Zou jij aan zo’n programma meedoen?

Op tv verschijnen de meest bijzondere programma’s. Ik ben eerlijk, sommige kijk ik zelf ook. Kijk ik ze uit leedvermaak of juist gewoon uit verveeldheid of interesse. Soms vraag ik me af waarom mensen in hemelsnaam mee doen aan een bepaald programma. Of juist als ik in een andere situatie had gezeten had ik wellicht wel meegedaan aan het programma. Vandaag wil ik het hebben over temptation island en married at first sight.

Temptation Island

Temptation Island nadert zijn einde, maar iedere week keken wij steevast naar dit programma. We hebben dit programma niet altijd gekeken de afgelopen jaren. Ik vond het altijd zo’n onzin om aan zo programma mee te doen, maar toch won de nieuwsgierigheid. Ik ben vervolgens blijven plakken. Toch blijf ik het bijzonder vinden dat mensen aan dit programma mee doen.

Vakantie met verleidingen

Dat dit programma pure leedvermaak is, is wel duidelijk. Vier stellen gaan de uitdaging aan om de verleidingen te verstaan die ze continue krijgen. Het blijft ieder jaar spannend of ze dat gaat lukken. Krijgen we dit jaar net zo’n aflevering als vorig jaar? Tim zorgde vorig jaar toch wel voor de meest sensatie. Die ging al snel voor gaas. Ergens niet heel gek als een stel hitsige dames de hele tijd om je heen hangen. Maar dat geldt overigens ook voor de vrouwen met allemaal hitsige mannen.

Waarom doe je mee?

Ondanks dat ik het wel grappig vind om naar te kijken, snap ik niet dat je als koppel mee wil doen aan dit programma. Grote kans dat je relatie stuk loopt na dit programma. Er zijn maar weinig stellen die het overleven. Overigens valt het me vaak wel op dat dit stellen zijn die meedoen waar het toch al niet lekker loopt in de relatie. Waarom zou je in hemelsnaam meedoen aan dit programma?  Bewust de verleidingen opzoeken. Zoveel verleiding heb je in het dagelijks leven toch ook niet?

Dit seizoen

Dit seizoen is vooral een rustig seizoen. Vooral Sidney zorgt voor af en toe wat vuurwerk in het programma. Het vuurwerk bestaat namelijk uit zijn baldadigheid. Verder blijken ze dit jaar de verleidingen redelijk goed te kunnen weerstaan. Wat er vanavond nog gaat gebeuren op de dreamdate zorgt mogelijk wel voor spektakel. We gaan het zien. Zal er toch iemand de mist in gaan, of houden ze het allemaal netjes. Wat wel duidelijk is dat vooral de dames tot andere inzichten zijn gekomen tijdens deze temptation. Ze zagen hun partners in een ander daglicht. Wat op zich niet gek is, want daar zorgt de regie van het programma wel voor.

Married at first sight

Een ander programma wat ik al vanaf het eerste uur volg is Married at first sight. Vrijgezellen kunnen zich voor dit programma opgeven en worden door middel van de wetenschap aan elkaar gekoppeld. Er wordt van alles gecheckt, van je types waarop je valt, tot DNA. Vind dit echt wel heel bijzonder. Naast hetro’s worden de laatste twee jaar ook homo’s gekoppeld.

Trouwen met een onbekende

Het blijft bijzonder om te trouwen met een wild vreemde. De gematchte stellen zien elkaar dus pas bij het ‘altaar’. Dat blijft een magisch moment. Ik geniet daar wel van om dat te zien, maar dat vind ik ook bijzonder als stellen trouwen die wel op de normale manier trouwen. Tijdens de ceremonie vertelde buitengewoon ambtenaar van de burgelijkestand wat over de partner. Tijdens het feest tasten ze elkaar eerst wat af en daarna gaan ze op huwelijksreis. Dat is het moment om elkaar beter te leren kennen.

Nieuw team wetenschappers, nieuwe regels

Dit jaar is er een nieuw team wetenschappers/specialisten. Daardoor zijn er ook nieuwe regels. Waar jaren hiervoor de stellen gingen latten na de huwelijksreis, moeten ze dit jaar gaan samenwonen. Wat ook nieuw is dat ze niet zomaar mogen opgeven. Dat gebeurde in het begin wel heel snel. Nu worden ze daar wel meer in begeleid. Ik ben benieuwd wat er met dit laatste gaat gebeuren, want bij een van de stellen zit er nu wel een punt aan te komen waar ze die hulp nodig hebben. De programmamakers laten nu zien dat het eerste stel al weinig moeite doet om elkaar beter te leren kennen. Het lijkt alsof de eerste zo al afhaakt. Natuurlijk zien we niet alles, dus ben heel benieuwd hoe dit schip gaat varen. Toch zijn er met dit programma twee prachtige stellen uit voortgekomen. Wie weet dit jaar een betere score?

Dit seizoen

Ook dit seizoen zijn er weer leuke koppels gemaakt. Sommige koppels zou ik zelf niet zo koppelen, maar ja ik ben ook geen wetenschapper. Eerlijk is eerlijk in onze omgeving zie je soms ook weleens een koppel waarvan je denkt, jullie? Terwijl dat koppel waarschijnlijk samen intens gelukkig is, een goed team vormen en perfect zijn voor elkaar. Ik zie dit seizoen wel zeker 3 kanshebbers. Een stel gaat in de komende aflevering trouwen. Daar hebben we nog weinig van gezien. Dus daar wil ik nog niet over oordelen. Ik hoop oprecht dat er mooie matches zijn.

Wat als….

Als wij dit programma kijken zeggen wij weleens tegen elkaar, wat zou jij doen? Temptation Island zou ik nooit en te nimmer aan meedoen. Married at first sight zou ik wel aan mee doen als ik nu nog vrijgezel zou zijn. Ondanks dat je weet dat de kans dat je gematcht wordt heel klein is. Maar wat als jij…Zou jij aan een van de twee of allebei mee doen?

Please follow and like us: