Zwemles, ik vind er wat van

De zwemlessen zijn hier in maart begonnen, iets vertraagd want het zwembad waar we zouden beginnen vloog een dag voor we zouden beginnen in brand. Dus zo op verheugd, was ineens een flinke teleurstelling.

Met twee weken vertraging

Uiteindelijk begonnen we met twee weken vertraging. Onze dochter had daar heel veel zin in. Eindelijk zwemles. Toch was het ook heel spannend. We hebben wel iedere week ons ochtendritueel. Tas inpakken, badpak aan, makkelijk zittende kleding aan, haar in een staart. Iets te eten en te drinken voor erna en gaan met die banaan.

In de kleedkamer

We zijn er altijd op tijd zodat we niet hoeven te rennen daar. De oordopjes zijn inmiddels in ons bezit want al heel snel na de eerste lessen zat ons meisje thuis met een flinke dubbele oorontsteking waardoor ze 6 weken les heeft moeten missen. Maar de oordopjes gaan in waarna we even kunnen chillen en dan douchen. Sinds een paar weken mogen we om 8:15 uur al naar de les. Dus dat is pluk de dag.

Hoe zijn de vorderingen

Het zwembad heeft een leuke tool om te kijken hoe de vorderingen zijn rondom de zwemlessen. Zo jammer dat deze niet worden bijgehouden. Daar heb ik inmiddels al wel mijn irritatie over geuit. En ik weet ook wel dat je ongeveer 1,5 jaar bezig bent met je a diploma. Ik vind ook belangrijk dat ze goed zwemt, maar verwacht ook van het zwembad dat ze de administratie op orde hebben.

Eerste stickers binnen

De eerste twee stickers zitten al een tijdje in het zwemavonturen pasport. Die wordt overigens zorgvuldig bewaart in de schatkist. We hopen dat dit ook wel een beetje als stimulans werkt.

Wachten tijdens de les

Het wachten tijdens de les vind ik niet zo erg. Ik beschouw het maar als me-time. We wisselen wel af. De ene week gaat de een de andere week de ander. We maken het onszelf wel makkelijk. Bakkie erbij, filmpje, boekje of een gezellig praatje.

Wat vind ik van de lessen

Buiten het feit dat ik zwemles heel belangrijk vind, vind ik het vooral vervelend dat je als ouders niet op de hoogte bent hoe je kind vordert. Elke maand mag ik wel zwemgeld betalen, maar weet niet hoe mijn kind vordert. Hopelijk gaan ze daar nog eens verandering in brengen. Ik mag nog wel een paar jaar. Ook het betaalsysteem vind ik ronduit bijzonder.

Wat zijn jullie ervaringen met zwemlessen?

Please follow and like us: