw, een leuke baan voegen de kinderen echt veel liefde en plezier aan mijn leven toe. Natuurlijk zijn er momenten dat je ze wat minder lief vindt, maar dit weegt bij lange na niet op tegen alle mooie momenten.

5. Hoe vond je het toen je hoorde dat je vader zou worden?

Heel onwerkelijk dat het ging gebeuren (over 9 maanden). Het echte besef kwam pas in de laatste weken van de zwangerschap. Wel veel blije en spannende gevoelens.

6. Wat was het eerste wat je dacht toen je je kind(eren) zag?

Mijn “normale” nachten zijn voorbij. Ik weet niet meer wat mijn eerste gedachten waren.

7. Wat is het meest uitdagende / belonende van het vader zijn voor jouw?

Ik werk fulltime, dus doordeweeks is mijn tijd met hen beperkt. Dus wanneer het werk om extra uren vraagt, moeten de kinderen deze uren vaak inleveren. De combinatie van werken, gezellig hebben met de kinderen en ze in het normale ritme houden is soms erg lastig.
De onvoorwaardelijke liefde en vertrouwen van hen is onbetaalbaar. Het is zeer belonend als ze vol trots komen vertellen over een activiteit of iets nieuws. Hetzelfde geldt als zij met een grote lach aan het spelen zijn.

8. Welk advies zou je papa’s to be geven?

Laat je niet gek maken door alle boekjes, het moedergevoel van je vrouw/vriendin is vaak het beste boekje.

9. Heb je papa-tijd? En zoja, hoe breng je dit door?

Ik heb geen apart dag(deel) vrij voor de kids. Ik probeer in het weekend veel tijd met hen door te brengen, spelletje spelen of even voetballen.

10. Wat is je favoriete familie activiteit?

Een gezamenlijk uitje naar het strand of het bos is altijd leuk.

Please follow and like us:

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial