Zomer favorietjes

Ik vul zo hier en daar weleens een tag van een andere blogger in, maar ach waarom waag ik me bij deze zomerse temperatuur niet gewoon aan om een eigen tag te maken. Met dit veel te warme weer is het wil ik niet te veel nadenken, dus keep it simpel. Oh en ben je ook blogger, voel je vrij om hem over te nemen.

1. Met tropische temperaturen waar zouden we je dan kunnen vinden?

Oh ik denk dat ik de hele dag zou koffie gaan drinken in de supermarkt. Als het net als vandaag (25 juli 2019) ruim 38 graden is, zou dat wel heerlijk zijn, want lieve mensen wees eerlijk hier zijn wij Hollanders toch niet voor gemaakt. Maar alle gekheid op een stokje, met tropische temperaturen blijf ik het liefst tot eind van de middag thuis en daarna lekker naar het strand.

2. Wat is je favoriete drankje tijdens een hittegolf?

Fruitwater, gewoon zo’n hele kan vol heerlijk! En nog gezond ook!

3. Wat drink je het liefst tijdens de zomerse zwoele avonden?

Amstel radler 0.0 citroen vind ik echt lekker. Ben niet meer zo van de alcohol maar een alcoholvrij biertje vind ik dan wel heel erg lekker. Lekker fris van smaak en net even anders.

4. Favoriet gerecht in de zomer?

Salades, alleen zo jammer dat de kinderen dat nog steeds niet willen eten. Ook barbecue vind ik heerlijk in de zomer (winter trouwens ook) beide zijn natuurlijk goed te combineren, salades en barbecue. Oh en weet je nog een lekkere salade…. Deel je recept!

5. Welke musthave zou je iedere ouder aanraden in de zomer?

Een groot badje met een glijbaan, uren speelplezier gegarandeerd. Hadden wij veel eerder moeten doen. Normaal was binnen 10 minuten het badje leeg, maar nu… Echt niet dus. Even investeren, maar dan heb je ook wat. Koop een lekkere grote zodat je er zelf ook in kan.

6. Favoriete ijsje?

Perenijs voor in de zomermaanden vind ik echt het allerlekkerste. Tevens dorstlessent, van al die andere ijsjes krijg ik echt zo’n nu moet ik liters water drinken mond.

7. Wat is je favoriete vakantieland in de zomer?

Portugal en Italië hebben mijn hart gestolen. Zou daar zo weer naar terug gaan. Gaan we ook zeker doen. Ik ga ook nooit terug naar een zelfde camping, park of hotel. Ik wil gewoon zo veel mogelijk van de wereld hebben gezien.

8. Favoriete uitje tijdens de zomermaanden?

Een leuke locatie waar ik ook met mijn gezin kan picknicken. Dus een meertje met speeltuin, een strand, een natuurspeeltuin. Kids genieten en ik ook. Dat vind ik toch het belangrijkste.

9. Tijdens de zomer liever naar het strand of het bos?

Oh zo lastig. Bos lijkt me heerlijk verkoelend in de schaduw, maar het strand is vooral eind van de middag een verademing. Grootste wens is om nog een keer zeevonk live te zien en vast te leggen. Dat lijkt me echt magisch.

10. Als je met niemand rekening hoeft te houden, wat zou dan je zomerse dag eruit zien?

Rustig ontspannen wakker worden, buiten ontbijten met een kopje koffie, muziekje erbij en een goed boek of magazine. Lekker chillen op de lounge bank met boek of magazine, drankje en vers fruit. Natuurlijk een lekker muziekje aan. ‘s avonds heerlijk dineren aan het strand en tot slot slenteren langs de vloedlijn.

11. Welk zomerse evenement sla je nooit of zelden over?

Varend corso en de feestweken in de regio. Het varend bloemencorso blijft ieder jaar een prachtig spektakel om te zien. Ze varen hier in de wijk op de tweede dag. Wij proberen altijd even te kijken. De keren dat ik het niet heb gezien is op een hand te tellen. In de zomervakantie heeft ieder dorp zijn eigen feestweek. Ik ga ze niet allemaal af, maar probeer er zeker een of twee mee te pakken. Gewoon ook omdat het heel gezellig is met elkaar.

12. Wat staat er op je zomer bucketlist?

Ik noemde hem net al, maar op gedeelde nummer één staat zeevonk aanschouwen en vast leggen. De andere eerste plek is een Road trip maken met een vw busje.

Please follow and like us: