Wildcards, kinderen zijn aan zet en maak leuke herinneringen

Willen jouw kinderen ook graag “de baas” zijn in huis? Zelf bepalen wat er gebeurt die dag? Wil je dat op een leuke manier voor beide partijen? Onze kinderen willen graag 24 uur de baas zijn in huis. Dat vinden wij wat ver gaan, 24 uur. Daarom zochten we naar een leuke manier voor onszelf maar ook voor de kinderen zodat ze zelf aan zet kunnen zijn. Zij bepalen voor een bepaald moment wat er die dag gaat gebeuren. We kwamen uit bij de Wildcards, die toevalligerwijs op ons pad kwamen. Wij zijn zo enthousiast dat ik besloot er een blog over te schrijven.

De kinderen willen challenges doen

Dat de kinderen de laatste maanden meer schermtijd hebben gehad dan normaal ga ik niet ontkennen. Wat nogal een trend is onder wat youtubers is een 24-uurs challenge. Dan zitten ze bijvoorbeeld een hele dag alleen op hun kamer, met rolschaatsen aan of bepalen de hele dag wat er gebeurt in huis. Dat ze dat hier niet volhouden was wel te voorspellen. Vooral dat de baas zijn is iets wat ze heel graag willen. Wij vinden het prima dat ze een keer doen, maar liep uit op een fiasco. Toch bleef dat in mijn hoofd rond dwarrelen hoe we dit beter kunnen aan pakken. Via thuisfuif zag ik de wildcards op instagram voorbij komen. Dat was precies wat we nodig hadden.

Een feestje in de brievenbus

Ik liet het even op mijn inwerken of we dit wel echt nodig hadden. Na een week besloot ik de wildcards aan te schaffen, want dit zou voor ons echt kunnen werken. De vraag naar de 24-uur de baas zijn kwam bij de kinderen regelmatig voorbij. Ik hield even de boot af tot de kaarten binnen waren, want hoopte daarmee dat het een stuk relaxter zou gaan. Op het moment dat de kaartjes binnen kwamen was het een feestje in de brievenbus. De kinderen kon ik niet blijer maken.

wildcards net binnen
Wildcards net binnen, feestje in de brievenbus

Iedere week een paar kaartjes uitzoeken

Iedere week mogen ze een paar kaartjes uitzoeken die ze die week kunnen inzetten. Waarbij ze weten dat de opblijfkaartjes zijn als ze vrij zijn van school de dag erna. Dat is de enige regel die er aan zit. De oudste is namelijk ongeacht het tijdstip dat ze naar bed gaat altijd tussen 5:45 uur en 6:15 uur wakker. En heeft daarna een heel lang ochtendhumeur. Het is dan ook iedere week feest als onze dochter en zoon kaartjes mogen uitzoeken zodat ze zelf aan zet kunnen zijn.

Spaar herinneringen in plaats van spullen

Hoe leuk is het om samen met je kinderen leuke herinneringen te maken? Eerlijk is eerlijk, ze hebben een hoop speelgoed, maar naar veel dingen wordt nauwelijks omgekeken. Later weten ze echt niet meer welk speelgoed ze hadden, maar wel wat je met ze hebt gedaan. Hoe leuk is het dan om op een leuke en speelse manier “de baas” te laten zijn.

Veel mogelijk met de kaartjes

Op de kaartjes staan veel leuke activiteiten om met je kind te doen, maar er zijn er ook een aantal die je zelf kan invullen. Kaartjes als één uur later naar bed, één uur schermtijd of een filmavond zitten erbij. Of wat dacht je van met het hele gezin verstoppertje spelen, logeren bij iemand of gewoon in eigen huis een kamer uitzoeken om te logeren? Waarom alleen ontbijt op bed als het feest is en niet ook gewoon een keer op een moment dat jij het leuk vindt? Gamen, snackavond of picknicken het kan allemaal. Met 15 cadeaukaartjes kan je iedere week je kind blij maken met een zelf uitgekozen activiteit.

Picknick wildcard met picknick in de tuin
samen picknicken is wat de kinderen graag wilde

De wildcards zijn herbruikbaar en een echte aanrader

Doordat de wildcards gelamineerd zijn, kun je ze iedere keer opnieuw gebruiken. Ze zijn met vrolijke kleuren en illustraties vorm gegeven. Een feestje voor ieder kind en ouder. Ik kan ze dan ook echt aanraden om ze cadeau te geven aan je kind(eren) of ze cadeau te doen aan een kind.

Deze blog is uit eigen beweging voortgekomen en is niet uit een sponsoring voortgekomen. Benieuwd wanneer wij deze kaartjes inzetten? Volg ons dan op de social media.

Please follow and like us: