De Schminkkraam voor een onvergetelijk kinderfeest

Onze dochter is altijd in de zomervakantie jarig. Dus het is altijd zoeken wanneer we haar feestje vieren. Dit jaar vierde we het in de een na laatste schoolweek. En wat voor een feestje! Ze wilde heel graag een keer iets met tutten of schmink. het werd het laatste. We hadden Tanja van De Schminkkraam op bezoek. Ik vertel je er in dit blog alles over.

Wie zit er achter “De Schminkkraam”?

“De Schminkkraam” is van de uit Den Haag afkomstige Tanja. Ze schminkt inmiddels 5 jaar en kan nu wel zeggen dat schminken haar passie is. Ik kan niet anders zeggen dan dat ze een vakvrouw is. Ze houdt er ook van om jouw feest kleur te geven met haar mooie creaties.

Kunstwerkjes op de gezichten

Tanja maakt echt ware kunstwerkjes op de gezichten van de kinderen. Ze heeft een aantal voorbeelden bij haar waarmee ze aan de slag gaat. Binnen no-time zijn de kinderen voorzien van bijvoorbeeld een regenboog of mooie bloemen. Maar prinsessen, stoere tijgers, prachtige vlinders en echte superhelden komen ook voor in haar voorbeelden. Maar een mooie regenboog op de arm? Tanja draait haar hand er niet voor om. En wil je nou eens zien wat De Schminkkraam nu allemaal maakt? Neem vooral een kijkje op haar Instagram feed, want daar showt ze regelmatig allerlei creaties.

De Schminkkraam met de jarige.

Wat zijn de mogelijkheden bij “De Schminkkraam”?

De Schminkkraam kan je boeken voor de volgende activiteiten:

  • Schminken
  • Glittertattoo
  • Kinderfeestjes
  • Donutwalls
  • Bezoek van een personage (informeer naar de mogelijkheden
  • Bloemenbuikjes

Natuurlijk kan dit voor een kinderfeestje, maar ook voor een bedrijfsfeest, schoolfeest, sportevenement, buurtfeest of een ander evenement waar je iemand nodig hebt om er een kleurrijk feestje van te maken. Vraag bij Tanja naar de mogelijkheden. Naast haar passie voor De Schminkkraam heeft ze ook een baan in loondienst.

Ook voor volwassenen

En mocht je nu denken, “De Schminkkraam” is alleen voor kinderen? Dan heb je het mis. Ze schminkt ook volwassenen. Zoek je iets moois voor een feestje of een festival, dan ben je bij Tanja aan het juiste adres. Een mooie eye design of festivallook maakt je outfit helemaal af volgens De Schminkkraam.

Lees ook: Kinderfeestje voor HSK, hoe houd je het leuk?

Hoe zag ons kinderfeestje eruit?

Voordat De Schminkkraam kwam hebben we eerst met de meiden patatjes gegeten en cadeautjes uitgepakt. Op de manier zoals onze jarige dat wilde. Ze houdt er niet van als er voor haar gezongen wordt, dus dat hebben we lekker overgeslagen.

Na het eten kwam De Schminkkraam, die eerst even rustig haar spullen klaar ging zetten. Toen de meiden zover waren zijn we met elkaar buiten gaan zitten. Het was namelijk heerlijk weer en Tanja ging starten met de glittertattoos. De meiden zijn allemaal tussen de 7 en 9 jaar en konden zelf ook lekker aan de slag. Eerst een mooi sjabloon uitzoeken en daarna mochten de meiden bij elkaar lijm in het sjabloon smeren. Ze mochten van De Schminkkraam 3 glitterkleuren uitzoeken en daarmee maakte ze de tattoos af.

Na de tattoos gingen de meiden aan tafel en mochten ze een gymtas gaan kleuren. Onze jonge dame is gek van LOL surprise, dus dat was het thema van de tassen. De Schminkkraam had deze bedrukt inclusief de namen van de meiden. Gewapend met textielstiften konden ze aan de slag. Mooie creaties ontstonden er bij alle meiden.

Terwijl ze allemaal druk aan het kleuren waren mochten ze om de beurt bij De Schminkkraam op de stoel. Maar eerst mocht er een mooi design uitgekozen worden. Stuk voor stuk veranderde de meiden in prachtige creaties. Ze waren zelfs zo mooi dat sommige er alles aan hebben gedaan om het nog een dag te laten zitten en zijn met schmink en al gaan slapen.

Hoe ervaarde onze jarige het?

Onze jarige had een feestje van haar leven. We deden de dingen die ze nu het liefste doet. Glitters, schmink en knutselen. We hebben haar enorm zien genieten.

De Schminkkraam leuk voor hoogsensitieve kinderen?

Tanja van De Schminkkraam is bekend met prikkelgevoelige kinderen. En weet ze heel goed op hun gemak te stellen. Ze is rustig en ontzettend lief voor de kinderen. Toen ik Tanja voor het eerst ontmoette was het ook gelijk alsof we elkaar al jaren kende. Dus wat ons betreft een echte topper.

Nu is en blijft het zo dat ieder kind anders is. De een houdt wel van schmink, de ander niet. Maar dat weet jij als ouder het beste.

Deze blogs zijn geschreven uit eigen ervaring. Regelmatig raadpleeg ik bronnen om bepaalde dingen uit te leggen over hoogsensitiviteit. Deze bronnen worden dan bij de blog vermeld. Wil je tips gericht op jou of jouw gezin, raadpleeg dan een HSP coach.

Deze blog is voortgekomen door middel van een samenwerking.

De foto’s zijn van Inge Beleeft. De Schminkkraam heeft meerdere creaties gemaakt bij de meiden, maar vanuit de privacy wetgeving plaats ik deze foto’s niet.

Please follow and like us:

1 gedachte over “De Schminkkraam voor een onvergetelijk kinderfeest”

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial