Wie is de mol? aflevering 5 en 6

Ik ben ook zo lekker up to date met wie is de mol? Iets met ambities en het even door de drukte niet waar kunnen maken. Eigenlijk gewoon met de app op schoot kijken en typen tegelijk, zou een beter idee zijn. Ook ben ik wel benieuwd hoe lang jullie al fan zijn van wie is de mol? Kijk je dit jaar voor het eerst? Of ben je fan van het eerste uur? Wie heeft jou aangestoken met het Molvirus? Ik lees het graag op de social media of hieronder. 

Aflevering 5 verblindend

Wat een commotie was het vorige week hé toen Evelien het veld moest ruimen door misschien wel een beetje toedoen van Niels. Die “geholpen”is door Sarah. Gewoon een joker ruilen voor een opengebroken joker.

Opdracht 1: Straatbeeld

De eerste opdracht was een puzzel van 9 stukjes die samen het straatbeeld vormde vanwaar deze gemaakt moest worden. De puzzelstukjes lagen verspreid in het dorp en moesten ze gaan zoeken. De puzzelstukjes stonden verstopt op allerlei patio’s. De groep werd in drieën gesplitst. Daardoor ontstonden de teams:

  1. Niels, Jamie en Sinan
  2. Merel en Robert
  3. Sarah en Rik Paul

Merel en Robert hadden als eerste de 3 puzzelstukjes bij elkaar die zij moesten zoeken en begonnen alvast te puzzelen. Sarah en Rik Paul namen een puzzelstuk van het andere team mee die ze vervolgens gingen opzoeken om te zeggen dat zij een stuk van hun hadden. Groepje 1 heeft toch wel de meeste moeite om de drie stukjes te vinden. Toch halen ze het allemaal op tijd en is de puzzel af. Ze halen daarmee het volledige bedrag binnen wat ze kunnen verdienen bij deze opdracht.

Opdracht 2: Parkeergeld

Bij deze opdracht gaan auto’s rijden met letters op het dak. Met deze letters mogen ze woorden gaan vormen. En vooraf 2 klinkers aanvragen. Hoe langer het woord, hoe meer geld het opbrengt in de pot. Sarah en Merel gaan op de steiger staan. Maar hoe verzin je het om met dyslectie op de steiger te gaan staan om woorden te vormen. Of zegt ze dit alleen maar als verwijzing naar haar titel, de mol. Een mol is blind en iemand met dyslectie is woordenblind. Als er beneden te veel wordt gemopperd gaat Robert naar boven om te helpen.  Het lukt ze uiteindelijk om toch de nodige woorden te vormen en zo € 1.350,– in de pot te krijgen.

Wat ik overigens wel opvallend vind is dat Jamie erg sociaal over doet komen. Bevriend met iedereen. Zou dit een tactiek zijn van de mol of is het gewoon zoals hij is. Echt hè, niemand is te vertrouwen.

Opdracht 3: Sleutelhanger

Oh dit is weer een echte mol opdracht. Sinan besluit niet naar beneden te gaan abseilen. Dat begrijp ik wel. Dat is ook echt niet aan mij besteed. Het is dus de bedoeling dat ze al abseilend naar beneden gaan bij een waterval. Vooraf hebben ze een sleutelhanger die ze moeten bevoelen en tijdens de afdaling komen ze kokers tegen met een nummer en sleutelhangers. Zij moeten voelen of ze de juiste sleutelhanger kunnen vinden. Met het bijbehorende nummer kunnen ze een code vormen om een kistje te openen waarin geld zit.

Robert maakt een lelijke uitglijder naar beneden. Na de hand zie je ook dat hij behoorlijk wat pleisters op zijn armen en handen.

Het eerste kistje, van Sinan, Merel en Sarah gaat open. Het tweede kistje niet. Niels vergeet gewoon te voelen aan de sleutelhangers, Rik Paul voelt wel heel snel.

Afvaller

Robert is deze aflevering de afvaller. Jammer, want vond hem wel echt een sfeermaker.

Valt het jullie ook op dat Sinan niet veel doet? Uit moltalk blijkt dat iedereen dat opvalt en er wordt een hashtag in het leven geroepen speciaal voor Sinan, #watgaatsinandoen

Aflevering 6 Uithalen

Opdracht 1: steentje bijdragen

Daar we weer, zo’n typische discussie die ook echt bij de mol wordt. Eerst het een zeggen en dan het andere doen. Houd de spanning erin zullen we maar zeggen. Bij de eerste shots voor dit spel zeg ik tegen Robin, hé ze hebben jokers verstopt, zag je dat. Hij kijkt me verbaasd aan alsof ik onzin uit loop te kramen. De groep moet in ieder geval bij deze opdracht diverse puzzels maken. En ze kunnen door extra geld in te zetten vanuit de pot dus extra geld verdienen of verliezen.

Jamie en Niels doen de puzzel met vierkantjes tellen. Ik zie al snel dat ze gelijk de mist in gaan want ik tel er al minimaal 35 dus dat zij op 27 uitkomen dat klopt van geen kant. Daar gaat het eerste ingezette geld zo de pot uit.

Sinan en Merel gaan samen met een soort wals een parcours afleggen. Sinan heeft het enorm naar zijn zin op zijn karretje. He hij doet eindelijk eens wat. Dit is ook echt de enige opdracht die lukt in dit spel. Hadden ze hier maar geld op ingezet.

Rik Paul en Sarah gaan samen zoek de verschillen doen. Ze denken alles te hebben gevonden. Sinan komt het nog een keer controleren.

Rik Paul, Sinan en Sarah gaan met zijn drieën beginnen aan Wie is de mol logo namaken met stenen. Rik Paul vind hier een joker. Had ik het toch goed gezien. Ook deze opdracht mislukt, maar dan door tijdgebrek.

De opdracht met het eind van het touw vinden mislukt ook. Daar wordt door Jamie en Niels ook extra geld op ingezet. Sukkels.

Deze opdrachten levert ze dus mingeld op. Gaat lekker na vorige week.

Opdracht 2: Links Rechts

De deelnemers moeten Rik vinden die op een bepaalde locatie staat. Ze doen dit met een bepaald vervoersmiddel. Namelijk een tuktuk. Je zou denken, makkelijke opdracht, maar niets is wat het lijkt. Ze krijgen allemaal een opdracht en dat is dat ze alleen een bepaalde kant op mogen naast rechtdoor. Dit is dus:

  • Naar links,
  • naar rechts,
  • naar links, naar rechts, naar links, naar rechts.

Met de tuktuk, gewapend met een kaart en portofoon gaan ze op pad. In de eerste ronde komt Jamie als eerste binnen, gevolgd door Sinan en Merel.

Rik had aangegeven dat iedereen op zijn eigen locatie moest blijven staan en wachten op een seintje. Rik Paul zijn portofoon deed het niet zei hij en kwam dus nog even aangereden op de eerste locatie. Oh niet handig dit. Sinan is onderweg zijn kaart verloren. Dus besluiten Jamie en Merel samen verder te gaan en de kaart aan Sinan te geven zodat hij ook verder kan.

Bij deze tweede locatie komt Nielson als eerste aan, gevolgd door Sinan en Rik Paul. Sarah komt echt net te laat binnen.

Ook bij deze ronde ontvangen ze mingeld. Waar ze vorige week zo goed gespaard hadden, gaat het er nu weer lekker uit. Wat zal de mol blij zijn.

Dan volgt de test, ja alleen de test.

Opdracht 3: Reddingslijn

Bij deze opdracht wordt de groep in twee gesplitst. En gaan ze ieder naar een eigen deel. Daar moeten ze via een zipline proberen te onthouden welke schermen er staan en deze aan het eind invullen. Is dit goed, dan kunnen ze vrijgesteld worden van executie.

Ondanks dat ze het doodeng vinden doen ze het maar mooi en weten ook nog dingen te onthouden. Robin vond maar dat ze het zichzelf lastig maakte. Ze hadden gewoon een kleur moeten onthouden en de borden nummers moeten geven.

Sinan en Nielson zijn beide als laatste bij deze opdracht, maar zijn allebei Sjaak afhaak.

Na deze opdracht volgt de executie.

Ze zitten in de teams bij elkaar. Merel, Rik Paul en Nielson krijgen als eerste te horen of de lijn goed was en of ze dus wel of niet het scherm krijgen te zien. Geen schermen voor dit team, want ze hadden het goed gedaan. Ook het team van Sarah, Jamie en Sinan hadden het goed. Deze week dus geen afvaller. He jammer, maar voor de mol alleen maar beter. Hoe meer er in het spel blijven hoe minder het nog opvalt wat hij doet.

 

Please follow and like us:
Share

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial