Wie is de mol? – aflevering 2

Wie is de mol? – aflevering 2

Afgelopen zaterdag was de tweede aflevering van wie is de mol? Ik zat er weer helemaal klaar voor. Geen kraamvisite gepland op zaterdagavond, dus even een avondje voor ons zelf. 

 

Het eerste shot van de tweede aflevering is die van een aap op een gebouw. Zou dit wat met de mol te maken hebben. Zou zijn/haar Chinees sterrenbeeld een aap zijn? Dan zou dit een verwijzing kunnen zijn naar iemand met het geboortejaar 1956, 1968, 1980 of 1992 want de rest van de jaartallen is te oud of te jong.

Evelien de Bruijn 20-08-1974 – Evi Hanssen 09-11-1978 – Jamie Trenité 25-05-1990 – Merel Westrik 01-09-1979 – Niels Littooij 28-12-1989 – Nikkie de Jager  02-03-1994 – Rick paul van Mulligen 1981 – Robert van Beckhoven 11-07-1961 – Sarah Chronis 27-08-1986 – Sinan Can 31-10-1977.

Zoals je ziet, de aap heeft er dus helaas niets mee te maken.

De titel van de tweede aflevering is uitgerekend.

 

Opdracht 1 Ver Tellen

Rick Paul en Nikkie staan apart van de groep en gaan de foto’s maken van de getallen. Nikkie snapt er de ballen van, terwijl Rick Paul het gelijk ziet en niet snapt waarom Nikkie het niet ziet.

Wat ik wel bijzonder vind is dat Evi ineens niet weet hoeveel zwemdiploma’s ze heeft. Robert doet alsof hij heel goed kan rekenen. Inderdaad alsof. Het verloopt allemaal wel weer lekker chaotisch zoals altijd. Heerlijk om te zien. Als de uitslag komt blijkt dat er niet goed is gerekend, want van de 4 antwoorden die ze hebben gegeven zijn er 2 goed. Of is er wel goed gerekend, maar hebben ze zelf niet de waarheid verteld.

Sinan geeft bij het diner aan dat het chaotisch verloopt allemaal en dat er meer structuur moet komen. Hij wordt gelijk als leider gebombardeerd bij de eerst volgende opdracht.

 

Opdracht 2 Uit Stralen

Dit is een opdracht met lazer stralen. Iedereen is dol enthousiast. Een echte wie is de mol opdracht.

De lazerstralen bewegen zachtjes, maar wel iets waar je op moet letten.

Sinan trapt bij deze opdracht af en het betreft een individuele opdracht, dus ruimte zat om te mollen. Sinan raakt een laser en mag dus geen geld in de pot brengen. Ook Niels en Nikkie nemen niets mee. Sarah neemt alleen haar naambordje mee. Dan snap je het niet of ben je gewoon verschrikkelijk aan het mollen. Daarnaast valt ze ook en zou ze toch niets inbrengen.Robert en Evi nemen wel geld mee. Zo ook Rick Paul, maar dan wel met een raar verhaal van € 50,00 want meer lag er niet?!

Nikkie staat na deze opdracht eens op haar gemak het geld te bestuderen.

 

Opdracht 3 Wachtkamer

Ze gaan in verschillende kamers met groepjes. In deze kamers zien ze twee beeldschermen. Op beeldscherm 1 zien ze fragmenten van dingen die zijn opgenomen voordat ze aan hun avontuur begonnen.  Op scherm twee zien ze shots uit de andere kamers. Ze zijn allemaal in de veronderstelling dat ze hetzelfde zien. Snappen niet waarom Niels als eerste weg loopt. Dat bedrag vonden sommige te laag en hoopte dat er een vrijstelling zou komen of een hoger bedrag. Uiteindelijk kiezen er drie voor een joker, drie voor € 250,– en vier blijven er tot het einde zitten (Rick Paul, Nikkie, Evi en Evelyn). Zou dat een molactie kunnen zijn waarbij een van de vier dus wist dat er dan geld af zou gaan uit de pot?

 

Jokers

Na de derde opdracht wordt verteld dat in de jokers een vrijstelling kan zitten, maar open je de joker en zit er niks in, ben je je joker kwijt. Sinan maakt hem open in het bijzijn van de groep. Verstandig? Heeft hij hem wel nodig?

 

Executie

Bij de executie wordt bekend dat drie deelnemers de test even slecht hebben gemaakt en dat het nu dus van de snelheid dat ze de test gemaakt hebben afhangt. Evie is als tweede aan de beurt en moet naar huis. Ze is alles behalve teleurgesteld en vindt het wel goed zo. Niet de standaard reactie op een executie, maar Evi trekt het spel toch niet. Dat kan ik me wel voorstellen. Je moet op zoveel dingen letten.

 

Ik ben benieuwd wat jullie is opgevallen tijdens de tweede aflevering van de mol. Blijven jullie er speciaal voor thuis?

Please follow and like us:
Share

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial